Sex za peníze není nevěra. Ano nebo ne

Sex za peníze a nevěra. To je unikátní studie, kterou vypracoval inzertní server Bezpasaka.cz. Průzkumu se zúčastnilo přes 1800 respondentů obou pohlaví. Pro čtenáře Prochlapy.cz přinášíme výsledky, které jsou víc než překvapivé. Češi jsou nevěrní, i když nevěru sami odsuzují. A ženy? Ty podvádějí častěji než muži.

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz

Sex za peníze je morálně přijatelnější

Tak si to shrňme. 81% dotázaných osob nevěru odsuzuje. 42 % stejných osob si ji přesto dopřává. Celých 44 % žen se přiznalo k nevěře a stejně upřímných bylo “jen” 39 % mužů. Průzkum ukázal, že s placenými sexuálními službami má zkušenost 36 % respondentů mužů a 1,5 % dotázaných žen.

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz

Raději s prostitutkou než kamarádkou

Čísla jasně ukazují na odlišný přístup k nevěře u obou pohlaví. Zatímco pro ženy je sex za peníze jen okrajovou možností, tak z mužů si ho dopřeje každý třetí. Z výzkumu přitom vyplynulo, že využití placených sexuálních služeb je z pohledu nevěry morálně akceptovatelnější než kamarád/ka s výhodami nebo jednorázový sex s náhodnou známostí. Za nejpřijatelnější pak respondenti označili sex s realistickou pannou.

Muži si více uvědomují výhody placeného sexu

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz

Nejčastěji zmiňovaným důvodem nevěry ze strany mužů je jejich fyzická potřeba sexuálního uspokojení. Tomu, že už po staletí chodí do nevěstinců, nahrává především jejich psychicky a biologicky odlišné nastavení. Co je na sexu s prostitutkou s nádechem zakázaného ovoce tak neodbytně láká? Jaké trumfy mají kněžky lásky v rukávu, že přivábí i jinak ve vztahu spokojeného muže?

  • Platí zde jasná rovnice – peníze = sex
  • Prostitutku není třeba svádět, nepotřebuje si povídat ani se mazlit
  • Naplní i ty nejtajnější sexuální fantazie
  • Je to rychlé a nekomplikované
  • Je připravena k sexu hned, bez požadavků nebo námitek
  • Do sexu s ní není nutné investovat tolik času a úsilí (často i peněz), jako do vztahu s milenkou
  • Pro muže nevznikají žádné závazky, ekonomické, sociální ani citové

 

TIP: Nejste si jistí, zda je vám parner či partnerka nevěrný? Přečtěte si článek: Jak poznat nevěru a budete mít jasno. 

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz

Prostituce jako služba

V České republice si nyní 7 000 až 8 000 žen zajišťuje sexuální prací obživu a prostředky na péči o své děti. Tyto ženy neodvádí muže od rodin, jako tomu často bývá u milenek a letmých známostí. Naopak, nabízí jasně specifikovanou službu s přísnými pravidly.

  • Podle neziskové organizace ROZKOŠ bez RIZIKA, která se problematice sexuálních pracovnic dlouhodobě věnuje, roste v sexbyznysu počet matek samoživitelek. Dnes jich je více jak polovina (60 %) a počet žen samoživitelek se dvěma dětmi se za posledních 10 let dokonce zdvojnásobil.

Bezpasaka.cz boří tabu spojená s prostitucí

Kromě toho, že server Bezpasaka.cz je v Čechách jedinečným inzertním serverem, který nabízí sexuálním pracovnicím individuální přístup, respekt a podporu, najdete zde obsáhlý blog.

Sexuální wikipedie 21. století

Ten se, kromě článků týkajících se různých stránek sexuality, zaměřuje právě na boření tabu o prostituci. Najdete zde jak články o historii prostituce nebo zákonech týkajících se jí, ale i rozhovory s politiky, sociálními pracovníky nebo samotnými sexuálními pracovnicemi.

Prostituce není nevěra

Sexuální práce je práce jako každá jiná. Prostituce není nevěra, ale normální služba. Cílem Bezpasáka je dostat tento tolerantní pohled do širšího povědomí naší společnosti,“ říká Iva Dopitová, manažerka serveru.

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz


Iva Dopitová, manažerka serveru Bezpasaka.cz

Zajímá nás váš názor. Je pro vás sex za peníze přijatelná forma “nevěry”, kterou byste partnerovi odpustili?

Zajímají mě články týkající se sexuality a prostituce
Chci dostávat novinky z Bezpasaka.cz

Sex za peníze není nevěra | Bezpasaka.cz

Autor: Bezpasaka.cz