Luboš (54): Kupuji si lásku své ženy, protože nechci být sám. Je se mnou jen pro peníze

Po letech v manželství, ze kterého vzešly i tři zdravé a krásné děti, jsem zůstal úplně sám, a to mě málem zničilo. Když jsem si našel druhou ženu, bral jsem to jako záchranu.

pro peníze

Ona mě však nikdy nemilovala a zejména mé děti mi to neustále připomínají. Nikdy by mě nenapadlo, že klesnu na tuhle úroveň a budu si muset přiznat, že je moje žena po mém boku jen pro peníze. Ale je to tak.

Neumím být sám

Mám své vlastní podnikání a vždycky jsem se mu naplno věnoval. K tomu jsem ale zvládal i rodinu. S první ženou jsme se brali hned po střední škole, byli jsme mladí, a během pěti let se nám narodily tři děti. Věděl jsem, že se o rodinu musím postarat, a právě proto jsem začal podnikat. Zpočátku to bylo těžké, ale když se podnik rozjel, už jsem na ně měl i více času. Pak ale přišel pád až na samotné dno.

Jak už to tak v životě bývá, žena si našla mladšího muže, odešla ode mě i s dětmi – a já jsem se cítil nejen podvedený a opuštěný, ale i úplně ztracený. Hledal jsem příčiny toho, proč se to stalo. Namísto toho, abych se snažil zvednout, začal jsem pít a chodit do nočních barů. Neměl jsem po rozvodu nic, přišel jsem o dům, abych mohl manželku vyplatit, platil jsem výživné a chtěl jsem, aby děti měly dobré školy. Takže jsem veškeré peníze dával své bývalé ženě. Děti jsem moc nevídal, ale to nebyla jejich vina. Došlo mi, že neumím být sám, a nakonec jsem hledal pomoc.

Sestra mě postavila na nohy a představila mi kamarádku

V jednu chvíli jsem málem přišel i o své podnikání, pak ale přišla moje sestra a rozhodla se, že mě za žádnou cenu nenechá klesnout ještě hlouběji. Na nějakou dobu jsem se nastěhoval k nim na venkov, kde jsem měl možnost přemýšlet, přestal jsem tolik pít a svůj smutek utápět ve vodce a pivu, a zase jsem začal naplno pracovat. Asi mi pomohl ten klid a čistý venkovský vzduch. Úplně jsem ale zanevřel na osobní život – a s tím se mi sestra rozhodla také pomoci.

Nechtěla, abych byl sám, tak jsem žít neuměl, a u nich jsem bydlet do nekonečna nemohl. A tak se mi neustále snažila dohazovat nějaké své svobodné kamarádky. Jenže sestra je ode mě o patnáct let mladší a má i mladší kamarádky. Nejprve jsem žádnou poznat nechtěl, vždyť mi žena odešla s mladším mužem a mně přišlo, že bych jen oplácel stejnou mincí. Ale dlouho mi to nevydrželo. To když jsem poznal Patricii, zatmělo se mi před očima znovu, ale z toho jak byla krásná, mladá a nespoutaná.

Udělal bych pro ni cokoliv

Do Patricie jsem se zamiloval na první pohled, nejdříve jsme chodili jen na večeře, procházky a výstavy. Šlo to pomalu, ale cítil jsem se vedle ní konečně zase dobře, a tak mi nic nebránilo v tom se zase od sestry odstěhovat do města. Koupil jsem nový dům, Patricii jsem poprosil, aby mi pomohla jej zařídit, pořídil jsem si psa a měl jsem zase zpět normální život. Ona do něj patřila skoro okamžitě a taky jsem ji velmi brzy požádal, aby se ke mně nastěhovala. Všechno, co chtěla, jsem udělal, snesl bych jí modré z nebe, jen jsem už nikdy nechtěl být sám a na dně jako po rozvodu.

Tati, je s tebou jen pro peníze

Samozřejmě jsem do nového domu pozval i děti. Ty už ale byly dospělé a moc se jim na víkendy k tátovi nechtělo. Uspořádal jsem tedy alespoň společnou večeři, chtěl jsem jim představit v první řadě Patricii. Během večeře jsem vytáhl nádherný prsten a svou novou přítelkyni jsem spontánně před dětmi požádal o ruku. Reakce ale nebyla taková, jakou bych očekával.

Od začátku se dětem totiž moje mladší snoubenka nelíbila. Kladly jí otázky, zjistily, že nepracuje a že ji v podstatě živím, a to mi začaly vyčítat. Nejdříve jsem se s nimi hádal, nechtěl jsem to slyšet nebo si připustit, že by se mnou mohla být jen pro peníze. Že jsem pro nás koupil nový dům, že jsem jí dal nové auto a zahrnoval ji dárky. Děti mi všechno vyčetly, ale ještě ji ani neznaly, a to mě ranilo.

Museli jsme se vzít tajně

S dětmi jsem se hodně rozkmotřil, nevěděl jsem, proč takhle reagují, ale ukřivdilo mi to. Takže jsem to ani nikomu neřekl a Patricii jsem si vzal tajně. Stejně by děti nepřišly. Slepě jsem jim vyčítal, že to JIM jde o peníze, že jim vadí, že dávám také něco někomu jinému. Ale naopak jsem křivdil já jim. Všechno mi to došlo pozdě, až dva roky po svatbě.

Patricie nejenže po mém boku přestala chodit do práce, začala si jezdit na dovolené se svými kamarádkami, které platím já, kupovala si, co chtěla bez mého vědomí. A nakonec jsem taky zjistil, že s jednou svou kamarádkou chodí do nočních klubů, kde si společně s dalšími cizími lidmi užívají hromadný sex. Měl to být důvod k rozvodu, já vím, ale došlo mi, že když odejde, zase bude v mém životě prázdno, zase přijdu o dům a budu sám. A teď i bez podpory dětí, které mi to všechno říkaly hned, že je se mnou pro peníze. Varovaly mě a já je nařkl, že jsou hamižné.

Mám to absolvovat znovu? Asi bych to nezvládl

Když jsem našel v počítači video z neznámého bytu, jak si moje žena a dvě další ženy a dva muži užívají v posteli, bylo mi zle. V hlavě jsem si promítl všechno, došlo mi, že mě zneužívá a jen si žije pohodlný život a vůbec mě nemiluje. Dokonce jsem si nasypal popel na hlavu a přiznal vše dětem, ale podat žádost o rozvod nedokážu. Už bych asi nezvládl být sám. Když přijdu z práce domů, mám navařeno, ona tam je a je tam pro ně, i když vím, že je to jen přetvářka. Vědomě si platím vlastně společnici, a to mě ubíjí.

Ale asi je pro mě všechno lepší, že je se mnou pro peníze, než zase zůstat opuštěný. A děti, ty se mnou už nechtějí ani mluvit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sex za peníze není nevěra. Ano nebo ne

Rozvod Tomáše Řepky. Nasadila mu manželka parohy? A na kolik si teď přijde?