Finance kdykoliv a kdekoliv pod kontrolou. Vyzkoušejte tyhle vychytané appky

Mít větší kontrolu nad svými financemi – to se v současné době neuvěřitelně rychle rostoucí inflace hodí, nemyslíte?

finance

Pokud se o řízení rodinného rozpočtu také snažíte, případně chcete hlídat kdy a za co se utrácí, za vyzkoušení stojí aplikace, které vám finance ohlídají. Těch je sice v současné době nespočetně mnoho, vybrali jsme pro vás ale několik nejlepších, s nimiž to stojí za vyzkoušení.  

Spendee mají na bedrech Češi 

Hlídání stanoveného rozpočtu, zapisování příjmů, ale také kategorizování výdajů – to vše slibuje aplikace Spendee, která není zahraničním vynálezem, ale ryze českou mobilní aplikací, díky čemuž se pro řadu lidí stává opravdu atraktivní. Její hlavní výhodou, díky které hravě strká do kapsy i sebevíc propracovanější konkurenci, je její jednoduchost. Snadné ovládání, ještě snazší orientace v aplikaci nahrávají do karet každému člověku, kdo nepatří mezi technicky nadané.  

Spendee je ve své základní verzi (která však naprosto postačuje) zdarma. Platí se pouze v případě, že byste chtěli, aby si aplikace sama párovala jednotlivé pohyby na vašem účtu a kategorizovala je do vytvořených rubrik. Tato pokročilá funkce vyjde měsíčně na 75 korun a kromě ní za poplatek získáte také nastavení automatických plateb. 

Wallet pro fajnšmekry 

Pokud vám nestačí jednoduchá aplikace Spendee, která je pro běžného uživatele na finance opravdu dostačující, nabízí se appka jménem Wallet. Možná jste už o ní slyšeli – jedná se pravděpodobně o nejznámější aplikaci, která na správu financí existuje. Na rozdíl od výše uvedené alternativy si do této můžete nahrávat i účtenky, díky kterým si povedete menší záznamy, takové drobné účetnictví.  

Dokonce je možné vytvořit i upomínky týkající se placení záloh na energie nebo třeba alimentů na děti, což ocení hlavně jedinci, kteří na to co si nenapíšou, zase velice rychle zapomenou.  

My Budget Book je naprostý základ 

Že si nepotrpíte na designově vyšperkované aplikace? Možná vám učaruje aplikace My Budget Book, která je takovým naprostým základem. Vše přehledné, možná až strohé, ale někomu to může vyhovovat. Aplikace není zdarma, vyjde na zhruba 75 korun, ovšem tato platba je jednorázová čili nebudete muset odvádět každý měsíc nějakou částku na to, abyste ji vůbec mohli používat. 

I když se možná jeví tato aplikace na finance jako opravdu jednoduchost sama (na první pohled tak i vypadá), přesto v sobě ukrývá řadu užitečných funkcí, které se pro správu rozpočtu budou bezesporu hodit. 

Cash je internetové bankovnictví trochu jinak 

Nesmíme opomenout appku Cash nebo také Square Cash, která je, co se týče funkcí, opravdu nejdál. Do aplikace stačí přihlásit svou kartu (ať už kreditní, nebo debetní) a můžete jejím prostřednictvím posílat peníze prakticky komukoliv. A to třeba jenom na základě e-mailu nebo lze posílat peníze konkrétnímu telefonnímu číslu. Pokud by vám naopak peníze přišly, automaticky budou přeposlány, respektive připsány na váš bankovní účet. 

Dalo by se říct, že toto je už opravdu vyšší dívčí pro ty, kteří se svými penězi chtějí disponovat kdykoliv a za všech okolností snadno a rychle, aniž by museli kreditku nebo debetku vytahovat z peněženky. 

eÚčty.cz na finance off-line 

Mezi české počiny patří i aplikace eÚčty.cz, která je zcela zdarma a do které lze proniknout i když jste off-line, nebo i když nemáte mobilní telefon zrovna po ruce, nýbrž máte k dispozici jen a pouze počítač. Tato aplikace je ideální pro ty, kteří mají společný účet se svým partnerem. Finance jako takové jsou choulostivá záležitost a díky aplikaci budete kontrolovat vzájemné kroky, případně ovládat svůj rozpočet.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Šílené mobilní aplikace: Deníček stolice nebo ukazatel tmy 

Vychytané aplikace, které stojí za to mít v mobilu