Velká Cena Malajsie: Které celebrity budou fandit?

Druhý závod letošní 66. sezony Formule 1 odstartuje už tento týden na okruhu v malajsijském Sepangu. Víte, které slavné osobnosti patří mezi fanoušky královské motoristické disciplíny? Kdo z nich si asi nenechá nedělní závod ujít?

F1 a celebrity

První letošní závod, Velkou cenu Austrálie, vyhrál podle očekávání pilot stáje Mercedes Lewis Hamilton. Pro prvenství si dojel stylem start cíl a navázal tak na úspěšnou loňskou sezonu. Vypadá to, že zvládl udržet psychiku pod kontrolou a vzpamatovat se z únorového rozchodu se svou dlouholetou přítelkyní, krásnou zpěvačkou Nicole Scherzinger. Nicole Lewise v závodní kariéře podporovala a patřila pochopitelně k nejoddanějším fanynkám jeho týmu.

Spekuluje se, že příčinou rozchodu s o šest let mladším jezdcem bylo marné čekání na žádost o ruku. Ovšem nutno podotknout, že slavný pár se během šest a půl let trvajícího vztahu rozešel již počtvrté. V roce 2013 od sebe byl dokonce celých osm měsíců! Mnozí proto očekávají, že se Nicole dříve či později opět v paddocku F1 objeví. Lewis Hamilton má své fanoušky i mezi českými celebritami, mezi ně patří i náš nejúspěšnější moderátor Leoš Mareš. „Jsem vášnivý fanoušek formule 1, proto jsem si nenechal ujít ani nedělní přímý přenos prvního závodu, Velké ceny Austrálie na Sport TV. Moc se mi líbil závod, ale i komentátorské zázemí v podobě studia a výkon samotných komentátorů v čele s Tomášem Richtrem,“ uvádí Leoš.

Mareš F1

Formule se líbí i těm největším drsňákům

V Melbourne sice musel Hamilton oželet Nicolin vítězný polibek, na stupních vítězů ovšem zářil štěstím. Zdálo se, že větší radost než z prvního místa má z přítomnosti Arnolda Schwarzeneggera, který mu přišel osobně pogratulovat a prohodit s ním pár slov. Arnie se pro mnohé neočekávaně prezentoval jako fanoušek Formule 1 a na podiu tak proběhlo jedno z nejbizarnějších a zároveň nejzábavnějších vystoupení v historii tohoto sportu. „Myslel jsem, že jsi vyšší,“ podivoval se Hamilton. „Dnes jsem si nevzal svoje podpatky,“ zavtipkoval Arnie. Vzhledem k tomu, že se během celé závodní sezony očekává poněkud monotónní dominance stáje Mercedes, nejeden divák by uvítal rozptýlení v podobě rozverné bývalé akční hvězdy na každém závodě.

Sport i společenská událost

V F1 se odjakživa točí velké peníze a jednotlivé závody konané po celém světě provází řada společenských událostí a patřičný mediální humbuk. Výskyt známých tváří bývá tradičně nejvyšší na velkých cenách v Monaku, Velké Británii nebo Dubaji. Pozadu nezůstává ani Amerika, na jejíž okruh v Texaském Austinu se F1 vrátila po osmileté pauze v roce 2012. O hollywoodské známé tváře tu nikdy nebývá nouze. Na závody jezdí Keanu Reeves, Ron Howard nebo Matt LeBlanc alias legendární seriálový sukničkář Joye Tribbbiani. Ten se na svém prvním závodě v životě svěřil kamerám, že je z atmosféry okolo formulí unešený. „Je to neuvěřitelné. Stát na startovacím roštu mezi těmi úžasnými stroji je fantazie. Tyhle závody sleduje miliarda lidí po celém světě, a to je dost působivé,“ rozplýval se. Mezi fanoušky Formule 1 se můžete přidat i vy, a to sledováním přímého přenosu již tuto neděli na Sport1 HD a Sport2 HD.

Autor: Redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Katty Perry a Lenny Kravitz na Super Bowlu. To byla jízda!

Neskutečně žhavá kost Lindsey Duke!