Nejznámější případy vraždících zubařů. Nechystáte se zrovna na pravidelnou dentální prohlídku?

Jsou profese, které přitahují určité osobnostní typy. Křehký poeta se sklony k baletu obvykle nezamíří na obecní jatka, ušlápnutý a tichý poctivec nezačne dělat pro OVB, člověk se smyslem pro klid a pořádek nezačne kariéru v mateřské školce – pančitelky totiž mají ohromný dar trpělivosti. A dá se tedy odtušit, že nějakou specifickou výbavou musí disponovat i stomatologové, respektive zubaři. Mistři drobného sadismu, mikro-řezníci ústní dutiny.

zubař

Násilí je práce i zábava

Nu, a právě ona mírná vyšinutost trhačského řemesla možná vede k tomu, že vrahem není zahradník – jak se píše v prvorepublikových románech – ale zubař! Profík v bílém plášti.

Otevřete ústa do široka, nechte se oslnit jasným světlem a nemyslete na pištivý zvuk vrtáku. Extrakci vám provede Glennon Engleman. Kdo? Profík na slovo vzatý, který si po promoci otevřel v roce 1954 soukromou praxi v Saint Louis. Jenže to moc neneslo, asi si kolem všichni poctivě čistili zuby mezizubními štětinami, a tak si začal po večerech přivydělávat jako nájemný zabiják.

Díky tomu se mu práce v gumových rukavicích konečně stala koníčkem, a seznam jeho (nedoložených) obětí byl dvouciferný. Chybu udělal, že začal míchat práci a zábavu. Nad rámec zubařiny a placených vražd přijal osobní zakázku zadarmo, a odstranil nového manžela své ex, poté jeho obchodního partnera, svého obchodního partnera, přítele své milenky a nakonec ženu, která ho žalovala za špatně provedený zákrok. Budou u toho bouchat auta. Pro samou zábavu zapomněl na výplně a extrakce. Dostal 25 let.

Řešení finanční situace č. 1

Kanaďan Roman Rezanowicz byl taky sluníčko. Lidé v ordinaci ho měli moc rádi. Uškrtil svou ženu a fingoval její sebevraždu, aby se dostal k životní pojistce. Protože byl před procesem na svobodě, rozhodl se svou obhajobu založit na tom, že trpí paranoidní schizofrenií. A aby o tom soud přesvědčil, začal masit své pacienty. Ta představa, že se vám probouzí osmičky, ale váš zubař potřebuje alibi na hlavu – a proto vám v narkóze vyrve všechny ostatní zuby jen proto, aby vypadal jako blázen? Chuťovka!

Řešení finanční situace č. 2

Peníze a květiny, které do stoma-mučíren naivně nosíme, aby nás to tolik nebolelo, zjevně nestačí. Collin Howell, zubař z irského Coleraine, na konci každé šichty počítal faktury, a pořád z toho nikde nekoukal ostrov v Karibiku. Takže se rozhodl fingovat sebevraždu své manželky a současně i jejího milence. Nápad uspat je narkotiky, usadit je do auta v garáži a pustit jim čmoud z výfuku nevyšel. A to s tím měl tolik práce – dokonce napsal i falešné dopisy na rozloučenou!

Nakonec je musel udusit polštářem. Pak už to šlo dobře. Za svou drahou polovičku zinkasoval životní pojistku, než to policii začalo smrdět. Soud byl rychlý i proto, že obhajobu Howell založil na zločinu z vášně a žárlivosti. Byl tuze ve stresu, po smrti svého otce a tak. Počkejte… otce? Aha. Pitva ukázala, že toho dva týdny před vraždou své manželky a jejího milence také sprovodil ze světa. A taky kvůli penězům. Od Karibiku se tím vzdálil minimálně na 21 let.

Příliš kvalitní umrtvení

Jedna pro mě, jedna pro tebe. Dělit se je krásné, to ano, ale Tony Protopappas, dentista zatčený pro 3 zaviněná úmrtí, to vzal za špatný konec. Coby těžký závislák na drogách si tlumil třes rukou sedativy a zpříjemňoval volné chvilky rajským plynem. Papírově to sedělo, protože je pacientům při zákrocích podával jen naoko. Bylo kolem toho ale moc řevu, a tak propříště začal štědře zvyšovat dávku narkotik sobě, i pacientům. Výsledkem byly 3 mrtvé pacientky, a pár dalších, které měly anestezií poškozený mozek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Záhada 21 obutých nohou: Dílo sériového vraha, nebo nešťastné náhody?

36 let na samotce: Vrah Silverstein samotářem proti své vůli