Nejsilnější z Avengers. Kdo je mocnější než Captain Marvel a který z hrdinů by mohl porazit Thanose sám

První dojem naznačuje, že nejsilnější z Avengers je Carol Danvers neboli Captain Marvel. Nejmocnější je ale nejspíš někdo trochu jiný. Navíc víme, kdo by prý mohl porazit Thanose úplně sám!

Nejsilnější z Avengers. Víme, kdo je mocnější než Captain Marvel

Ještě než se v kinech objevila Captain Marvel (Brie Larson), bylo slyšet jen o tom, že dorazí hrdinka, která bude nejsilnější z Avengers. Hodně fanouškům se to nelíbilo, protože „téměř“ neomezená moc není zajímavá a diváci postrádají smysl nezranitelnému hrdinovi fandit. Ve filmu Thor: Ragnarok bylo zmíněno, že prvenství drží Hulk. Šéf Marvelu, Kevin Feige, pak později prohlásil, že nejmocnějším hrdinou bude Captain Marvel a povede Avengers kupředu ve fázi 4.

Thor vládne všem!

V tuto chvíli, po Avengers: Endgame, stojí ale na prvním místě někdo jiný. Je pravda, že Carol zničila kosmické lodě Ronana pouhým průletem skrz. Hulka jsme ale viděli dělat to samé a Thor to se svou novou zbraní Stormbreaker dokáže také, což předvedl v Infinity War.

A nejen to. Díky svým „nalezeným“ schopnostem dokáže Thor vyvolat blesky sám od sebe, bez pomoci zničeného Mjolniru, a to samé platí pro létání. To zjistil v průběhu Thor: Ragnarok a v bitvě ve Wakandě tak rozpoutal pravé peklo. Stormbreaker pak jako bonus rozhazuje blesky za letu na všechny strany, což staré dobré kladivo od tatíčka Odina také nedovedlo. Nezranitelný je pak Thor díky své božské podstatě už sám od sebe.

Kladivo verze 2.0

Navíc, Stormbreaker dokáže vyvolat bifrost, což neumí ani všechny Kameny Nekonečna pohromadě. Thor tak dokáže otevřít portál a rychlé cestování skrze vzdálené světy, což předtím dovedl jen Heimdall. Všichni také dobře víme, že právě Thorova sekera dokázala jako jediná Thanosovi ublížit. Ani rukavice se všemi šesti kameny nedokázala letící zbraň zastavit. Ostatní byli na Thanose krátcí. Nabízí se tak jediné. Nejsilnější z Avengers je v tuto chvíli Thor.

Bůh hromu předá pochodeň

Tohle se ale v následujících událostech posune jiným směrem. Chystaný Thor: Love and Thunder už vyzradil, že Mjolnir a síly Thora převezme Jane Foster (Natalie Portman). Vědkyně a Thorova láska ze Země tak ještě neřekla své poslední slovo, a těmto událostem bude přímo předcházet seriál Loki. Tato minisérie Marvelu je v plánu na rok 2021 a čtvrtý Thor dorazí hned poté. Současný Thor (Chris Hemsworth) tak nejspíš zůstane „obyčejným“ ásgarďanem se zbraní, která umí zabíjet titány.

Kdo by se mohl postavit Thanosovi sám?

Na závěr ale jedna zpráva, která možná trochu nabourává představy o silách hrdinů. Kevin Feige, šéf Marvel Studios, se v rozhovoru rozpovídal o tom, kdo by se prý mohl postavit Thanosovi úplně sám a měl největší šanci ho porazit. Tím je Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), která je v předloze známá spíše jako Scarlet Witch. Pokud si vybavíte její moc v Infinity War, kdy zlikvidovala „obléhací stroje“ nájezdníků, dojde vám, že vydá sama za celou armádu. V Endgame ostatně předváděla to samé, a její schopnosti umožňují velmi rychlé hromadné ničení čehokoliv.

Mágové se spojí dohromady

Na druhou stranu, její tělesná schránka vydrží to samé, co běžný člověk, takže když si nezajistí krytí svými silami… proto nemůže být označena za nejmocnějšího Avengera. To se ale možná všechno změní. Její potenciál totiž uvidíme v minisérii WandaVision, kterou Marvel chystá na jaro 2021. Prý máme počítat s tím, že její moc naroste. Seriál na kanálu Disney+ bude mít šest epizod a přímo vyústí ve snímek Doctor Strange in The Multiverse of Madness. Tam bude Wanda protagonistou spolu se Stephenem Strangem (Benedict Cumberbatch).

Máme se na co těšit!

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Comic-Con 2019: Marvel odhalil všechny chystané projekty. Přijde čtvrtý Thor a vrátí se zabiják upírů Blade

Nezničitelný tvrďák Wolverine. Co všechno jste o nejslavnějším mutantovi nevěděli