Nešťastná den 30. listopadu aneb Bouračky slavných

Je jasné, že se 30. listopad navždy zapíše do paměti fanoušků filmu Rychle a zběsile, neboť minulý rok v tento den tragicky zemřel jeden z jeho hlavních hrdinů – Paul Walker. Včerejšek nebyl šťastný ovšem ani pro Davida Beckhama. Jak to?

Včera to bylo přesně rok od tragické události, při které zemřel herec Paul Walker (40). Havaroval v červeném Porsche se svým kamarádem. Auto nabouralo do sloupu veřejného osvětlení a vzplanulo. Oba muži byli na místě mrtví. Ironií osudu je, že měli namířeno na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide. Ihned se rozjely pietní akce na plné obrátky a celý fanouškovský svět truchlil. A truchlí dodnes.

Tisíce aut v ulicích

I včera, rok poté, se vzpomínalo ve velkém a zaplály svíčky. Na charitativní akci, o které jsme vás předem informovali prostřednictvím rozhovoru s Janysem Chadzopulisem, jedním z pořadatelů pietní akce, nakonec dorazily tisíce aut. Jejich přesný počet není znám, uvádělo se okolo 1300 aut a přes 2000 lidí. Spanilá jízda Prahou se uskutečnila ve večerních hodinách a lidé o ní psali i na sociálních sítích. V takový úspěch ani sám Janys nedoufal. Součástí akce je i dražba kapoty, na které je herec zvěčněn air brushem. Výtěžek z aukce poputuje podle organizátorů organizaci Reach Out Worldwide, se kterou Paul spolupracoval.

Málem jsme vzpomínali i na Beckhama!

Jak to? Ve stejný den, ovšem o rok později, havarovala také fotbalová hvězda David Beckham. Včera se spolu se svým synem vraceli ze zápasu výběru Arsenalu do 16 let, zde jeho syn hraje. Jeho stříbrné Audi RS6 se střetlo se stříbrným Mitsubishi Colt. Nehoda se naštěstí obešla bez ztráty na životech, i když řidička druhé vozidla musela být hospitalizována v nemocnici. Že nešlo o malou ťukačku, dokazují fotografie z nehody. Došlo i na airbagy a pořádné otřesy, které zasáhly i Davidova syna. Miláček fotbalových fanoušků a fanynek evidentně není dobrý řidič, na rozdíl od Paula (ten ovšem za volantem Porsche v osudný den neseděl), protože v posledních dvou letech boural již po několikáté. V květnu 2012 v Beverly Hills svůj Cadillac, loni boural s Range Roverem a letos v srpnu se dokonce vysekal i na motorce. Budeme jen doufat, že jednou se nepojede spanilá jízda i za něj.

Přikládáme video jednoho z účastníků spanilé jízdy, abyste alespoň ochutnali včerejší skvělou atmosféru.

Autor: Michaela Čapková

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Janys Chadzopulis: Nedělám rozdíly mezi autem za 5000 a 5 milionů

Rychle a zběsile 7: Co se děje, když zemře herec při natáčení filmu