Vychytané aplikace, které stojí za to mít v mobilu

Mobilní telefon už dávno není jen nástroj, který vytahujeme z kapsy pouze pokud se potřebujeme s někým spojit. Dnešní mobilní telefony jsou nadupané všemožnými vychytávkami, nástroji a aplikacemi, jenž nám v tom lepším případě dokáží hodně usnadnit život.

aplikace

Tady jsou ty nejlepší vychytané aplikace, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Pro sportovce

Strava

Bezplatná aplikace Strava je dostupná jak pro zařízení s androidem, tak ve verzi pro iOS. Jedná se vychytanou apku, která nejvíce ze všeho připomíná sociální síť pro sportovce. Využijete ji především při nejrůznějších sportovních aktivitách (běh, kolo, plavání, jóga, posilovna a mnoho dalších), u nichž vám aplikace zaznamenává nejen vzdálenost, ale i spálené kalorie, tempo nebo zdolanou nadmořskou výšku. Kromě zmapování vaší sportovní aktivity vám aplikace nabídne i nejrůznější výzvy, které jsou dobrou motivací pro další výkony.

Ke stažení zde: Strava

Home workout

Jednoduchá a přesto obsáhlá aplikace navržená na míru pro chlapy, jenž si rádi dají pořádně do těla. Aplikace nadchne především ty, kteří nemají čas nebo chuť trávit v posilovně několik hodin týdně, a přesto touží po vyrýsované muskulatuře. Apka vám nabídne rozmanité série cviků pro jednotlivé partie s postupným stupňováním zátěže, díky čemuž lze dosáhnout pekáče buchet o něco snadněji. Aplikace Home workout je navíc zcela zdarma, takže bude o jednu výmluvu, proč nezačít cvičit, zase méně. 

Ke stažení pro android zde: Home Workout

Pro automobilové nadšence

Simply auto

Každý chlap, který považuje své auto za právoplatného člena rodiny, ve svém mobilu jednoznačně ocení aplikaci Simply auto. Zjednodušeně řečeno se jedná o deník vašeho plechového miláčka, s jehož pomocí hravě zvládnete kompletní správu vozu. Kromě najetých kilometrů můžete sledovat spotřebu, náklady na opravy, blížící se servis i pravidelnou údržbu – a to vše snadno a přehledně. Basic verze zdarma je naprosto dostačující pro běžného uživatele, nicméně aplikace nabízí i plnou verzi obohacenou o několik dalších bonusů.

Ke stažení pro android zde: Simply auto

Waze

Ať už trávíte za volantem mnoho času z pracovních důvodů nebo prostě jen rádi sbíráte najeté kilometry, jistě oceníte vychytanou apku Waze pro řidiče. Na první pohled by se mohlo zdát, že jde jen o další z mnoha aplikací určených pro navigaci při jízdě, avšak Waze vám cestování dokáže usnadnit především svou schopností upozornit řidiče na uzavírky, nehody a nečekané překážky na trase. Kromě toho si můžete nastavit vlastní profil a stát se tak součástí Waze komunity, díky čemuž se budete moci podílet na trasování neprůjezdných oblastí.

Zdarma ke stažení pro android zde: Waze

Nejen pro businessmany

Trello

V moderní době home-officů, online porad a schůzek přes webkameru každého pracujícího muže zaručeně potěší aplikace Trello. Ať už řídíte velký pracovní tým, chcete pro svou rodinu vytvořit nástěnku domácích prací, nebo si jen potřebujete udělat přehledný nákupní seznam, Trello vás uchvátí svou jednoduchostí a přehledností. 

Zdarma ke stažení pro android zde: Trello

Any.do

Bezplatná aplikace Any.do by se zjednodušeně dala popsat jako chytrý úkolníček. Skrývá v sobě však mnoho užitečných funkcí, které z ní dělají vychytaného pomocníka pro každý den. Kromě plánování úkolů, schůzek a seznamů nabízí tato apka přímé propojení s Outlookem, Google kalendářem, WhatsAppem a mnoha dalšími. Díky tomu bude organizace času vždy naprostou hračkou. Dále máte možnost sdílet své plány s dalšími uživateli a po nastavení šikovného upozornění už nikdy nic nepropásnete. 

Zdarma ke stažení pro android zde: Any.do

Čas na relax

Hudba

I chlapi si čas od času potřebují udělat chvilku pro sebe a nabrat síly. Pro pohodový den v oblíbeném rytmu se bude v mobilu hodit uživatelsky nejoblíbenější aplikace Spotify. Ta je dostupná jak v mobilu, tak na počítači nebo dokonce v herní konzoli Sony Playstation. Po vytvoření účtu tak budete mít vždycky po ruce své oblíbené skladby, interprety i podcasty, které máte možnost si jednoduše roztřídit do vlastních playlistů. Kromě Spotify se velké oblibě těší také apka Apple Music, která vám dá neomezený přístup k milionům skladeb, a to jak na zařízení s Androidem, Iphonu, Ipadu, Macu nebo počítači. Aplikace nabízí možnost poslouchat hudbu i bez připojení nebo sdílet playlisty s ostatními.

Basic verze zdarma ke stažení pro android zde: Spotify

Pro android na 3 měsíce zdarma ke stažení zde: Apple Music

Filmy

Jestliže se spíše považujete za filmové nadšence, určitě oceníte aplikaci jménem Filmoid. Jedná se šikovnou mobilní aplikaci, která svému uživateli nabízí mnoho filmů a seriálů ke zhlédnutí buď v českém znění nebo s českými titulky, a to zcela zdarma. Kromě už tak bohatého výběru spočívá výhoda aplikace v tom, že je její databáze pravidelně doplňována o další a další tituly. 

Zdarma ke stažení pro android zde: Filmoid 

Knihy

A nakonec samozřejmě nesmíme zapomenout ani na vášnivé čtenáře a knihomoly. Velmi zajímavým počinem v knižních aplikacích je bezesporu Wattpad. Aplikace je jakousi sociální sítí pro nadšence psaného slova. Najdete v ní mnoho příběhů od soukromých autorů napříč všemi žánry. Pokud však i vy máte spisovatelské ambice, potěší vás možnost zveřejnění vlastní tvorby. Stačí jen svůj příběh sdílet s ostatními a přesvědčit se, zda máte autorský potenciál.  

Zdarma ke stažení pro android zde: Wattpad

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Životnost baterie v mobilu. Jak udržet maximální výdrž baterie pro váš smartphone co nejdéle?

Všechny aplikace, co budete potřebovat, najdete na jednom místě. Zkuste Petal Search