Zaklínač a jeho ženy. Herečky, které v seriálu The Witcher hrají Geraltovy osudové známosti. Co o nich nevíte

Freya Allan, Any Chalotra a Anna Shaffer. To jsou jména tří hereček, které v seriálu The Witcher / Zaklínač od Netflixu hrají Geraltovy osudové ženy. Která z nich v první sezóně pořád ukazuje prsa?

Zaklínač a jeho ženy: herečky, které hrají Geraltovy osudové známosti

Anya Chalotra jako Yennefer

Tajemná čarodějka Yennefer je Geraltova femme fatale. Jeho milenka, láska, přítelkyně – kdo četl ságu Zaklínač, ten ví, že je jejich vztah složitý a vlivem okolností je někdy intenzivní a jindy méně. Dalo by se říci, že většinou spíše nefunguje, než funguje. Geraltovo pouto k Yennefer je ale pevné jako ocelový řetěz. V seriálu ji hraje Anya Chalotra, britská herečka, jejíž vzhled prozrazuje exotické kořeny. Její otec pochází z Indie, zatímco matka je britského původu. Narodila se v roce 1996 a kromě štěku v seriálu Wanderlust je The Witcher její první pořádné angažmá. Má sice zkušenosti z divadla, ale tam nechodí nahoře bez. To v první sérii Zaklínače pořád a její prsa jsou častěji odkrytá, než zahalená. Není divu, že si ji fanoušci už teď velmi oblíbili.

Zaklínač a jeho ženy: herečky, které hrají Geraltovy osudové známosti

Anya Chalotra je v roli Yennefer už po první sérii Zaklínače miláčkem diváků.

Freya Allan jako Ciri

Cirilla Fiona Elen Riannon, tak zní celé jméno mladé dívky, známé jako Ciri. V první sérii je to skutečně ještě dospívající teenager a stejně jako v předloze v pozdějších dílech dospěje. Její vztah s Geraltem je také složitý – jejich cesty se během dobrodružstvích setkají hned několikrát a není žádným tajemstvím, že je s hlavním hrdinou spojena sutbou a náš Zaklínač ji přijme jako svou adoptivní dceru. Hraje ji Freya Allan, která pochází také z Anglie. Z castingu je nejmladší, narodila se v roce 2001. Její výkon v seriálu je dočkal pochval a bude zajímavé sledovat, jak bude postava Ciri v ději postupně stárnout spolu s Freyou. Právě tato postava projde největším vývojem, který je pro sled událostí klíčový. Jednou bude i ona vládnout mečem podobně jako Geralt.

Zaklínač a jeho ženy: herečky, které hrají Geraltovy osudové známosti

Freya Allan nedělala na Ciri ani casting. Tady byla volba jasná.

Anna Shaffer jako Triss Merigold

Triss dostala v první sérii pouze minimální prostor. V předloze je přítelkyní jak Geralta, tak Yennefer. Při setkání s Geraltem se sblíží a zažijí spolu románek, což se Yennefer samozřejmě nelíbí. Hlavní hrdina k ní ale chová velmi blízký vztah, navíc se Triss po nějakou dobu stará o Ciri jako její starší sestra. Je to zkrátka komplikované. Její herečka, Anna Shaffer, vešla ve známost ve filmech Harry Potter a Princ dvojí krve, a posledním dílu této série, Relikvie smrti – část 2. Narodila se v Anglii roce 1992 a má za sebou i nějaké ty seriály – Glue, Class nebo Fearless. Její obsazení je pro fanoušky asi nejvíc kontroverzní. Triss Merigold je v předloze zrzka, zatímco Anna je snědé pleti a její vlasy jsou tmavé. I Yennefer je původně světlé pleti, ale čert to vem – tohle fanoušci odpustí, protože jsou si podobné a Anna chodí nahoře bez. Ale alabastrová pleť a rudé vlasy jsou pro Triss jako poznávací znamení. Tvůrci seriálu to zjevně vidí jinak, takže můžeme být rádi, že hraje Geralta Henry Cavill.

Zaklínač a jeho ženy: herečky, které hrají Geraltovy osudové známosti

Obsazení Anny Shaffer do role Triss je příkladem toho, jak filmaři rozdrtí vlhký sen herních fanoušků na prach.

Ještě pro pořádek. Triss Merigold je jméno polského originálu. V českém knižním překladu bylo kdysi změněno na Triss Ranuncul kvůli možné záměně s postavou Marigolda, který se v polštině pro změnu píše jako Jaskier. To máte tak, když se vymýšlí vlastní názvy. Proto se jména v hrách i seriálu rozcházejí.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

The Witcher: deset věcí, které jste nevěděli o Zaklínači. Proč má Geralt bílé vlasy a jak získal své schopnosti?

Fenomén Zaklínač. Fantasy hrdina se proslavil nejdřív mezi čtenáři, a díky počítačovým hrám se dostal do povědomí všech!