Jak zkombinovat džíny a tenisky. Takhle!

Je jasný, že džíny jsou základním oblečením, které každý z nás musí mít v šatníku. Sto džín pomalu sto střihů a ne všechny na vás budou vypadat cool, když je správně nezkombinujete s botama. Teda máme konkrétně na mysli tenisky. Co taky jiného k džínám, že?

Jak zkombinovat kecky a džíny

Tenisky jsou v dnešní době nejoblíbenější obuví vůbec. Nosí je na nohách kohokoliv bez rozdílu věku, pohlaví i náboženského přesvědčení. Stejně tak i džíny. Ale jak je zkombinovat, aby to dokonale ladilo?

Kotníkové kecky

Když už sáhnete po kotníkových, měly by být pořádně vidět, ne? Takže rozhodně se hodí k úzkým džínám nebo rovným střihům nohavic. Džíny by měly končit u kotníku. Pro milovníky pytlovitého střihu džín (ať už kvůli pohodlnosti nebo kvůli free stylu) jedna dobrá zpráva. Kotníkové se taky hodí, ale sáhněte po těch mohutných. Objem kecek převáží přemíru látky na nohavicích a bude to vypadat taky cool.

Klasické nízké kecky

Jednoduchost jde ruku v ruce. Takže k jednoduchým keckám se hodí jednoduché džíny rovného střihu. Pozor na krátké nohavice, žádnou velkou vodu nečekáme, tedy nejdřív na jaře. Volba širokých nohavic je chybou. Nejenže překryje botu, ale zmenší opticky vaši nohu. (A víte, že ženský sázej na pravidlo poměru nohy ku mužskému přirození.) Takže zapomeňte. Jestli jste si pořídili výstavní kusy bot, tak je povoleno džíny mírně ohrnout. Ale bacha! Hranice kretenismu je velmi úzká.

Retro kecky

Retro slaví velký návrat, a tak není divu, že jste si pořídili nějaký ten kousek do vašeho botníku. Adidas Gazelle nebo Nike Cortez je top. Klasika chce klasiku, takže sáhněte po mírně rozšířených nohavicích se záložkou, aby to vypadalo dokonale. Protože se ale jedná o všestranné kecky, můžete si je výjimečně vzít i s rovnýma džínama. Nikdo vás ani nesežere ani neodsoudí, když si ošlapete patu. To k těmhle botám prostě patří.

Hi tech kecky

Co jsou Hi tech kecky? Prostě v překladu mohutné sportovní kecky. Nejlíp vyniknou s volnějším střihem nohavic. A protože si za takové boty bude muset připlatit, určitě si k nim pořiďte i adekvátně drahé džíny. Rozdílu si každý všimne a jen málokdo rád soutěží o titul Pana Trapáka.  Pokud je chcete světu náležitě ukázat, můžete zvolit užší džíny, ale měly by být vždycky ohrnuté. A ty boty musí fakt stát za to.

Náš tip

Sháníte pořádný boty, co vám nezničej nohy a budou vypadat perfektně? Zkuste námi prověřený e-shop Proboty.cz. Nezapomeňte se s nima pak vyfotit a poslat nám fotku do redakce.

Ještě nějaké dotazy, než vyrazíte do ulic?

Pár zajímavostí pro oslnění při konverzaci s frajerkou:

Džíny…

  • V roce 2013 oslavily džíny 140. výročí. Poprvé si je nechal patentovat Levi Strauss 20. května 1873 společně s Jacobem Davisem.
  • Levi Strauss společnost sídlí v San Franciscu dodnes.
  • Původně šlo o oblíbené pracovní kalhoty. Stačilo pár zlepšováčků jako měděné nýty, kterými se zpevnily kapsy (nýty se přitom do té doby používaly k připevnění řemenu na koňské houně) a džíny, jak je známe dnes, spatřily světlo světa.

Tenisky…

  • Jejich historie se začala datovat v 19. století, kdy americký chemik a vynálezce Charles Goodyear vynalezl metodu vulkanizace kaučuku pro zpracování a výrobu pneumatik.  Pneumatiky se vyráběly ze stejného materiálu jako boty, a tak se výrobci pneumatik začali na přelomu 19. a 20. století věnovat i výrobě gumových podrážek pro boty.
  • Prvních plátěných bot s gumovou podrážkou se svět dočkal v roce 1916. Tehdy automobilová značka US Rubber Company sjednotila všechny své obuvnické značky a vytvořila značku Keds.
  • Plátěná bota s gumovou podrážkou se nazývala “sneaker”, z anglického slovesa “to sneak”, tedy plížit se, protože gumová podrážka umožnila chodit tiše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 věcí, které musíte v šatníku mít!

Módní přehlídky? Jsou na nic!