Za co utratit prachy? Sting rozprodává majetek včetně svého klavíru!

Co budete dělat v únoru příštího roku? Jestli vám po silvestrovské chlastačce zbude pár drobných, nechte si je na únor. Anglická popová hvězda právě v tuhle dobu bude dražit svůj nemalý majetek. Co si můžete koupit a za kolik?

Gordon Matthew Thomas Sumner. Kdo je to? Fanoušci i laici vědí, že anglický hudebník Sting, který byl výraznou postavou rockové skupiny The Police, která řádila v sedmdesátých až osmdesátých letech. A válela to poměrně slušně. Sting se, ačkoli se v roce 1985 vydal na sólovou dráhu, docela obstojně finančně zahojil.

Pílí k úspěchu? Heslo se vyplatilo

Britský nedělník The Sunday Times v roce 2011 odhadoval výši jeho majetku na 180 milionů liber a zařazoval tak popovou hvězdu do společnosti exbrouka Paula McCartneyho s majetkem 495 milionů liber, Eltona Johna (195 milionů liber) či Micka Jaggera (190 milionů). Jenže sláva je pomíjivá a každá koruna na starý kolena je taky dobrá.

Poválečné skvosty i díla současných umělců

Sting se rozhodl zbavit se svého majetku a rozprodává ho – tedy přesněji řečeno dává ho do dražby. Buď to dělá z rozmaru, nebo nemá na chleba, což je málo pravděpodobné, neboť se svojí v pořadí druhou manželkou vlastní několik dalších nemovitostí po celém světě. V každém případě dražba je naplánována na únor 2016 a umělecká sbírka, kterou hudebník disponuje, je a bude pastvou pro všechny fandy.

Věci, ze kterých dýchá historie i pařby

Jestli máte prachy, jeďte se podívat třeba na Steinway klavír v hodnotě kolem 50 000 liber, obrazy od Picassa a dalších asi 200 položek z jejich bývalého rodinného domu, které chystá aukční síň Christie. (Zrcadla, tabulky, keramika a drobnosti mají hodnotu desítek tisíc liber za kus. Prostě za pakatel.)

Nejen obrazy jsou k mání. Foto: Daily Mail

Nejen obrazy jsou k mání. Foto: Daily Mail

Vkus jako z filmu

Andy Vody ze zmíněné aukční síně se pro britský deník Daily Mail nechala slyšet, že se jedná o jednu z největších soukromých sbírek sestavených popovou osobností. „Je nám ctí, že můžeme nabízet i díla z obrazové sbírky Stinga a jeho ženy Trudie Styler. Jejich domov snadno kombinuje luxus, raritu i barvy. Všechno je to v rovnováze,“ uvedla nadšená obchodnice. Všechno fajn, ale vy na tak snobský nákupy nemáte? Přesto byste chtěli něco od Stinga? Pak je tu ještě jedna možnost. Sbalit jednu z jeho tří dcer.

Cesta, jak potkat Gordona

Tahle se jmenuje Coco Summer. Potatila se, na což se můžete mrknout ve videu, ale zálusk na dědictví po papínkovi si nedělejte. Známý hudebník se pro list Mail on Sunday nechal slyšet, že sice má celkem šest dětí a obří majetek, ale co se týče nějakých výhod, tak o tom nemůže být řeč.

Každé dítko si má jet na svoje a rozhodně by nemělo očekávat, že miliony jsou samozřejmostí. Zvlášť, když má rodina dle vlastních slov Stinga mnoho finančních závazků. Tak ať se prodej vydaří!

Tak co, vydáte se na dražbu? A co ze Stingovy sbírky byste rádi viděli u vás v obýváku?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bouračky slavných…

Nejhorší režisér všech dob. Znáte ho?