Další zdroj příjmu aneb 7 webových stránek, díky kterým můžete zbohatnout

Pokud vaše stávající zaměstnání nepovoluje docházení do dalšího, hledejte možnosti, jak si vydělat z pohodlí domova. Nemusíte nutně plnit obálky nebo šroubovat propisky či podobné drobnosti.

zdroj příjmu

Zbohatnout nebo jenom najít další zdroj příjmu, je to reálné. Existují totiž webové stránky, které mohou výraznou měrou přispět do rodinného rozpočtu.

Plnění úkolů přes Spare5 

Říkali jste si někdy, jaké by to bylo, kdybyste pracovali pro americké giganty jako je Microsoft, GoPro nebo třeba Pinterest? Můžete se stát jejich členy, tedy alespoň na pár chvil. Právě tyto velké společnosti (a mnohé další) jsou objednavateli webového portálu Spare5, který shromažďuje nejrůznější úkoly od těchto firem a platí tomu, kdo se plnění položky ujme.  

Plnění úkolů však není nijak těžké nebo složité. Jedná se o komentování obrázků, přičlenit klíčová slova k fotografiím nebo vyhledávání či přiřazování obsahu ke zvukovým souborům. Plnit je lze prostřednictvím webu i mobilní aplikace a zaplaceno se dostává přes PayPal.

Lobster z vás udělá influencera 

Nebo – víceméně. Lobster je londýnský projekt, který uživateli sociálních sítí dává možnost vydělat si tím, že prodá fotografii ze svého Instagramu nebo Facebooku. Ceny za jednu fotku se pohybují kolem jednoho dolaru, video je dražší, dostat za něj můžete až osm dolarů.

Pokud jste někdy prahli po zpeněžování přidávaného obsahu na sociálních sítích, tato možnost je i pro uživatele s menším počtem sledujících dobrý zdroj příjmu.

Staňte se učitelem na Skillshare 

Přáli jste si někdy sdílet svou vášeň týkající se sportu nebo jste chtěli předávat své znalosti třeba v rámci on-line kurzu s někým, kdo je naladěný na stejnou vlnu jako vy? Možná jste k tomu neměli dostatek odvahy, nyní máte ale jedinečnou příležitost. Existuje totiž webový portál Skillshare, který člověku umožňuje sdílet své znalosti s miliony studentů po celém světě.

A jak to zde probíhá? Stačí vytvořit on-line kurz, který nahrajete a z něhož dostanete zaplaceno vždy, když do vaší třídy někdo vstoupí. Tímto způsobem získáte nejen možnost si přivydělat, ale získat si stálý pasivní zdroj příjmu. Mimo jiné se také zviditelníte, a to stojí za to, nemyslíte?

zdroj příjmu

ilustrační obrázek (foto: 123RF)

Prodávejte své mikroslužby na Fiverr.com 

Portálů založených na podobném principu existuje mnoho a jedním z nich je také Fiverr. Tato stránka je celosvětově známá a shlukuje jedince nabízející mikropráci. Stačí si nastavit cenu a prodávat to, co člověk chce.

Prodávat se zde můžete prakticky cokoliv. Ať už jste grafik, copywriter nebo nabízíte překlady či stříháte videa – toto je to pravé místo pro vás, kde můžete najít řadu nových klientů.

Jaspravim.sk jako slovenská verze Fiverr 

Nepatříte mezi anglicky mluvící jedince? Nemusíte věšet hlavu, existuje totiž slovenský portál fungující na naprosto stejném principu jako Fiverr. Jinými slovy se i zde shlukují většinou osoby samostatně výdělečně činné, které hledají vedlejší zdroj příjmu, a prodávají, respektive nabízí zde své služby, ať už se jedná o psaní textů, překlady nebo tvorbu webových stránek.

Codementor pro programátory

Opomenout nesmíme ani programátory jako takové, kteří sice mohou nabízet své služby na výše zmíněných dvou platformách, ale pokud se chtějí zařadit pouze mezi ty, kteří jsou na stejné vlně jako oni, nabízí se web Codementor, kde mají možnost pomáhat ostatním vývojářům na jejich projektech.

123RF pro vášnivé fotografy

Že fotoaparát prakticky nepustíte z ruky? Nevadí, jen si vzniklé fotky nenechávejte pro sebe. I ty mohou fungovat jako skvělý pasivní zdroj příjmu, jen co je pravda. Fotky a ilustrace totiž můžete prodat fotobankám, které si za zprostředkování dalšího prodeje vezmou jen drobný peníz. Jelikož se jeden snímek může prodat několikrát (prakticky neustále), nad nějakými provizemi agentuře jenom mávnete rukou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Focení jako cesta k výdělku. Máme několik tipů.

Kolik peněz stačí, abyste byli šťastní? Odborníci mají jasno! Co je tzv. finanční saturace a jaký je ideální roční příjem jednotlivce?