Jako Šílený Max. Rage 2 nabídne zběsilou akci ve světě po apokalypse

Dynamická akce v prostředí, kde zanikla lidská společnost i práva. Rage 2 nabídne otevřený svět, kde můžete jít kamkoliv, a všechno zastřelit nebo nechat explodovat.

Kombinace her Mad Max a série Doom. Alespoň tak všichni hovoří o nejnovějším počinu vývojářského studia Bethesda. Na Rage 2 se podíleli i Avalanche Studios, kteří mají na svědomí právě hru Mad Max (2015), a z trailerů je to cítit. Stejně tak přiložili ruku k dílu také id Software, kteří dotáhli posledního Dooma (2016). Kde jinde si dopřát šílenou jízdu bez jakýchkoli pravidel, než ve světě, kde lidská společnost přestala fungovat? Tenhle zážitek nabízí právě očekávaná pařba Rage 2.

V první řadě akční řežba

Podstatou Rage 2 je střelba. Arzenál bude obrovský a vidět zbraň z pohledu první osoby je to nejčastější, co budete mít na monitoru. K dispozici budou i obří fantastické zbraně, připomínající právě legendárního Dooma. Akce má být chaotická a pěkně bláznivá, a k dispozici budete mít i speciální dovednosti. Stejně tak budete upravovat i svoje vozidlo. Hra se nedá přesně označit jako střílečka, protože je to svým zaměřením hybrid, jakého jsme tu dlouho neměli.

Zběsilé automobilové honičky, upravené trucky se namontovanými zbraněmi, přepadávání konvojů a obrněných kamionů, to vše je jak vystřižené z filmů Mad Max, jen v trochu upraveném „neonovém“ kabátku. Rage 2 má rád růžovou, stejně jako Far Cry: New Dawn. V otevřeném světě narazíte na různé frakce, které proti sobě navzájem válčí a buď vás budou chtít zlikvidovat, nebo nabídnou nějaký ten úkol. Jsou mezi nimi polonazí pankáči s kérkami, ale také zahalení ohyzdní mutanti, kteří se s vámi mazlit nebudou. Narazíte také na technicky vyspělé nepřátele ve skafandrech a s pulzními zbraněmi. Do toho sem tam nějaký zmutovaný obr. Prostě totální mix a chaos na ztřeštěném barevném pozadí.

Budou hráču Bethesdu velebit?

Rage 2 vychází v úterý 14. května 2019 na PC, PS 4 a X Box ONE. Vydání hry doprovází masivní hype, takže jsme zvědaví, jestli Bethesda dostojí svému slavnému jménu a finální verze hry bude vybroušená k dokonalosti a nabídne skutečně takovou porci zábavy, jakou vývojáři slibují. První Rage vyšel v roce 2011 a sliboval v podstatě totéž, jenže výsledek byl nemastný neslaný.  Rage 2 vypadá na první pohled velice cool, ale nebylo by to poprvé, kdy očekávaný titul zklamal. Reakce na nedávno vyšlou exkluzivitu na PlayStation také nejsou závratné, a přitom se od Days Gone čekalo hodně.

Open world jako dvousečná zbraň

Jisté obavy budí v Rage 2 jeho největší lákadlo, a to je otevřený svět. Mít neomezený pohyb působí na první pohled dokonale, ale je za tím skrytá hrozba. Vývojáři si totiž musí dát pěkně záležet, aby se v herním prostředí s otevřeným pohybem pořád něco dělo a bylo co na práci, a přitom to nebylo monotónní a po několika hodinách hraní nepůsobilo nudně. Hráči zkrátka potřebují motivátor, díky kterému chtějí pokračovat a hra je baví. Dalším kamenem úrazu je pak hlavní dějová linka. Devizou Rage 2 má být sice explozivní akce, ale bez kampaně to zkrátka v singleplayeru nejde, a jakmile přijde na řadu otevřený svět, její roztříštěnost může způsobit, že bude příběh roztahaný a o ničem. Nezbývá než doufat, že bude hra větší trvalka a nezačne nudit po pár dnech přepadávání konvojů a střílení. Trailery vypadají lákavě a naprosto ztřeštěně, a první dojmy se dozvíme už brzy.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Days Gone a Fade to Silence. Herní novinky vás naučí, jak přežít po globální apokalypse

Nejlepší mobily pro fotografování. Smartphony, které jsou aktuálně nejšpičkovější fotomobily na trhu