Blázen v NHL sestřelil Jágra! 2 zápasy STOP

Jarda Jágr je pojem světového hokeje. Myslíte si, že je to důvod, aby se k němu soupeři chovali s úctou? Tak to se šeredně pletete.

Pittsburgh

Je to vcelku smutný příběh, že zákeřnost nejvyššího kalibru vytasil na Jaromíra Jágra zrovna hráč Tučňáků z Pittsburghu.  Vždyť právě v jejich dresu rozdával Jaromír dlouhé roky hokejovou radost na své první štaci ve slavné NHL. Na začátku 90. let zde vybojoval po boku legendárního Maria Lemieuxe 2 Stanley Cupy. Je to ale už 13 let, co v dresu Penguins nastoupil Jágr naposled a to je zřejmě dostatečně dlouhá doba na to, aby vše dobré bylo zapomenuto. A tak se obránce Tučňáků Robert Bortuzzo ve středečním zápase svého týmu se současným Jágrovým zaměstnavatelem New Jersey Devils nerozpakoval, a sestřelil Jágra po odehrání puku nevybíravým způsobem. Jágr zůstal po zásahu loktem do hlavy dlouhé vteřiny ležet na ledě. Trest v zápase? 2 minuty.

Bortuzzo

Robert Bortuzzo se ve svých pětadvaceti letech pohybuje v NHL třetím rokem. Dosud v nejslavnější lize na planetě díru do světa neudělal. Zřejmě proto se rozhodl, že zkusí udělat díru alespoň do Jaromíra Jágra. To se mu naštěstí nepovedlo. V nižších soutěžích platil za produktivního beka. V dosud odehraných 84 zápasech v NHL tuto bilanci zatím nepotvrdil (vstřelil 4 branky a na 14 přihrál). Jen svou vlastní chybou si teď chvíli počká, než k těmto startům přidá další.

2 zápasy stop

Ta doba nebude nijak závratná. Disciplinární komise NHL Bortuzzovi vyměřila trest na dva soutěžní zápasy. Během nich je Bortuzzovi pozastavena také mzda.  Co to znamená v praxi? Bortuzzo bude muset vynechat zápasy s Vancoverem a Ottawou. Během nich přijde o cca 6500 USD. Ty budou dle NHL převedeny do asistenčního hráčského fondu, který pomáhá hráčům po skončení kariéry v NHL. Bortuzzův trest není nikterak velký zejména proto, že dosud nebyl trestán a také proto, že Jaromír Jágr by po faulu neměl mít větší zdravotní potíže.

My doufáme, že Jarda bude skutečně v pořádku. Vy nám napište, co si o Bortuzzově faulu myslíte do komentářů.

Autor: Amon Surtur

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hokejová pravidla. Změní se zásadně! Tady je důkaz

Prodej lístků na hokejové MS v ČR? Fraška!