Petr (19): Ve škole po mně vyjela profesorka. Nevím, co s tím

Studuji poslední ročník střední ekonomické školy, mám před sebou maturitu, a v dnešní době to není úplně lehké. Do školy se chodí – a pak zase nechodí, neustále jsme v karanténě a trvá to už dlouho. Naštěstí máme skvělou profesorku, která má výborný přístup… ale není až příliš osobní?

obtěžování

Když se nabídla, že mě bude doučovat, byl jsem nadšený. Přece jen v účetnictví dost plavu a pomoc potřebuji. Paní profesorka mě ale nejspíš chce přiučit i v jiné oblasti, a já teď nevím, co dělat a jak se zachovat.

Ta vůbec není špatná

Novou profesorku, která je i naší třídní, jsme dostali před rokem a půl. Bude jí čtyřicet, ale vypadá moc dobře. Hned nám s klukama padla do oka a říkali jsme si, že je to pěkná kost. No ona je opravdu moc pěkná a hlavně vtipná, její hodiny nejsou nuda. Hodně nám i odpustí a navíc v době pandemie nám uměla vysvětlit věci i přes počítač. I ty online hodiny s ní byly super. Takovou profesorku jsem chtěl vždycky mít, zvláště teď před maturitou je to pro nás plus.

Předtím jsme měli starší profesorku, která byla nejen přísná, ale taky protivná a jednala s námi jako s malými dětmi. To naše nová paní profesorka k nám mluví už jako k dospělým a také tak s námi jedná. Jedná dost narovinu, ale když je potřeba, pomůže.

Kdo potřebuje doučování?

Jelikož jsem na ekonomce, potřebuji odmaturovat z účetnictví, které mi vůbec nejde. Nejsem ale sám, a tak se naše profesorka uvolila dávat soukromé hodiny doučování jako bonusovou přípravu na maturitu. Ze třídy se nás přihlásilo na doučování několik, někomu stačily dvě hodiny, někdo ale potřeboval přístup hodně individuální – a také bylo zapotřebí se učit víc a víc.

No, a to jsem byl i já, profesorka si mě občas začala brávat do kabinetu, kde mi dávala příklady po vyučování nebo si mě volala o přestávkách. Učení neslo své ovoce, ale nebylo to asi jen tak z dobré vůle paní profesorky, že mi obětovala tolik volného času.

Úplné zatmění

Jednou, když jsem zůstal v kabinetu své profesorky po vyučování a měli jsme se doučovat, jsem nemohl pochopit jednu látku – a fakt jsem byl už hodně dutý a unavený. Profesorka projevila dávku trpělivosti, pořád mi to vysvětlovala. Když se ke mně ale naklonila a podívala se mi do očí, tak mě najednou začala líbat.

Vzala mi ruku, tu si přiložila na prso. Cítil jsem, jak jí buší srdce a úplně se mi zatmělo před očima. Polibek trval asi dvě minuty, bylo to nekonečné a pak si chtěla moje profesorka rozepnout halenku. Rychle jsem se vzpamatoval a z kabinetu jsem utekl. Vyděsilo mě to.

Můžeme si promluvit?

Ještě doma jsem z toho byl mimo, nevěděl jsem, jak se mám teď chovat a jak se asi bude chovat ona, když jsem utekl. Myslel jsem si, že mě doučovala jen proto, aby se mohla pak se mnou vyspat a bál jsem se, co bude následovat. Druhý den jsem šel do školy s obavami a nevěděl jsem, co přijde. No a upřímně jsem si i trošku vyčítal, že jsem utekl. Je docela hezká, i když o dvacet let starší. Ale určitě bych s ní nikdy nespal jen abych měl nějaké výhody nebo tak něco.

Po první hodině přišla profesorka do naší třídy a já jsem měl v tu ránu obrovský knedlík v krku. Podívala se na mě, sundala si brýle z očí a zeptala se mě, zda si můžeme promluvit. Odešli jsme tedy do kabinetu, kde se mi začala omlouvat. Já jsem jen koukal a v tu ránu mě z ničeho nic začala zase líbat. Prý si nemůže pomoct. Políbili jsme se, a pak i řekla, že bude lepší, když ty soukromé hodiny už omezíme nebo zrušíme. Bylo to zvláštní.

Teď jsem v koncích. Doučování potřebuji, taky musím uznat, že se mi ten polibek líbil, ale na druhou stranu mě děsí, že po mě jede moje učitelka. Takže vůbec nevím, co budu dělat dál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Sexuální predátor! Herec má na triku obvinění ze sexuálního násilí

Oběťmi znásilnění mohou být i muži! Stává se to stále častěji. Genderové stereotypy jsou minulostí!?