Sexuální predátor! Herec má na triku obvinění ze sexuálního násilí

Britský herec Noel Clarke, kterého čeští diváci znají třeba ze seriálu Pán času nebo filmové trilogie Kidulthood, Adulthood a Brotherhood, se dostal do pořádné šlamastiky. Ze sexuálního harašení a šikany ho veřejně obvinilo hned 20 žen. A je více než pravděpodobné, že toto číslo ještě poroste. Podobné skandály přitom Britové rozhodně netolerují. Ostatně, stejně jako celý zábavní průmysl.

herec obvinění

S informacemi o Clarkeově nevhodném chování přišel na konci dubna renomovaný deník The Guardian. Ten otiskl svědectví žen, které měly být Clarkovými oběťmi. Krátce předtím přitom herec Clarke nyní čelicí obvinění získal prestižní Filmovou cenu Britské akademie BAFTA za mimořádný přínos kinematografii. Britská akademie nicméně Clarkeovi pozastavila členství hned poté, co byly informace o jeho údajném sexuálním násilí zveřejněny.

Zlomí Clarkeovi aféra vaz?

Obvinění, která The Guardian zveřejnil, jsou velmi pestrá. Některé údajné oběti tvrdí, že se je Clarke pokoušel osahávat, jiné si měl herec fotografovat, když se převlékaly nebo sprchovaly, aniž by s jeho jednáním souhlasily. Těmito fotografiemi pak měl své oběti vydírat. Clarke je kromě herce také scénáristou a režisérem.

Ve filmech či seriálech, které herec natáčel, prý po herečkách vyžadoval natáčení sexuálně explicitních scén, které nebyly z hlediska příběhu nutné, a při kterých se herečky cítily ponižované.

Pokud se obvinění ukážou jako pravdivá, Clarkeova kariéra bude v troskách. Ale už samotné obvinění je velký problém, veřejné mínění se totiž utváří ještě před rozsudkem soudu a je více než jisté, že fanoušci se nepřikloní na stranu někoho, kdo byl větším množstvím žen označen za sexuálního predátora.

Asi nejlepší možný postup pro Clarkea je přesvědčit údajné oběti, aby souhlasily s mimosoudní dohodou a vyrovnání. Pak by bylo možné s trochou úsilí celou aféru zamést pod koberec. Herec však nyní ještě obvinění řeší. Jak to nakonec dopadne, to je pouze otázkou.

FOTO: screenrant.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zaplatí Cristiano Ronaldo miliardové odškodné za údajné znásilnění?

Svatební fotograf čelí vážnému obvinění. Místo nevěsty fotil ňadra družiček!