Dwayne Johnson aneb co jste o něm určitě nevěděli

Dwayne Johnson, spíše známý pod přezdívkou „The Rock“, udělal velkou díru do světa nejenom díky svému hereckému talentu, ale také jako obávaný zápasník wrestlingu. Dnes patří mezi nejvíce sexy muže planety a na Instagramu ho sleduje více jak 150 milionů fanoušků. A ačkoliv vypadá jako skutečná kráčející skála, své srdce má rozhodně na pravém místě.

Dwayne Johnson

Jako mladý chlapec se neustále stěhoval

Dwayne Johnson je po svém otci. Dwaynův otec, Rocky Johnson, byl taktéž zápasník, a kvůli jeho pracovním příležitostem se celá jeho rodina musela často stěhovat. The Rock se sice narodil v severní Kalifornii, ale během svého mládí žil na Novém Zélandu, Connecticutu, Tennessee, na Havaji či v Pensylvánii.

Navštěvoval dvě střední školy. Jednu v Nashvillu a druhou v Honolulu, absolvoval střední školu Freedom High School v Pensylvánii. Už na střední škole se stal zápasníkem i fotbalistou, dokonce nějakou dobu byl členem atletického týmu.

Kráčející skála u FBI?

Když Dwayne Johnson žil v Miami, studoval kriminologii a fyziologii, z obou oborů také získal titul. Dokonce měl v úmyslu pracovat pro FBI nebo CIA. Jenže jakmile se dozvěděl o tom, že bude potřebovat právnický titul, své nadšení si velmi rychle rozmyslel.

Pověstné tetování

V roce 2003 Dwayne Johnson šokoval své fanoušky obrovským tetováním, které mu zakrývalo většinu hrudníku a levé paže. Tetování trvalo celých šedesát hodin a vychází z tradic jeho předků, znázorňuje oddanost a sílu.

Fanoušci wrestlingu ho nesnášeli

Dnes má The Rock tisíce fanoušků po celém světe. Ovšem vždy tomu tak nebylo. Když Johnson v roce 1996 debutoval na WWE jako Rocky Maivia, nebyl zrovna oblíbeným zápasníkem. Přestože zápasy vyhrával, obecenstvo ho neustále vypískávalo. Pokaždé, když začali skandovat „Rocky sucks“, našel v sobě ještě větší sílu, než měl. Právě tehdy všem dokázal, že on je ta „kráčející skála“.

První role

V roce 1999 se Johnson poprvé dostal k herectví, a to konkrétně v epizodě seriálu Zlatá sedmdesátá, kde si zahrál roli svého otce Rockyho Johnsona.

Wrestlingová babička

Nejen Johnsonův dědeček a otec byli hvězdami wrestlingu, také jeho babička, Lia Maivia, byla průkopnicí v oboru. Byla jednou z prvních promotérek wrestlingu vůbec, provozovala Polynesian for Wrestling jako „silnou vůli“.

Charita je jeho druhým domovem

Dwayne je známý také tím, že je charitativní a všestranný dobrosrdečný muž, jenž odvedl spoustu práce pro organizace, jako je Make-A-Wish. Jedním z nejdojemnějších příkladů této laskavosti bylo, když The Rock zveřejnil video, na kterém zpívá svou ikonickou píseň od Moany na sociálních médiích chlapci, který bojoval s rakovinou.

Získal požehnání od Muhammada Aliho

Jednou z mnoha přezdívek, které Johnson během své zápasnické kariéry měl, byla „The Peoples Champ“. Fanoušci boxu si možná vzpomenou, že tato přezdívka je stejná, jakou měl Muhammad Ali. The Rock údajně nerad používal toto označení, ale ve skutečnosti dostal povolení od Muhammada Aliho a jeho rodiny, aby jej mohl používat.

Na střední škole to neměl jednoduché

Když Johnson přišel na střední školu, už tehdy vypadal jako dospělý muž, který byl vyšší než spousta jeho učitelů. V 16 letech měřil neuvěřitelných 190 centimetrů a vážil 75 kilogramů. Spolužáci se ho buď báli, nebo se mu posmívali.

Jeho porce jídla jsou enormní

Pokud sledujete Dwayna Johnsona na Instagramu, pak jistě víte, že tento muž miluje cvičení, tequilu a velké porce jídla. Množství jídla, které Dwayna spořádá je neuvěřitelné, na večeři sní například tři steaky nebo horu palačinek.

Znáte některý z Johnsonových filmů? Ve kterém se vám líbil nejvíce a naopak, který film s ním si už nikdy nepustíte?

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Emily Ratajkowski. Jaký je příběh zatraceně svůdné herečky, která měla být doktorkou?

Ryan Reynolds a jeho tajemná komnata. Budete překvapeni