Josef (34): Mám milenku. Pocit viny mě ale zadusí

Se svou ženou žiji už 11 let, byli jsme docela mladí, když jsme se brali. Máme spolu dvojčata, která přišla na svět po roce vztahu a teď máme ještě dceru. Té jsou dva roky. Svou ženu miluji, stejně tak svou rodinu a snažím se jim dát všechno. Má žena se ale hodně změnila, i když tím si spíše jen omlouvám to, co dělám.

nevěra

Mám milenku, do které jsem blázen. Zároveň se to s ní ale snažím ukončit, protože mě vina dostává na kolena. Vůbec netuším, co si počít.

Jak to můžete dělat?

Dlouhá léta jsem odsuzoval všechny své kamarády, kteří měli doma ženu, děti, a přitom si ještě našli milenku. Nechápal jsem, jak mohou tohle své ženě dělat, jak mohou podvádět a pak se doma tvářit, že se nic nestalo. Mám nejlepšího kamaráda, který takto žije už roky. Má milenku, se kterou tráví čas, když je jakože na služební cestě. Vozí ji na drahé výlety a večeře, pronajímá si kvůli jejich schůzkám chatu. Pak se doma promění v milujícího manžela, a kdo neví, že milenku má, ten by na něm nic nepoznal.

Jeho žena věří, že je jediná, a on jí nedává důvod myslet si něco jiného. Je prostě ideální manžel, dobře krytý a všechno má promyšlené. A není rozhodně sám! Mám milenku slyším často, v mém okolí je více takových „ideálních manželů“.

Hlavou mi vždycky běželo, jak to mohou dělat, proč to dělají a co je na tom tak skvělého. Jak se mohou své ženě pak podívat do očí? Opravdu jsem dlouho věřil, že pokud člověk miluje, nemůže mít bokovku. To, co jsem nechápal, teď ale sám dělám a vlastně ani nevím, zda s tím něco chci udělat. Kdyby mě nehlodalo svědomí, jsem vlastně šťastný muž.

Pokušení, které mi sžírá svědomí

Teď jsem sám v podobné situaci. Svou ženu mám moc rád, miluji své děti, domácí pohodu a naše společné aktivity. Po porodu nejmladší dcery jsem ale i já začal procházet krizí. Žena se změnila, jakmile zůstala doma na mateřské, začala docela bláznit. Pořád jen běhala s hadrem a uklízela, pak si našla zálibu ve vaření a čtení knih o zdravé výživě. Začala se prostě chovat jinak – no a samozřejmě to začalo skřípat i v posteli.

Já jsem zbaběle začal utíkat do hospody, kde se mi líbilo. Táhla mě tam hlavně mladá servírka Lucka. Lucce je dvacet let, je ale velmi chytrá a sečtělá, přijde mi vyspělejší a chytřejší, než by ve svém věku měla být a vždycky jsem si s ní rád povídal. Přitahovala mě – a mně docházelo, že to nejspíš bude vzájemné. Prostě neuvěřitelné pokušení, kterému jsem neodolal a teď, i já mám milenku. Jako moji kamarádi.

I když jsem byl neskutečně šťastný asi první půlrok, co jsme se stýkali, svědomí mě docela sžíralo. Když jsme se ale doma se ženou pohádali, měl jsem kam utéct. Lucka mě vyslechla, řekla mi svůj názor, pak mě rozesmála – a každou chvíli s ní jsem si užíval, jako by i mně bylo zase dvacet a neměl jsem starosti.

Vím, že to musím rozseknout, ale jak?

Už se ani nedokážu přetvařovat a hodně lidí ví, že s Luckou mám poměr, hlavně tedy lidi z hospody. Jenže ti znají i mou ženu, co když někdo něco řekne? Pak taky vždy, když přijdu od Lucky domů, nemůžu se zbavit pocitu, že to je na mně poznat, že jsem veselý a že je ze mě cítit její vůně. Žena se zatím tváří, že nic neví, ale je to skutečně tak? Pocity viny a hanby mě dohánějí už na každém kroku a uvědomuji si, že to musím co nejdříve rozseknout.

Mám se přestat scházet s milenkou? To jsem zvažoval jako první a také jsem to zkusil, ale nikdy jsem to nedokázal. Déle jak týden jsem se neudržel a musel jsem ji zase vidět. Ještě navíc nejsem tak starý, aby to byla nějaká krize středního věku. Možná ještě mám šanci milovat a mít novou rodinu, ale mohu to udělat své současné rodině?

Pokud se co nejdříve nerozhodnu, asi mě vina úplně umoří.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ups, stalo se, byli jste nevěrní. Dá se nevěra nějak zamaskovat?

Tantrický polibek, který vyvolává orgasmus. Návod, jak jí dopřát maximální požitek