Vypořádání po rozvodu ve světě celebrit: Kdo koho „oškubal“?

Je známo, že rozvody celebrit bývají doprovázeny nejenom mediálním skandálem, ale následuje také tučné finanční vypořádání. Kdo se u rozvodu pěkně prohnul?

Vypořádání po rozvodu

Steven Spielberg a Amy Irving se rozvedli po čtyřech letech manželství

Vypořádání: 100 milionů dolarů

Co se pokazilo: Kalifornský soudce odmítl uznat předmanželskou smlouvu páru načmáranou na ubrousek, a po čtyřech letech manželství v roce 1989 podle Forbes udělil Amy Irvingové 100 milionů dolarů.

Irvingová řekla Los Angeles Times v roce 1994, že jejich ambiciózní kariéra zabila to pěkné, co mezi nimi bylo. „Během manželství se Stevenem jsem se cítila jako manželka politika,“ řekla Amy. „Od mě se očekávaly věci, které jsem nechtěla dělat. Jedním z problémů je, že jsem upřímná a přímá. A za to se platí.“ No, evidentně potom platil Steven Spielberg.

Tiger Woods a Elin Nordegren – k vypořádání po rozvodu došlo v roce 2010 po šesti letech manželství

Vypořádání: 110 milionů dolarů

Co se pokazilo: Poté, co měl Woods v roce 2009 nehodu ve svém autě před domem na Floridě, se přiznal k několika aférám. Manželé tak oznámili svůj rozvod v roce 2010 po šesti letech manželství.

vypořádání po rozvodu

Manželé tak oznámili svůj rozvod v roce 2010 po šesti letech manželství. (zdroj foto: www.nickswift.com)

Neil Diamond a Marcia Murphey se rozešli po 25 letech manželství

Vypořádání: 150 milionů dolarů

Co se pokazilo: Zpěvák Neil Diamond a tehdejší manželka Murphy se rozvedli v březnu 1995 po 25 letech manželství. Forbes uvedl, že majetek společnosti Diamond ve výši 300 milionů dolarů byl rozdělen a Murphy dostala polovinu.

V roce 1996 Diamond uvedl, za většinu špatného v jeho vztahu mohl on sám. „Uznávám velkou odpovědnost za to, co se pokazilo, ale byl jsem zaskočen tím, kolik přátel mě upustilo,“ řekl Neil. „Dostala jsem dost na to, aby mohla klidně žít po zbytek svého života,“ řekl Marcia Murphey.

Michael Jordan a Juanita Vanoy ohlásili vypořádání po rozvodu v roce 2016

Vypořádání: 168 milionů milionů

Co se pokazilo: Michael se oženil s Juanitou Vanoy během své druhé sezóny s Chicago Bulls v roce 1989 na malé svatbě v Las Vegas. Vanoy podala žádost o rozvod v roce 2002, ale pár se rozhodl místo toho zkusit ještě věci vyřešit.

Na konci roku 2016 se společně rozhodli se po 17 letech nakonec rozvést. Podle People byl rozvod pro některé přátele překvapením, protože oba byli viděni, když se účastnili basketbalového zápasu svého syna.

vypořádání po rozvodu

Michael se oženil s Juanitou Vanoy během své druhé sezóny s Chicago Bulls v roce 1989. (zdroj foto: www.heavy.com)

Mel Gibson a Robyn Moore se rozešli po téměř 30 letech v roce 2006

Vypořádání: 425 milionů dolarů

Co se pokazilo: Gibson řekl, že se rozešli v roce 2006, den poté, co byl v Malibu zatčen za řízení pod vlivem. Moore podala žádost o rozvod v dubnu 2009 s odvoláním na neslučitelné rozdíly. O měsíc dříve byl Gibson spatřen s písničkářkou Oksanou Grigorievou.  Pár, který byl spolu téměř 30 let, má sedm dětí.

Právníci manželského páru zveřejnili prohlášení, ve kterém uvedli, že tito dva „vzájemně a přátelsky“ ukončili své manželství.

Rupert Murdoch a Anna Torv se rozešli po 32 letech manželství v roce 1999. Murdoch se znovu oženil o 17 dní později

Vypořádání: 1,7 miliardy dolarů

Co se pokazilo: Po 32 letech manželství ho Murdochovi v roce 1999 označili za ukončené. Po rozvodu se Rupert oženil jen o 17 dní později s 30letou Wendi Deng, kterou potkal po svatbě s Annou.

„Myslím si, že Rupertova aféra s Wendi Deng byla konec manželství,“ řekla v roce 2001. „Myslela jsem, že jsme měli úžasné šťastné manželství. Je zřejmé, že ne. “

„Byl extrémně tvrdý, nemilosrdný a odhodlaný, že se rozvede, bez ohledu na to, co jsem chtěla nebo co jsem se snažila udělat pro záchranu manželství. O to vůbec neměl zájem,“ dodala.

Jeff a MacKenzie Bezosovi se rozvedli po 25 letech manželství

Vypořádání: 68 miliard $

Bezos je nejbohatší člověk na světě, jehož majetek se podle agentury Bloomberg odhaduje na více než 137 miliard dolarů.

Co se pokazilo: Jeff Bezos ve zdlouhavém tweetu oznámil, že nejbohatší pár na světě po čtvrtstoletí přátelsky ukončil manželství. Jeff a MacKenzie Bezos ve svém prohlášení sdíleli své rozhodnutí. Ti dva řekli, že zůstanou přáteli a rodinou se svými čtyřmi dětmi.

To jsou pěkné sumičky týkající se vypořádání po rozvodu, co říkáte?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Drogová závislost. Které celebrity se odrazily ze dna a úspěšně s ní bojují?

Celebrity a sekty: která podivná religiózní sdružení mají mezi svými členy slavné osobnosti?