Semir Gerkhan: Jak šel čas s hrdinou ze seriálu Kobra 11?

„Jejich revírem je dálnice, jejich tempo je vražedné. Jejich protivníci jsou zloději aut, vrahové a vyděrači…“ Takto začíná znělka oblíbeného seriálu, který jistě všichni dobře znáte. Podívejte se, jak šel čas se Semirem Gerkhanem.

Semir Gerkhan

Semir Gerkhan měl hned několik policejních kolegů

Pokud často cestujete, víte dobře, že i u nás se na dálnicích objevují směrovky, kudy se dostanete na dálniční policii. Muže jménem Semir Gerkhan tam ale bohužel čekat nemůžete. Samotný seriál jsme ale na českých obrazovkách mohli vídat již od roku 1996.

Úspěch trvá nadále a seriál má již 26 sérií. Semir Gerkhan je jediným komisařem, který se objevuje pravidelně. Mezi jeho parťáky, se kterými se setkal, patří několik tváří.

  • André Fux,
  • Tom Kranich,
  • Jan Richter,
  • Chris Ritter,
  • Ben Jäger.

To jsou asi ti nejznámější, kteří se vedle Semira objevili. V dalších dílech obsadil místo vedle Semira i Alex Brandt a Paul Renner. Semir si během několika sérií prošel mnoha zkušenostmi ať už v osobním životě, nebo i v tom pracovním.

V průběhu seriálu přišel hned o několik svých parťáků, kteří buď zemřeli při akci, nebo od dálniční policie odešli. Ze sekretářky dálniční policie Andrey, se stala žena Semira, a i ona se mnohdy stala terčem útoků.

Jak šel čas s parťáky Semira

Semir Gerkhan se neobjevil hned od prvního dílu. Na jeho místě stál jiný kolega, který však ve druhém díle zemřel a Semir se zařadil na jeho místo po boku Franka Stolteho. Ten mu ze začátku příliš nevěřil.

Po nějaké době Frank ze seriálu odešel, a Semir se tak poprvé musel potýkat s tím, že mu bude přidělen jiný kolega. A byl to André, který se v seriálu sice zranil, ale přežil to a vrátil se jako Semirova výpomoc v pozdějších dílech.

Tom Kranich byl jeden z těch nejoblíbenějších

Tom Kranich vystřídal Andrého a Semir ho neměl z počátku moc rád. Dle něj byl mladý a nezkušený. Postupem času se z nich stala nerozlučná dvojice a patřila mezi diváky k té nejoblíbenější. Jeho následovníkem se stal Jan Richter. Semira potřeboval, protože byl nezkušený zelenáč. Vidět jste ho mohli i v mnoha filmech a jiných seriálech.

Chris Ritter byl dalším oblíbeným následovníkem

Chris Ritter nahradil předešlého kolegu a čeští diváci herce Gedeona Burkharda mohou znát i ze seriálu Komisař Rex. Ze začátku se Semir nemohl s novým kolegu nějak vyrovnat.

Později se z nich stala skvělá dvojice, která vyřešila mnoho případů. Ale jen do té doby, než Chrise v seriálu zastřelili. To, jak to Semira, poznamenalo, jste mohli sledovat v následující sezóně, kde hledal Semir právě Chrisova vraha.

Dalším parťákem byl Ben Jäger, který působil nejdéle

V této době byl Semir již ostříleným policistou. K němu poté přišel Ben, se kterým si Semir opravdu sedl a vydržel v seriálu nejdéle. Poté se rozhodl odejít. Tvůrci seriálu ho však kupodivu nezabili. Odešel hrát se svoji kapelou.

Posledními kolegy byl pak Alex Brandt a Paul Renner, kteří ale nejsou tolik úspěšní, jako jejich předchůdci.

Co dnes dělá Semir Gerkhan alias Erdogan Atalay

Erdogan se narodil v roce 1966 a v letošním roce oslavil 54 let. Herec působí pořád stejně. Stále charizma – a mnoho žen by za setkání s ním vraždilo. A to i přesto, že navrch měli v seriálu u žen vždy jeho parťáci.

Erdogan však stále sportuje, udržuje se v dobré kondici a své fotky a videa velmi často sdílí na sociálních sítích. Možná jste nevěděli, že jeho první rolí byl Aladin. Trochu komické.

Erdogan miluje adrenalinové sporty

Semir má rád adrenalin jak v seriálu, tak i v soukromém životě. Vyzkoušel si hned několik seskoků s padákem, kromě toho se věnuje jízdě na koni, kickboxu, potápění a šermu. Erdogan má celkem čtyři děti. Není to „čistý“ Němec. Jeho matka byla Němka, ale otec byl z Turecka.

Semir stárne pouze v občanském průkaze. Vypadá stále dobře.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak dnes vypadá nejslavnější seriálový pirát jménem Sandokan?