Nejlepší mobily pro fotografování. Smartphony, které jsou aktuálně nejšpičkovější fotomobily na trhu

Chcete nový telefon a je pro vás důležitý hlavně fotoaparát? Na co dnes nosit foťák, když už svými parametry smartphony digitální kompakty předčí. Fotky můžete navíc pohodlně ihned upravit přímo po pořízení. Vybrali jsme současné nejlepší mobily pro fotografování. Jsou to špičkové přístroje pro nejnáročnější uživatele, kteří chtějí pořizovat ty nejlepší snímky. Které fotomobily umístily v TOP 5 a proč?

Vybrali jsme současné nejlepší mobily pro fotografování

Huawei P30 Pro

Právě teď se na vrcholu žebříčku nachází zbrusu nový telefon Huawei P30 Pro. Čínský výrobce představil svůj poslední vrcholný model, který pokračuje v úspěšné řadě po svém předchůdci P20 Pro. Ten kraloval telefonům s nejlepším fotoaparátem minulý rok, a Huawei si dává záležet, aby mu technologické prvenství ve fotografování zůstalo. P30 Pro má ve výbavě na své zadní straně čtyři objektivy. Tomuto systému říká Quad Camera. Neuvěřitelné rozlišení 40 megapixelů nabízí hlavní fotoaparát, postavený na snímači SuperSpectrum. Ten doplňují ultra širokoúhlá kamera s rozlišením 20 Mpx, teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx a objektiv ToF (Time-of-Flight) pro měření hloubky ostrosti a snímky s efektem rozmazaného pozadí. Clona f/1.6 se navíc postará o skutečně široký záběr. Lákadlem je také SuperZoom, který umožňuje 5x optický zoom, 10x hybridní zoom a 50x digitální zoom. Neskutečné proporce. P30 Pro má 6.47“ OLED FullView displej s FullHD+ rozlišením 2340 x 1080 bodů, osmijádrový procesor Kirin 980 a 8 GB RAM.

Nejlepší mobily pro fotografování

zdroj: huawei

Samsung Galaxy S10+

Nová vlajková loď jihokorejského výrobce pro rok 2019 je tady. Samsung Galaxy S10+ se pyšní dokonce pěti objektivy, tři vzadu a dva vpředu. Hlavní zadní fotoaparát Super Speed Dual pixel má rozlišení 12 Mpx. Prvenstvím je ale jeho variabilní clona, která má rekordní světlost f/1.5. Další je teleobjektiv s 12 Mpx, a ultraširokoúhlý 16 Mpx objektiv. I přední fotoaparát poskytuje rozlišení 10 Mpx a doplňuje ho objektiv pro hloubku ostrosti. Galaxy S10+ nabídne 6.4“ sAMOLED displej s rozlišením 3040 x 1440 bodů a osmijádrový procesor Exynos 9820. K tomu 8 GB operační paměť.

Nejlepší mobily pro fotografování

zdroj: samsung

Huawei Mate 20 Pro

Čínský Huawei se umístil v žebříčku ještě jednou, což dokazuje jeho nesmírné kvality v oblasti mobilních fotoaparátů. Huawei Mate 20 Pro je loňský model, který spolu s P20 Pro dlouho vedl. Vysoká příčka mu ale náleží i doposud. Na zádech přístroje najdeme tři objektivy, z nichž ten hlavní poskytuje rozlišení 40 Mpx se světlostí f/1.8, což jsou skvělé parametry. Další je klasicky ultraširokoúhlý objektiv s 20 Mpx pro nejširší možnost záběru, a do třetice 8 Mpx teleobjektiv, který nabídne 5ti násobný zoom. OLED FullView displej s Quad HD+ rozlišením má úhlopříčku 6,39“ a rozlišení 3120 x 1440 bodů. Srdcem je osmijádrový procesor Kirin 980 a operační paměť má 6GB.

Nejlepší mobily pro fotografování

zdroj: huawei

Xiaomi Mi 9

Pro někoho možná překvapením bude další novinka roku 2019, Xiaomi Mi 9. Tento čerstvý model čínské společnosti se chlubí skutečně skvělými parametry k fotografování. V zádech telefonu je také sestava tří objektivů, z nichž ten hlavní nabídne neskutečné rekordní rozlišení 48 Mpx při světlosti f/1.75. Ultraširokoúhlý objektiv disponuje rozlišením 16 Mpx, a doplňuje je 12 Mpx teleobjektiv. Přední selfie kamera má potom 20 Mpx. Xiaomi Mi 9 pořizuje fotky tak kvalitní, že se dostal na samotnou špičku žebříčku nejlepších fototelefonů, ale zásadní je to hlavně z toho důvodu, že je oproti konkurenci za poloviční cenu! Přístroj je vybaven AMOLED displejem 6,39“ s Full HD+ rozlišením 2340 x 1080 bodů, osmijádrovým procesorem Snapdragon 855 a 6 GB operační pamětí. Čínský výrobce už dýchá na záda předním značkám telefonů.

Nejlepší mobily pro fotografování

zdroj: xiaomi

Apple iPhone Xs

Někteří si možná oddechnou, že se dostalo i na zástupce téhle značky, i když s odřenýma ušima. Apple iPhone Xs nebo jeho větší verze Xs Max vyniká zejména natáčením videí, které se pyšní vysokou kvalitou. Ale ani s focením není pozadu, a přestože vývoj smartphonů letí neustále kupředu, na vrchol žebříčku fotomobilů patří. Současná vlajková loď Apple má duální fotoaparát s rozlišením 12 Mpx a clonou f/1.8. Sekundární fotoaparát má možnost dvojnásobného optického zoomu, a Apple sází na optickou stabilizaci obrazu. Přední kamera TrueDepth nabídne 7 Mpx. Apple iPhone Xs a XS Max jsou sice špičkové produkty, v poměru cena x výkon vychází samozřejmě konkurence lépe. Ale znáte to, Apple nikdy neprodával svoje výrobky levně. Xs má 5,8“ displej (Xs Max 6,5“) OLED Super Retina HD s rozlišením 2688 x 1242 bodů, šestijádrový procesor A12 Bionic. Obě varianty mají operační paměť 4 GB. Uvidíme, s čím se Apple vytasí letos.

Nejlepší mobily pro fotografování

zdroj: apple

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

CES 2019 skončil. Jaké novinky ze světa elektroniky jsou letos k vidění? Rolovací televize, ohebný mobil nebo chytrá toaleta!

Náš autotest: Subaru BRZ STI umí rozdávat radost ve velkém stylu. Vyzkoušejte si, jaké to je zase skutečně řídit!