Životní koučové: Dhar Mann nebo Michal Brozman. Kterého byste si vybrali vy?

Všichni škarohlídové a závistivci ihned když slyší slovo kouč říkají známé úsloví: „Kdo umí, umí. Kdo neumí, učí.“ My si však dovolujeme oponovat a rovnou tyto povahy usadit na židli. I na poli koučování se toho totiž dá mnoho dokázat. To ví nejeden životní kouč.

životní koučové

Pokud je s tím spojena pomoc ostatním, je to přidaná hodnota. Finanční odměna je samozřejmostí u každé profese, nebo jsme někdo charita? Životní koučové vás mohou posunout vpřed.

Životní kouč Dhar Mann

Jestli máte alespoň jeden účet na sociálních sítích, už se k vám zřejmě doneslo alespoň jedno video amerického kouče se jménem Dhar Mann. Jeho motto je příznačné: „We´re not just telling stories, we´re changing lives,“ tedy zhruba nevyprávíme jen příběhy, měníme lidem životy. Úspěšný kouč má videa, která se mohou pyšnit více než bilionem zhlédnutí. Na Facebooku jej sleduje na 18 miliónů lidí.

A jak to dělá? S týmem svých herců dokonale inscenují životní situace, ve kterých se najde každý z nás. Samozřejmě nechybí náprava hříšníka a mnohdy dobrý konec, nebo alespoň mravní ponaučení. Tenhle týpek se toho rozhodně nebojí!

Na plné pecky lidem ukazuje, že když se na vás někdo vykašle ve chvíli, kdy je vám v životě nejhůř, nezaslouží si tento člověk druhou šanci. Dhar Mann se nebojí dotýkat ani současných témat a poukazuje na to, že na Instáči není všechno zlato, co se třpytí.

Nechybí ani mraky dalších témat z oblasti vztahů, rodiny, nebo občanského soužití. Najdeme se tam prostě všichni. No a tenhle člověk se svým týmem vytvořil něco, co zde dosud nebylo. Takovou učebnici správného chování pro jednadvacáté století.

Dhar Mann se rozhodně nebojí jít se svou kůží na trh a jako správný kouč a influencer ví, že je třeba se občas ukázat. Diskutuje se svými fanoušky a rád se chlubí také svojí novorozenou dcerou. Jeho fanouškovská základna se rychle rozšiřuje a on si mohl dovolit vytvořit další jazykové mutace svých hraných příběhů. Skvěle využil současného trhu, nezbývá, než gratulovat!

životní kouč

Jestli máte alespoň jeden účet na sociálních sítích, už se k vám zřejmě doneslo alespoň jedno video amerického kouče se jménem Dhar Mann. (foto: ibm)

Životní kouč Michal Brozman

Bývalý aktivní fotbalista se rozhodnul, že pečlivě projde svůj život a uvědomí si, co by v životě chtěl dělat. Pomáhat lidem byla pro něj jasná volba, dle svých slov cítil tento dar již ve věku svých 6 let, ale vlivem snahy rodičů se dal na dráhu fotbalisty. Již několik let se tento muž pohybuje ve světě koučingu. Pořádá veřejné semináře, individuální konzultace i masáže.

Rodák z jižních Čech je dnes také především spisovatelem, několik jeho knih se stalo bestsellery. Vyznává životní hodnoty, jako je laskavost, soucit, úcta a respekt. Jeho typologie lidí podle čísel si našla tisíce obdivovatelů, kteří se podle ní snaží změnit svůj život k lepšímu.

Typologie vztahů

Mimo jiné si u něj lidé mohou objednat i individuální typologii vztahů a nemocí, kdy se bude snažit provést rozbor jejich osobnosti skrze datum jejich narození a data narození lidí, kteří jsou v životě klienta důležitá.

Životní kouč pracuje při svém působení na lidi pomocí svého vrozeného daru léčení, který dále podpořil studováním psychologie, neurolingvistiky a filosofie. Zabýval se také prací s energiemi a reiki, zabýval se kvantovou fyzikou.

Michal Brozman má v Česku mnoho klientů z řad úspěšných manažerů nebo lidí ze showbusinessu, zaměřuje se ale i na široké publikum z řad veřejnosti.

Michal Brozman u Krause

Letos se kouč a autor chystá vydat svou další knihu o vztazích. Jeho knižní počin Všichni jsme princezna Diana se setkal s velkým úspěchem. Brozman byl mimo jiné hostem v Show Jana Krause, ve kterém byl představit své knihy „Jak se zbavit svého Ega“ a „50 vzkazů ženám“. Autor publikací je velmi aktivní i na sociálních sítích.

životní koučové

Mimo jiné si u něj lidé mohou objednat i individuální typologii vztahů a nemocí. (foto: michal-brozman)

Životní koučové a jejich profese se pro mnohé zdá jednoduchá, ale oslovit svým konceptem myšlení široké spektrum diváků nebo posluchačů, to chce při nejmenším odvahu.

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Lidé, kterým výhra v loterii zničila život

Psychologické triky, které se hodí mít v rukávu. Tahle pravidla komunikace vám usnadní život