Zaplatí Cristiano Ronaldo miliardové odškodné za údajné znásilnění?

Bývalá modelka Kathryn Mayorgová, která obvinila fotbalovou superstar Cristiana Ronalda ze znásilnění, požaduje odškodné ve výši 1,6 miliardy korun. Astronomická částka by jí měla vynahradit „bolest a utrpení“. Podle jejího tvrzení ji měl fotbalista napadnout v jejím hotelovém pokoji. Ale v celé kauze zatím nepadl rozsudek.

Cristiano Ronaldo odškodné

Dvouletý plat hvězdného fotbalisty

Cristiano Ronaldo sice patří k nejlépe placeným sportovcům současnosti a odškodné by ho asi nijak nezasáhlo, ale i pro něj jde o velké peníze. Částka, kterou Mayorgová požaduje, odpovídá jeho platu za dvě sezony. Ani Ronaldo navíc nemládne, letos oslavil šestatřicáté narozeniny. I přes vynikající fyzickou kondici není příliš pravděpodobné, že má před sebou více než dvě tři sezony vrcholového fotbalu.

Způsob, jak se fotbalista k nabídce mimosoudního vyrovnání postaví, hodně napoví o tom, zda ke znásilnění skutečně došlo. Prozradí také, jak sebevědomí jsou Ronaldovi právníci. Sexuální násilí je totiž v západní Evropě i Spojených státech velmi ožehavé téma, podobně jako třeba rasismus.

Pokud by se skutečně prokázala sportovcova vina, mohl by ve výsledku přijít o ještě více peněz, než jen o odškodné. Od fotbalové hvězdy by se v takovém případě odvrátila většina sponzorů včetně těch, se kterými má Ronaldo dlouhodobé smlouvy. Také řada fanoušků by celou kauzu velmi těžce nesla.

Co se stalo v Las Vegas, tentokrát nezůstalo v Las Vegas

Okřídlené úsloví o tom, že co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas, v tomto případě neplatí. Právě v americké metropoli hazardu se totiž měl celý incident v roce 2009 odehrát. Právní tým Mayorgové prý disponuje seznamem 60 svědků, kteří chtějí svědčit před soudem. Na seznamu je mimochodem trojice policistů, která celý případ vyšetřovala.

Ronaldo sice vše kategoricky popírá, v roce 2010 však bývalé modelce vyplatil přibližně 9 milionů korun. Podle Mayorgové je však tehdy uzavřená dohoda neplatná, neboť byla uzavřena pod tlakem. Před třemi lety proto modelka podala ve státě Nevada novou civilní žalobu, které se teď věnuje americká justice.

Vyšetřování incidentu notně komplikuje koronavirová pandemie a omezení mezinárodního cestování. Právníci bývalé modelky se proto snaží dostat fotbalistu k výslechu alespoň přes Zoom, který je v těchto dnech u amerických soudů běžně využívanou platformou. K výslechu však doposud nedošlo.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jedenáct nejlepších reakcí na odhalení Ronaldovy nové sochy

Kolik stojí výhra v Lize mistrů? TOP kluby investují astronomické částky. Víme kolik