Nejoblíbenější zimní destinace: Pro rampouchy i milovníky sněhu

Mrazivá zima už udeřila v celé své síle, takže byste měli pomalu přemýšlet nad úžasnou zimní dovolenou. Vcelku nezáleží na tom, jestli si budete první měsíce nového roku užívat na zasněžených svazích nebo na rozpálených plážích u moře, protože řádný odpočinek si vždycky zasloužíte. Do kterých destinací se ovšem vydat, abyste si zde užili prvotřídní relaxace, pokud možno bez stresových situací?

zimní destinace

Lyžařská střediska v Bavorském lese

Na jihozápadě České republiky se nachází všemi oblíbená a milovaná Šumava. Na německé straně hor se rozprostírá Bavorský les, který velmi překvapivě patří mezi populární turistické zimní destinace. Ostatně není se čemu divit, protože i v dnešní době si ve zdejších střediscích užijete dostatečného množství sněhu, špičkových sjezdovek, a především kvalitních služeb, na nichž si Němci zakládají.

Německé Alpy v současné době poskytují desítky kilometrů špičkových sjezdovek, na nichž se vyřádí amatérští i profesionální lyžaři. Další velkou výhodou je jejich cenová dostupnost.

Tip: Chcete-li si vydat na zimní dovolenou do německých Alp, s jejím plánováním, včetně zamluvení ubytování, vám pomůže cestovní kancelář Smart Travel.

bavorský les
Idylická zasněžená krajina Bavorského lesa. Zkrátka ideální zimní destinace na dovolenou. (foto: depositphotos)

Londýn jako perla zimní Anglie

Nejste-li fanoušky zimních adrenalinových sportů, pak budete raději trávit tento čas při procházkách v zajímavých městech. K těm nejhezčím nepochybně patří i Londýn, který navíc v zimně získává speciální kouzlo. Mezi hlavní turistická lákadla se řadí obrovská ledová plocha, vánoční cirkus nebo Winter Wonderland.

V okolí Hyde Parku se nachází velké množství malých stánků, v nichž zakoupíte jedinečné drobné dárečky a suvenýry. Zima je navíc skvělou příležitostí k ochutnání proslulého anglického čaje s mlékem.

Londýn
Atmosféru zimního Londýna si zamilujete. (foto: depositphotos)

Kanárské ostrovy

Pokud byste chtěli trávit mrazivou zimu raději v teplejších krajinách, pak jsou jednou z nejlepších destinací Kanárské ostrovy. U turistů je ceněna především jejich relativní cenová dostupnost a krátká doletová vzdálenost. Na ostrovech se navíc nachází neuvěřitelně rozmanitá příroda, takže zde naleznete všechno od krásných pláží přes zalesněné oblasti až po vysoké pahorky.

V zimním období je na ostrovech příjemných 25 °C, přičemž voda atakuje hranici 18 °C. To sice není pro každého, ale na Kanárských ostrovech se přece nemusíte koupat jenom v moři. Využít můžete i hotelové bazény nebo četné aquaparky.

Thajsko – exotická dovolená

Mnoho českých turistů se do exotických destinací vydává záměrně v zimě, tedy mimo hlavní sezónu cestovního ruchu. Například návštěva Thajska je v tomto období o dost levnější a také se vyhnete obrovským davům dalších turistů. Plnými doušky si tak užijete exotickou gastronomii, jedinečnou přírodu a bílé písčité pláže. I v zimním období je v Thajsku přes 30 °C, takže vám v okolí Bangkoku nebude vůbec nic chybět. Pokud se nechcete jen válet na pláži, v Thajsku je spoustu zajímavých míst k poznání. Například v Bangkoku za návštěvu určitě stojí Královský palác.

Thajsko
Pro někoho je ideální zimní destinace Thajsko. (foto: depositphotos)

Pirátem ve snovém Karibiku

Mezi perfektní zimní destinace pro dovolenou se řadí i Karibik. Ten je však poněkud specifickým dovolenkovým místem, protože je relativně finančně náročný, a hlavně se připravte na sakra dlouhou cestu letadlem. Odměnou vám po přistání bude nádherná exotická země, kde na vás dýchne perfektní atmosféra. Teplota zde v zimě běžně atakuje hranici 27 °C, takže vám nic nebude bránit ve vyhřívání se na slunných plážích pokrytých bílým pískem. Čím dál tím oblíbenější destinací se stává i Kuba, která je skvělým místem na obdivování původní architektury a životního stylu.

Pakliže jste ještě nepřemýšleli nad ideálním místem pro zimní dovolenou, měli byste si pospíšit. Místa v lukrativních hotelech oblíbených destinací se totiž rychle plní, tudíž si nenechte uniknout skvělou příležitost k odpočinku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejatraktivnější zimní sporty: Jak trávit volné chvíle na čerstvém vzduchu?

Mýty, které nakonec platí. Proč je ženským pořád zima a nejdůležitějším jídlem je snídaně