Kdo jsou nejlépe vydělávající herci roku 2020?

Všichni asi tušíte, že se herecké hvězdy Hollywoodu nemají špatně. Jde nejenom o velmi respektované osobnosti na plátnech kinosálů, ale někteří špičkoví herci mají i luxusní příjmy ze svých honorářů.

nejlépe vydělávající herci

Vloni byly přední příčky žebříčku nejlépe vydělávajících herců okupovány hvězdami filmů od studia Marvel, ovšem letos se situace diametrálně proměnila. Jaké osobnosti letos patří mezi nejlépe vydělávající herci na světě?

Dwayne Johnson

Mezi nejlépe vydělávající herci patří i Dwayne Johnson. Tomuto americkému borci se přezdívá The Rock a svou pověst tvrďáka si získal především ve wrestlingu. Jenomže zápasení jej po čase omrzelo, takže se Dwayne vydal na dráhu herectví. Průlomovým filmem se stal Král Škorpion, kde Johnson potvrdil nejenom skvělý herecký a komediální talent.

Postupem času se z bývalého zápasníka stala hvězda Hollywoodu, která v loňském roce vydělala neuvěřitelných 87,5 milionu dolarů. Může za to především lukrativní smlouva od společnosti Netflix na film Red Notice a také řada velmi dobře placených sponzorských partnerství.

nejlépe vydělávající herci Dwayne

Dwayne Johnson patří i mezi nejobsazovanější herce současnosti. (foto: 123RF)

Ryan Reynolds

O moc hůře, než The Rock se nemá ani kanadský elegán Ryan Reynolds. Herec ukázal svůj neskutečný talent už na střední škole, když se ukázal v komedii Sexy Párty. Od této chvíle jde Ryan z jedné role do druhé a producenti se o něj často přetahují. I proto dosáhl v loňském roce na honorář ve výši 71,5 milionu dolarů.

Hlavní část jeho loňských příjmů byla ovlivněna snímky Red Notice a 6 Underground: Tajná operace. V polovině roku 2020 navíc streamovací gigant Netflix oznámil, že s Reynoldsem plánuje natočit ještě další 3 filmy. Kanaďan zadarmo určitě točit nebude, takže v žebříčku nejlépe vydělávajících herců pravděpodobně zůstane.

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds je také jedním z největších sex-symbolů dnešní doby. (Foto: 123RF)

Mark Wahlberg

Herec narozený v Bostonu patří mezi stálice hollywoodského plátna. Do úspěšných filmů je obsazovaný už od roku 1993 a asi se nenajde mnoho filmových nadšenců, kteří by tohoto amerického sympaťáka neznali. V současné době však působí nejenom jako herec, ale také jako producent, což se samozřejmě podepsalo na jeho příjmu.

Díky dohlížení na tvorbu snímku Wahl Street, kde Mark Wahlberg mimochodem hraje hlavní roli, si přišel na pěkných 58 milionů dolarů. V tomto honoráři je zahrnut i příjem z třetího nesledovanějšího filmu na Netflixu, jímž byla akční komedie Spravedlnost podle Spencera.

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg zazářil nejen v oblíbené komedii Méďa. (FOTO: 123RF)

Ben Affleck

Před několika lety si filmový kritici nedokázali představit, že by se Ben Affleck nenacházel v žebříčku nejlépe placených herců světa. Jenomže herec zaznamenal menší období půstu, kdy nebyl obsazován do tak úspěšných filmů, nicméně to se v roce 2020 změnilo.

Rodák z Kalifornie si vloni zahrál ve filmech Cesta zpátky a To poslední, co chtěl, za něž dohromady inkasoval 55 milionů dolarů. Dá se navíc očekávat, že jeho spolupráce se společností Netflix bude v budoucnu pokračovat.

ben affleck

Ben Affleck zaujal nejen v poutavém thrilleru Zmizelá. (foto: 123RF)

Vin Diesel

Znáte velice úspěšnou sérii filmů o pouličních závodnících, kteří se nebojí policie ani mafiánských bossů či drogových kartelů? Hlavní hvězdou série Rychle a zběsile je nepochybně Vin Diesel, bez něhož si nelegální závody vlastně ani nedokážeme představit.

Herec loni inkasoval honorář ve výši 54 milionů dolarů, ovšem jeho výdělek mohl být ještě vyšší nebýt odložení devátého pokračování Rychle a zběsile na letošní rok.

Akshay Kumar

Poslední herec, který se vešel do našeho žebříčku, je Akshay Kumar. Ten jako jediný není spjatý se streamovací společností Netflixu, protože pracuje u konkurenčního Amazonu. Tomu se na filmovém plátně zase tolik nedaří, i když úspěšná série The Grand Tour by mohla hovořit o opaku.

Akshay Kumar sice točí filmy pro Amazon, ale jeho hlavním příjmem za rok 2020 byly reklamy na drogerii a multivitaminy. Nezní to sice moc lákavě, ovšem herec za reklamní spoty inkasoval 48,5 milionu dolarů.

Vloni se naplno ukázal potenciál internetových streamovacích platforem. Nebýt Netflixu, pravděpodobně by byl žebříček nejlépe vydělávajících herců úplně jiný. Kdo vás v něm nejvíce překvapil?

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Dwayne Johnson aneb co jste o něm určitě nevěděli

Ryan Reynolds a jeho tajemná komnata. Budete překvapeni