Thor: Love and Thunder připraví hrdinu o jeho schopnosti. Nový Bůh hromu bude žena

Marvel se utrhl ze řetězu. Po oznámení homosexuálních hrdinů ve filmu Eternals teď přišel na řadu Thor: Love and Thunder. Čtvrtý snímek Boha hromu dorazí, ale kladivem bude vládnout žena.

Thor: Love and Thunder změní pohlaví hrdiny. Nový Bůh hromu bude žena

Jeden by řekl, že u sledování Marvelovek nikdo nepřemýšlí, jakého sexuálního zaměření jsou protagonisté nebo jejich herci. Marvel se ale snaží být trendy za každou cenu, a tak slibuje ve svým filmech více zaměření na sexualitu postav. Tedy homosexualitu. Thor: Love and Thunder také přispěje do mlýnku. Tohle jsou filmy podle komiksu další dekády?

Thor: Love and Thunder jako předávání pochodně

Marvel Studios během svého panelu na Comic-Conu představili svoje připravované projekty. Koncem roku 2021 dorazí i čtvrtý Thor, který tak jako jediný z ústřední trojice hrdinů dostane svůj další film. I když, jak se to vezme. Pro většinu fanoušků je s rolí spjatý Chris Hemsworth, se kterým se ve snímku Thor: Love and Thunder počítá. Během představení filmu na Comic-Conu se ale objevila i Natalie Portman, která v MCU ztvárnila vědkyni Jane Foster, Thorovu lásku ze Země. Symbolicky jí před fanoušky předali Thorovo klasické kladivo Mjolnir s tím, že bude nový Thor.

Thor je žena

Radost z uvedení nového Thora vystřídal údiv a pozvedlé obočí. Diváci nevidí rádi přeobsazování postav, navíc když má Marvel tak solidní casting. Vedení Marvelu tak potvrzuje dříve řečené konstatování, že budou ženské hrdinky přibývat. Natalie Portman se tak vrací do popředí této značky, přestože byly její vztahy s Marvelem dle jejích slov na bodě mrazu. Teď je ale u kormidla Disney, a tady si svoje marvelovské filmy také nějak představují. Válečná sekera tak byla zakopána a my se dočkáme Boha hromu v ženském podání.

Thor: Love and Thunder změní pohlaví hrdiny. Nový Bůh hromu bude žena

Kladiva je hoden snad úplně každý. Vstřebat tohle chvíli potrvá.

Nová doba!

Chris Hemsworth bude ve snímku také a zůstane mu jeho sekera Stormbreaker. Tu by Jane držet nemohla, protože je vysoká jako ona. Zbraň je ale to jediné, co chudákovi současnému Thorovi zbylo. Protože vládnutí Asgardu v závěru Endgame přenechal Valkyrii, nemá už ani královský trůn. V čele hrstky přeživších Asgarďanů tak bude stát také žena. Tessa Thompson, která ji hraje, na Comic-Conu prohlásila, že bude Valkyrie jako král potřebovat svoji královnu. Takže ano, lesbická hrdinka už je v seznamu také, odškrtnuto. Významně se o to postaral i režisér Taika Waitiki, který měl na starosti už Thor: Ragnarok. Ten je sice ženatý, ale my mu to vůbec nevěříme.

Thor: Love and Thunder změní pohlaví hrdiny. Nový Bůh hromu bude žena

Zadumaný Thor přemýšlí, kde se stala chyba. A my s ním.

Týmovka se Strážci galaxie nebude

Kdo čekal, že se potvrdí spekulace, že bude Thor součástí třetích Strážců galaxie, tak bude zklamán. Na konci Endgame s nimi sice stojí na palubě Benataru, ale snímek Thor: Love and Thunder vznikne jednoznačně dřív, než Strážci galaxie 3. K tomu se vyjádřil i jejich režisér James Gunn, který fanoušky ubezpečil, že další dobrodružství Strážců určitě vznikne, jen bude dějově až po Thorovi. Gunn musí nejdřív dokončit Sebevražedný oddíl, který režíruje pro konkurenční DC Comics. A to jen proto, že ho pokrytci z Disney vyhodili… aby mu pak nabídli jeho místo zpět.

To jako vážně?

Západní „trendy“ dorazily do světa komiksu. Sexualita je přitom něco, co by v těchto filmech rozhodně nikdo řešit neměl. Jedná se o snímky, které se u nás z při promítání z poloviny dabují, protože na ně míří děti. Marvel se tak snaží přispět k výchově nové generace, kterou zvolila „vyspělá“ společnost. A pokud v jejich filmech nakonec z těchto ohlášení zůstanou jen malé náznaky, svědčí to o jejich populismu a pokrytectví, když se snaží být za každou cenu v kurzu i na tomto poli.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Comic-Con 2019: Marvel odhalil všechny chystané projekty. Přijde čtvrtý Thor a vrátí se zabiják upírů Blade

Recenze: Chucky vraždí znovu a je online. Remake hororu Dětská hra udělal ze zabijácké panenky sofistikovanějšího vraha