Jak dnes vypadá nejslavnější seriálový pirát jménem Sandokan?

V roce 1976 vznikl ikonický seriál, který měl jen šest hodinových dílů, a přesto se zapsal do srdcí několika generací televizních diváků. Řadu fanoušků si našel i u nás, přestože pocházel z kapitalistické ciziny. Na jeho vzniku se podílely hned čtyři západoevropské státy – Itálie, Francie, Západní Německo a Velká Británie. A přesto hrál hlavní postavu bollywoodský herec Kabir Bedi, rodák z Bombaje. Že nevíte, o který seriál jde?

Sandokan

Sandokan, Tygr z Malajsie

Fiktivní postava Sandokana má kořeny hned v několika historických postavách. Pirátů v jihovýchodní Asii nebylo málo a Britové se s nimi potýkali dlouhá desetiletí. Žádná ze skutečných osobností se však nemůže rovnat charismatickému Sandokanovi.

Kamir Bedi je sice Ind, role pirátů jsou mu však zřejmě souzeny. Kromě Sandokana ho hrál ve filmu Černý korzár a hned v půltuctu bollywoodských filmů. V osobním životě je však herec, který brzy oslaví sedmapadesáté narozeniny, spíše mírné povahy. Jeho velkou slabostí jsou ženy. Bedi se oženil dokonce čtyřikrát a jeho poslední choť je mladší než jeho nejstarší dcera.

S rolí Sandokana Bediho pojí také jeho aktivismus. Podporuje protivládní protesty v Barmě, dnešním Myanmaru, a dokonce se stal ambasadorem neziskové organizace Burma Campaign UK, která hájila zájmy barmských aktivistů za lidská práva ve Velké Británii a na mezinárodních akcích.

↓ POKRAČUJTE NA DALŠÍ STRANU >