Svůdník Woody Allen a jeho manželky. Znáte je všechny?

Annie Hallová, Půlnoc v Paříži nebo Hana a její sestry – to všechno jsou filmy z dílny slavného režiséra Woodyho Allena, který je znám nejenom jako pedantský režisér, ale také jako člověk, co ke své tvorbě potřebuje múzy v podání krásných žen.

woody allen

Woody Allen se narodil v Brooklynu v New Yorku, a to dne 1. prosince 1935. Je znám jako americký filmový režisér, scenárista, herec a autor romantických komediálních filmů s prvky parodie a grotesky. Charakteristickými znaky jeho děl je dobře definovaná ženská postava a také jakési zkoumání mezilidských vztahů.

Allen nejenom režíroval, ale také hrál ve dvou ze svých nejslavnějších filmů, Annie Hallová a Manhattan. Mezi herečkami, se kterými na jeho snímcích spolupracoval, je například Diane Keatonová a Mia Farrowová. S nimi a mnohými dalšími zažil krátké románky, které se mu však vymstily.

Harlene Susan Rosen

První manželkou Woodyho Allena se stala Harlene Susan Rosenová. Své ANO si před oltářem řekli, když jí bylo pouhých 16 let a Woodymu 19. Jejich vztah byl zpočátku idylický, navzájem se respektovali, dospívali – a mladičká Harlene začínajícího režiséra s velkým srdcem podporovala.

Ovšem vztah začal uvadat, poslední tečkou na závěr se stalo Woodyho vystoupení v klubu, kde svou manželku označil jako Quasimoda. Samozřejmě, že herečka si toto označení a zostuzení nenechala líbit, a tak proti němu podnikla jist právní kroky, které vedly k rozvodu. Tehdy Woody Allen slíbil, že své bývalé manželce bude platit výživné ve výši 75 amerických dolarů týdně.

Louise Lasser

Se svou druhou ženou si Woody Allen začal ještě v době, kdy byl ženatý s Harlene Rosenovou. Svůj vztah ztvrdili roku roku 1966. Lasserová se objevila hned v několika jeho filmech. Jenže ani toto manželství nevydrželo, cesty se jim rozešly tentýž rok, co si Allen začal románek s herečkou Diane Keatonovou.

Mia Farrow

S herečkou Miou Farrow se sice Woody Allen nikdy neoženil, ale z jejich vztahu vzešel syn Ronan Farrow, další dvě adoptované děti a jeden skandál za druhým. Woody Allen si totiž začal románek s jednou z adoptovaných dcer Mii Farrow z předešlého manželství se skladatelem André Previnem, Soon-Yi.

Podle něj to Mia natolik nemohla unést, že naočkovala jejich adoptovanou dceru Dylan Farrow, aby režiséra obvinila ze sexuálního obtěžování.

Toto obvinění režiséra zaměstnává v poslední době ze všeho nejvíce, musí podstupovat nejrůznější vyšetření, výslechy a další nepříjemné záležitosti.  Ovšem Woody Allen byl tohoto obvinění nakonec zproštěn, i když v jeho výpovědích nastaly určité změny, díky nimž začali soudci váhat nad jeho nevinnou.

Soon-Yi Previn

Po delším vztahu s Miou Farrowovou, kdy si na Allena všechny její děti z předchozích vztahů zvykly, dalo by se říct, že Woody Allen si v roce 1997 vzal svou dceru. On sám to ani nikdy nepopřel, o Soon-Yi tvrdil, že k ní otcovskou lásku neustále cítí a má potřebu ji chránit.

Ta se do Allena zamilovala už v dětství, byl její první láskou. Manželství jim kupodivu vydrželo do dnešní doby. Manželé svůj krásný vztah přisuzují vzájemnému respektu, poslušnosti a cti ke svému muži, kterou má Korejka Soon-Yi v krvi. Spolu si adoptovali dvě holčičky.

Woody Allen dnes

Režisér Woody Allen nepatří v Hollywoodu zrovna mezi oblíbené režiséry, lidé s ním odmítají spolupracovat kvůli jeho ignoraci a pedantství, kdy si o sobě myslí, že právě on je tím „nejlepším režisérem všech dob“.

Proto se na několik let vydal natáčet do Velké Británie, kde si ve svých nízkorozpočtových filmech dočista liboval. Vzhledem k tomu, že léta ale přibývají, v poslední době dává přednost domácímu prostředí u televize v přítomnosti jeho manželky.

Ovšem sám se nechal slyšet, že s natáčením rozhodně nekončí. Tak se necháme překvapit, zda se od něj dočkáme další filmové novinky.

foto: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ryan Reynolds a jeho tajemná komnata. Budete překvapeni

Semir Gerkhan: Jak šel čas s hrdinou ze seriálu Kobra 11?