Lidé, kterým výhra v loterii zničila život

Pokušení vyplývající z milionů se může obrátit proti vám s energií bouracího kladiva. Nikdo totiž neříká, že si na vaši výhru nedělá chutě někdo jiný.

Michael Carrol z Norfolku je člověk, který se nebojí plnit si své sny. Ten první, klukovský – že se stane popelářem, mu moc zabrat nedal. V 19 letech, bez pořádného vzdělání a praxe byl prostě horkým kandidátem na svážení popelnic. Pak se na něj jako hladová piraňa usmálo štěstí. V jednom zvláště luxusním prokvetlém kontejneru na něj čekal poklad. Výherní los, který byl na 9,7 milionů liber. Takže pohádka dobře skončila, ne? Co vás nemá. S takovým rancem peněz byl o Carrola najednou ohromný zájem. Výhra ho rázem udělala tak sexy! Milenky – modelky, luxusní dovolené, drogy.

Musí se nechat, že kucí popelářští z Norfolku to vážně umí rozjet. Doslova. Po jednom divočejším večírku naboural svým Mercedesem 32 aut. Do toho nějaké to vydírání, pokusy o únos členů jeho rodiny, útoky na jeho dům, pár měsíců za mřížemi. Trvalo to 5 let, než skončil na dně, bez peněz, s drogovou závislostí. Dneska už zase sváží v Norfolku odpadky a točí popelnicemi. Ale rozhodně má na co vzpomínat. Otázkou je, jaký sen si splní příště.

Dýško, na které se nezapomíná

Tonda Lynn Dickersonová z Alabamy pracovala jako servírka v podniku, kde se podávají vafle. Ano, zhruba tak zábavný její život byl. Tedy až do momentu, kdy jí jeden zákazník nechal místo dýška za dvojitou porci javorového sirupu výherní los floridské státní loterie. Jako z udělání se zrovna tenhle los ukázal být výherní, na sympatických 10 milionů dolarů. A začaly problémy. Dickersonovou chtěl rázem oškubat každý. Šéf podniku, za to, že v práci přišla k deseti mega. Cítil se tím poškozený. Žalovali jí bývalí kolegové, za to, že se o zlaté dýško nerozdělila, jak bývalo u centových diškerecí zvykem. Prostě fajn parta. Žaloval jí chlapík, který jí los dal. Zlatíčko.

Jako bonus jí pak unesl její bývalý přítel, protože najednou poznal, jak je jeho život prázdný, že mu je vážně smutno a má ji vlastně upřímně rád. Zavřel ji ve sklepě a ohrožoval zbraní tak dlouho, až ho unesená postřelila. Než se z toho Dickersonová vymotala, přiletěla ještě žaloba od IRS, tedy vládní daňové kontroly. Založená na tom, že nemůžeš mít nárok na výhru, když si los sám nekoupíš (ale jen dostaneš). Podivnost. Plus žaloba od státu Alabama, kde jsou smluvní úmluvy o hazardu (což výherní los místo dýška prý je) trestné. Třináct let nekonečných soudů, to už jednomu pokazí radost.

Tohle bylo vážně rychlý

Ve svých 45 letech určitě nevypadal metráčkový Urooj Khan jako plážový playboy, ale výhra ve výši 650 000 dolarů by drobné estetické vady na jeho vzhledu jistě zahladila. Vlastně, 425 000, protože o zbytek jej očesal daňový úřad. I tak to byla sumička kulatá, ze které by se mohl radovat. Jenže k tomu nedostal čas. Šťastný výherce se 19. července 2013 přihlásil i s výherním losem o výhru, obdržel šek… a druhý den byl po smrti. Nic, co by potěšilo. Patologové nepitvají každého, ale u výherce udělali výjimku. A zjistili, že byl otráven cyankáli. Což je řekněme dost středověké. Šek šťastného výherce si někdo vybral 15. srpna, ale policie v případu nedokázala pokročit. Že by si po výhru přišel nebožtík z márnice?

O peníze tu zase tolik nejde

Mohl by to být vcelku tuctový příběh o lékaři-smrtícím andělovi. Ano, o takovém tom magorovi, co zabíjí své pacienty. Tenhle příběh z Ontaria ale zpestří informace, že rodinný doktor-zabiják měl dvaasedmdesát let. A jeho obětí byla jeho manželka. Jmenovala se Ibi Roncaioli. Takže domácí vraždička, protože chtěl svůj lékařský důchod strávit v klidu? Kdepak. Ibi totiž vyhrála ve státní loterii 5 milionů kanadských dolarů. Krása. Takže jde o dědictví, peníze? Ne tak úplně. Ibi totiž přepsala rovné dva miliony na dítě, které měla kdysi dávno s někým úplně jiným. V Ontariu doktor zabíjel ze žárlivosti.

Krev mé krve? Ne když jde o prachy

Na časy, kdy měl na bankovním účtu necelé 3 dolary, vzpomínal William Post docela rád. Jako šestkrát rozvedený kuchař toho moc nepotřeboval. A jeho život nabral dost jiný směr poté, co vyhrál 16,2 milionů dolarů v Pensylvánské státní loterii. Nájezdy finančních poradců, žebrající ručičky z církve? To vše by se dalo ještě snést. Jenže pak jej v domě přepadl jeho vlastní bratr a pokusil se ho zabít. Kvůli dědictví. Přežil, ale už bez bratra. Pak se do něj pustili jeho bejvalky, s žádostí o nové vyrovnání a alimenty. Když v roce 2006 zemřel, měl na krku půltucet žalob a byl milion dolarů v mínusu.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hledala na seznamce milionáře, po tomto dopisu, který dostala, zůstala v šoku

Jak průměrně vypadají ženy v různých částech světa? Za nás vede Mexiko!