Šílené mobilní aplikace: Deníček stolice nebo ukazatel tmy

Kromě užitečných vychytávek v mobilu, které nám dokáží zjednodušit každodenní život, lze narazit i na takové mobilní aplikace, jejichž význam překračuje hranice běžného chápání. A my si právě teď několik takových ukážeme.

aplikace

Ať už patříte mezi fanoušky moderních technologií, nebo jste jim zatím nepřišli na chuť, je dost pravděpodobné, že v kapse nejspíš neukrýváte starou Nokii, jejímž vrcholem pokroku byla notoricky známá hra had. Pokud si vyloženě nelibujete v technologických memorábiliích, které se snažíte za každou cenu udržet při životě, jistě se vám nevyhnul trend chytrých telefonů. A k nim neodmyslitelně patří různé mobilní aplikace.

Ty lze řadit do třech základních kategorií. Mezi užitečné pomocníky určitě můžeme počítat navigaci, jízdní řády, bankovnictví, slovníky a miliony dalších, které mají jediný úkol – usnadnit nám každodenní život. Do kategorie zábavných pak spadají nejrůznější hry, hudební přehrávače, čtečky knih či efekty vylepšující pořízené fotografie. Poslední kategorii pak vládnou šílené mobilní aplikace, u kterých mnohým z nás vyvstává myšlenka “proč tohle vůbec někdo vymyslel”. Právě na ty nejšílenější se dnes zaměříme. 

Peeing in the snow

Peeing in the snow neboli “chcaní do sněhu” bezesporu patří na vrchol seznamu šílených mobilních aplikací. Jedná se o jednoduchou hru nebo spíše simulátor, díky kterému můžete pomocí proudu vylučované moči malovat do sněhu obrázky či psát nápisy. Jelikož venku panuje zima, můžete díky této aplikaci začít pomalu tesat do sněhu umělecká díla.

Fart code 

Aplikace Fart code pravděpodobně vznikala s potenciálem svého uživatele vzdělávat. Jedná se o aplikaci, která po naskenování QR kódu z obalu potraviny dokáže vyhodnotit její “prdivost”. Ihned po načtení kódu tak budete vědět, jak moc svému okolí v příštích hodinách zamoříte vzduch. Fart code sice nepatří k těm úplně nejšílenějším aplikacím, nicméně své místo mezi nimi jistě má.

Mega pimple popper

Dalším počinem směle zastupující šílené mobilní aplikace je Mega pimple popper, který (jak už jeho název napovídá) spočívá v simulaci vymačkávání beďarů. Po otevření hry se vám na telefonu zobrazí obrázek dívky, jejíž obličej je posetý pupínky a vaším jediným úkolem je mačkat, mačkat a mačkat. Ačkoli existují lidé se zvýšenou zálibou v praskání beďarů na různých částech těla svých nejbližších, zůstává tato aplikace v kolonce šílené a navíc trochu nechutné a úchylné. Nutno podotknout, že hra umožňuje i nastavení barvy hnisu a detailně zobrazuje celý proces vytékání.

Poop tracker

Nadějným adeptem na vítěze kategorie šílené mobilní aplikace je Poop tracker. Stejně jako v předchozím případě i tady jde ruku v ruce s šíleností i lehké nechutenství. Poop tracker je aplikace, pomocí které si můžete vést opravdu velmi detailní deníček o své stolici. Zaznamenávat tak můžete nejen četnost potřeby, zda to při práci bolelo, ale i barvu a tvar svého výtvoru. Deníček pak můžete doplnit i autentickými fotografiemi. 

It is dark?

Abychom dali své představivosti šanci se trochu vzpamatovat z šoku, který způsobil Poop tracker, podíváme se zblízka na aplikaci It is dark? Účel a smysl této mobilní aplikace je velmi jednoduchý. Má svému uživateli na základě zadaných údajů a polohy říct, zda je venku v danou chvíli tma. To, že nám běžným smrtelníkům se stačí podívat z okna, asi vývojářům uniklo. 

Holt button

Aplikací typu Holt button je ke stažení hned několik, nicméně jejich účel je víceméně ve všech případech totožný. Jedná se o typ hry, která má za úkol jediné. Měřit svému uživateli, jak dlouho dokáže držet prst na tlačítku zobrazeném na displeji svého chytrého telefonu. Jako výzva mezi přáteli možná na nějakou dobu zabaví, nicméně hlubší smysl této aplikace postrádáme, tak se ho ani nesnažte objevit. 

Blower 

Blower bezpochyby patří k těm nejdivnějším mobilním aplikacím, které kdy kdo vytvořil. Blower neboli profesionální foukač dokáže vyloudit z reproduktoru vašeho mobilního telefonu zvuk, jenž vám pomůže zfouknout například svíčku či plamen zapalovače. Možná by Blower našel uplatnění u prababiček a pradědečků, kteří by při sfoukávání dortových svíček mohli mít obavy ze ztráty náhradního chrupu, nicméně ani při zapojení té nejbujnější fantazie si neumíme představit, kdo by mohl Blower ve skutečném světě využívat.

Cry translator 

Tady vývojáře nejspíš inspiroval těžký život rodičů začátečníků, jelikož mobilní aplikace Cry translator má za úkol odhalit původ pláče miminka. Stačí se přiblížit s mobilním telefonem k plačícímu dítěti a aplikace vyhodnotí důvod pláče. Na výběr je z pěti základních příčin, mezi kterými je například hlad, nedostatek spánku, mokrá plenka a další. Na kolik lze aplikaci považovat za spolehlivou , jsme bohužel nezjistili. 

Pick a girl 

Šílená mobilní aplikace navržená pro samotáře a nesmělé hochy. Pick a girl nabízí možnost z výběru tří virtuálních slečen, kterých se nezkušení svůdníci mohou dotýkat na různých částech těla, přičemž na každý dotyk slečna reaguje jinak. 

Nudifier  

Kapitolu šílené mobilní aplikace uzavřeme zábavně a humorně počinem s názvem Nudifier. Tato mobilní aplikace dokáže z klasické fotografie vygumovat jednotlivé druhy oblečení a zobrazit tak vyfotografované objekty zdánlivě nahé. Jako vtípek sice super, ale hlubší význam kromě chabé náhražky porna Nudifier postrádá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vychytané aplikace, které stojí za to mít v mobilu

Životnost baterie v mobilu. Jak udržet maximální výdrž baterie pro váš smartphone co nejdéle?