Avengers: A-Day dorazí příští rok. Na co se můžeme těšit. Známe detaily

Chystaná hra s hrdiny Marvelu se konečně oficiálně představuje. V Avengers: A-Day se převtělíme do superhrdinů, známých z komiksů i filmů. Kdy titul vyjde a na co se můžeme těšit?

Celkem pět hrdinů. Tolik jich dostaneme na výběr s vypuštěním hry Avengers: A-Day, a budou to Iron Man, Thor, Kapitán Amerika, Hulk a Black Widow. Hratelné postavy zajímají asi každého nejvíc, a tohle je do startu určitě dostačující, alespoň co se týká počtu. Navíc je každý s velice odlišnými schopnostmi. Konečně se nám tak do rukou dostává titul, který měl dorazit už dávno. Hru Avengers, inspirovanou filmy, už před lety vyvíjelo studio THQ, ale projekt se nakonec zastavil a utopilo se v něm neúspěšně spousta peněz.

Parta není úplná

Titul vydává Square ENIX, a za hrou samotnou stojí tvůrci her Tomb Raider a Deus Ex, vývojáři z Crystal Dynamics. Příběhová akce půjde hrát buď samostatně nebo v multiplayeru, který pohostí až čtyři hráče. Tvůrci připravují do hry přidat další hrdiny včetně obsahu, a dopředu prohlásili, že to bude zdarma. Nečekají nás žádné náhodné loot boxy ani styl pay 2 win. To je velice pozitivní zpráva pro všechny hráče.

Představení proběhlo na právě probíhajícím herním veletrhu E3 2019 v Los Angeles, který je nejsledovanější a nejdůležitější akcí svého druhu na světě. I tak ale vývojáři sklidili hned na místě kritiku za to, že v úvodním balíku hrdinů chybí Hawkeye. Představit hru s původní filmovou šesticí by bylo na místě, a teď je navíc tak nějak jasné, jaký charakter bude dalším, který se přidá do hry. Bude zajímavé sledovat, s čím postupně Crystal Dynamics titul obohatí a jakých hrdinů se dočkáme.

Kde jsou praví Avengers?

Hráči si také budou muset chvíli zvykat na podoby hrdinů. Jejich předlohami byli skuteční lidé, ovšem ne herci, které známe z filmů od Marvelu. Výsledek je takový, že hra v traileru vypadá skvěle, jen to prostě není Robert Downey Jr., Chris Evans nebo Scarlett Johansson. Během poslední více než dekády je každý sžitý s určitými tvářemi hrdinů, a tohle tak skutečně působí jako pěst na oko. To samé platí i pro nadabování. Na druhou stranu, herní adaptace si často berou základ z komiksové předlohy a okořeňují to vlivem filmů, takže například konzolová Marvel Ultimate Alliance také ukazuje hrdiny jiné, než zná filmový fanoušek, a to včetně kostýmů.

Avengers: A-Day

zdroj: facebook

Oslavy se změní v katastrofu

V úvodu hry Avengers oslavují spolu s veřejností odhalení svého nového velitelství v centru San Francisca. Bujarý A-Day se ale změní v noční můru, když dojde k nehodě, která má devastační následky. Za její příčinu jsou obviněni naši hrdinové, a následkem nátlaku se Avengers rozpouští. O pět let později, kdy jsou všichni už nějakou dobu postavení mimo zákon, se na obzoru objevují nové problémy. Jedinou šancí je znovu spojit všechny hrdiny a dát Avengers zase dohromady. A právě tady začíná děj chystané hry.

V kůži superhrdiny

Možnost využít Hulkovu sílu nebo Iron Manovu zbroj bude určitě skvělý zážitek, a hra dorazí na všechny velké platformy, tedy PlayStation 4, X-Box One i PC. Vývojáři ji ale plánují vydat i na nové herní službě Google Stadia, která ovšem v Čechách zatím fungovat nebude. Avengers: A-Day vychází příští rok, přesněji 15. května 2020.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Warhammer: Chaosbane je akční RPG, jak ho máme rádi. Legendární Diablo dostalo další klon

Jako Šílený Max. Rage 2 nabídne zběsilou akci ve světě po apokalypse