Věci, které chlapský mozek nikdy nepozře

Důkaz! Konečně! Vědci potvrdili, že mužský mozek nemá kapacitu na všechno. Pokud si nechce pamatovat zbytečnosti, jako výročí nebo datum svatby, nikdo ho nepřinutí. Může to být dost velká výhoda, ale vidí to milenky a manželky stejně?

Jak nenaleteť při hledání práce

Že nikdy neposloucháme a nic si nepamatujeme? To je lež! Takové sportovní zprávy, kurzovní lístek, přesné skóre olympijského hokejového finále před dvanácti lety, výsledky Grand Prix nebo výplatní páska, to se do hlavy zapisuje automaticky, ale přes přírodou vložený filtr nejde do mozkovny dostat všechno ostatní – tedy nepodstatné.

Co nás fakt nezajímá?

V této kategorii se nachází veškerá výročí, data první nebo poslední schůzky, úmrtí bratrance, psa, kočky, Valentýn, svátky, někdy i narozeniny, barva šatů u první společné večeře (proč tohle v hlavě uchovávat?), dost často den svatby a dokonce délku vlastního brabce (!), pokud ji znáte. Norové mají důkaz!

Nevyřešená záhada? Ale houby!

Vědecká a technologická univerzita v Trondheimu oslovila 48 000 lidí s tím, že chce vědět, jak si kdo a co pamatuje. Ukázalo se, že muži mají tendenci zapomínat víc než ženy. Přiznali se bez mučení a rozhodně z toho žádný z nich nedělal vědu.

„Hodně jsme spekulovali o tom, proč muži hlásí častější problémy s pamětí, ale bohužel nemáme nic konkrétního,“ uvedl v prohlášení vydané univerzitou profesor Jostein Holmen, vedoucí studie, s tím, že převážně depkaři a méně vzdělaní k zapomínání vyloženě tíhnou. To vysvětluje ledacos, ale my vůbec nechápeme, že se tomu všichni (teda ženský) tolik diví!

Od čeho jsou smartphony a kalendáře?

Chlapíci s diplomem nepřišli na to, co my už dávno víme. Muži umějí skvěle naslouchat, ale biologické nastavení nám všem šetří mozkovou kapacitu, abychom se nemuseli vyrovnávat s informacemi, které vůbec nepotřebujeme k životu. Z tohoto důvodu zapomínáme všechno, co nám partnerky, milenky, manželky i dcery vyprávějí. Jsme tak šťastnější. Chce to někdo (ženský) jinak? Smůla!

Změnit a přeprogramovat se to nedá. Nepomůže ani roční odmítání sexu, kyselá svíčková, teplé pivo nebo otročení u masáže ženských nohou. Prostě nic. Kdyby příroda chtěla, aby si muž pamatoval všechno, nestvořila by ženu. Ta nám připomene všechno. I vlastní funus. (Kdyby radši šetřila energii na něco užitečnějšího…)

A jak to se zapomínáním máte vy? Fakt víte, kdy máte slavit výročí?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kde rozhodně nedělat pánskou jízdu.

Policejní hymna? Zvěrstvo!