NOVÁ POLICEJNÍ HYMNA? ZVĚRSTVO!

Benga mají fungl nový song. V něm mají „zlo mužně přemáhat“. My se taky přemáháme. Když ji tak posloucháme, máme velký problém udržet se a nejít zvracet. Pokud tohle byl záměr prvorozené hymny, zdařilo se na výbornou!

Nová policejní hymna? Přepsat!

Hymny jakéhokoli charakteru vždycky zaváněly amatérismem, dětinstvím, alkoholismem nebo totálním selháním zdravého rozumu. Kdo z vás zná nějakou super skladbu, která skvěle a oduševněle reprezentuje daný obor, činnost nebo stát, ať se přihlásí. Prsty jedné ruky budou stačit, pokoušet se dopočítat na větší číslo, nemá smysl.

Upřímně? Mezi světlé výjimky patří česká státní hymna Kde domov můj. Je důstojná, výstižná a ideálně prostá. To se ale určitě nedá říct o novém výtvoru s chapadly sahajícími na policejní prezidium. Nová policejní hymna s názvem „V životě nestačí jen snít“ asi původně měla sklidit obdivné ovace. K tomu ale nikdy nedojde. Proč?

Naprosto nemoderní verze

Co si vo nás ty Italové pomyslej? Jen ať videj, že i tady v Hošticích umíme bejt světoví.“ Asi nějak takhle zauvažovaly naše vládní a funkcionářské bukvice s tím, že když mají policejní hymnu jinde, je nutné svět následovat. Jenže… Jaksi se nevymyslelo nic, co by překročilo úroveň vzdělání základní školy, nebo dokonce mělo vtip, pointu, pozitivní nebo motivační náboj.

I když autoři na hymně pracovali sedm měsíců, a my rozhodně nechceme zpochybňovat jejich snahu, výsledný efekt se nevyvedl, a to se ven dostala jen demoverze, ve které se pomáhá a chrání na bolševický způsob.

Co bude následovat, to se ani neodvažujeme říct, ale pokud hymna smrdí komunismem a budovatelstvím, dá se předpokládat, že autoři budou umět cestovat časem i v dalších slokách.

Efektivnější než projímadlo

Hymna už teď vyvolává epidemii zvanou záchvatovité nutkání fekální potřeby, a to jsme fakt zvolili dost umírněný výraz! Anketa portálu iDnes jasně potvrdila, co si lid o téhle, teď už legendární a momentálně před veřejností stažené, vypalovačce myslí. Drtivé většině se nelíbí. Stejně jako samotným bengám. Nedivíme se.

Slyšet tohle „live“ v policejní uniformě někde na pietní akci, tak si okamžitě roztrháme mundúr a jdeme na pracák. Naštěstí, na základě protestů na sociálních sítích se původní verze stáhla proto, aby mohla být vytvořena nová, prý lepší. Co na to říct? Bůh s námi a pusťte k tomu prezidenta, i ten je kreativnější…

A co tomu říkáte vy? Líbí se vám policejní hymna? Myslíte, že ji potřebujeme?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zlaté české kozičky. Kdo je má?

Fekální mluva prezidentů. Nic novýho!