Vanessa Kirby: “Vedle Toma Cruise bych na běžícím pásu nestála.“ Zažila toho dost. Od šikany v dětství až po roli v Rychle a zběsile

Nadějná anglická herečka Vanessa Kirby se objevila v Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw a válí v seriálu The Crown. Pro spolupráci na Mission: Impossible si ji vybral i Tom Cruise. Krásná blondýna prozradila, jaké to je s ním natáčet a s jakými problémy se musela v životě poprat.

Vanessa Kirby: jak překonala šikanu na škole a jaký je při práci Tom Cruise

Poprvé před kamerou pro BBC

Vanessa Kirby se zapsala do širšího povědomí diváků seriálem The Crown (2016) z produkce Netflixu. Blonďatá herečka začínala v roce 2009 v rodné Anglii na divadelní scéně a dodnes už stihla díky svým hereckým výkonům posbírat různá ocenění. Její nástup před kamery odstartoval seriál The Hour z produkce BBC. Špionážní retro drama rychle vystřídala další série BBC, o poznání úspěšnější Great Expectation (Nadějné vyhlídky). Adaptace románu Charlese Dickense se dočkala tří sérií a našla si své fanoušky.

Táta jí pouštěl od malička nevhodné filmy

Ale zpět na začátek. Vanessa Kirby (18. dubna 1988) vyrostla ve čtvrti Wimbledon v jižním Londýně a je prostředním ze tří sourozenců. Její matka Jane byla editorkou magazínu Country Living, zatímco její otec, Roger Kirby, je vyhlášený profesor urologie, specialista na prostatu a také prostatický chirurg.

Od mala prý jí i sestře pouštěl filmy. „Naprosto nevhodné pro nás ve věku 5 a 6 let,“ směje se herečka a dodává, že to byly snímky jako Půlnoční express nebo třeba Dokonalá vražda s Michaelem Douglasem. Když je bral s sebou do kina, tamní atmosféra se jí zalíbila a tam a tehdy se jí v hlavě zrodila myšlenka začít s divadlem.

Šikana na dívčí škole

Vanessa chodila na soukromou Lady Elleanor Holles School v Hamptonu. Zažila tam prý drsnou šikanu ze strany jiných dívek, jak sama přiznala. Prý nešlo o nic malého, nátlak se táhl dlouhou dobu a byl systematický. Jak se říká, co tě nezabije… A to platilo i v tomhle případě. Herečka přiznala, že kdykoli se dělo nějaké drama, cítila se nejvíc naživu. Tahle zkušenost její zájem o divadelní herectví ještě umocnila. Poslední den její mámě ve škole dokonce řekli, že to přežila ve zdraví, takže o problému patrně věděli. Přesto není Vanessa zahořklá.

Zdravotní problémy během dětství

Vanessa vnímá svě dětství jako šťastné. A plně si také uvědomuje, jak byla sociálně privilegovaná, protože její rodina žila na poměrně vysoké úrovni. Růžové všechno rozhodně nebylo. V devíti letech prodělala mimochodem dost nepříjemné onemocnění – tzv. Lamblie střevní. Parazit se tehdy ještě malé Vanessy držel až do jedenácti let. Dlouho nebylo jasné, co jí je, a budoucí herečce bylo trvale nevolno jako před zvracením. „Všechny ty pilulky a injekce do zadku byly jako noční můra,“ vzpomíná na nepříjemnosti z dětství v rozhovorech.

Skutečná Hra o trůny v Británii

Nechme dětství dětstvím a pojďme zpátky k filmu a jejím skvělým rolím. Co odstartovalo hereckou kariéru sexy blondýnky? Jednoznačné terno pro ni bylo obsazení v dramatické sérii z prostředí Britských královských dějin. V seriálu The Crown se zhostila role kontroverzní postavy, kterou je Princezna Margaret. Za tenhle výkon dostala Vanessa v roce 2018 cenu BAFTA a seriál sklízí pochvalné kritiky. Pro herečku to byly skvělé časy a roli považuje za velký dar, který v životě dostala. K vidění jsou zatím dvě série z let 2016 a 2017, seriál se vrací se třetí řadou, kterou Netflix odstartuje 17 . listopadu 2019.

Vanessa Kirby: jak překonala šikanu na škole a jaký je při práci Tom Cruise

zdroj: facebook

V Mission: Impossible okouzlila dokonalým úsměvem

Vanessa se také objevila například ve snímcích Jupiter vychází a Everest z roku 2015. Během roku 2017 se potkala s Tomem Cruisem. Tohle setkání bylo klíčové. Cruise v rozhovoru přiznal, že mezi nimi funguje skvělá chemie, a proto ji obsadil do dalšího dílu své akční série Mission: Impossible – Fallout (2018). Tam to Vanesse skutečně slušelo a už teď prosakují drby, že se vrátí v dalším díle. Tom Cruise nepřímo potvrdil další dvě pokračování série, které má plánu on a režisér Christopher McQuarrie. Je jedině dobře, když bude tajemná Bílá Vdova na palubě.

Tom Cruise je profík

Při otázce, jaký je při natáčení Tom Cruise, řekla, že si ze spolupráce s ním hodně odnesla: “Je to naprostý profesionál, absolutně disciplinovaný. Překypuje entuziasmem a chce mít všechno splněné na ten maximální level – proto musíte dřít“. Vedle Toma by prý na běžecký pás nikdy nešla, dodává se smíchem.

Nástup do Rychle a zběsile

V létě 2019 vstoupila do další série se jménem, které vydělává. V Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw ztvárnila sestru Deckarda Shawa, kterého hraje Jason Statham, a spolu s Dwaynem Johnsonem zachraňují svět před nebezpečným virem. Hovoří se o dalším pokračování této „odnože“ hlavní série, zatímco její devátý díl se natáčí právě teď.

 

Náročný trénink pro roli

Jak sama potvrdila, fyzická příprava pro roli pro ni znamenala dřinu a pot v posilovně, a hlavně pořád dokola samé dřepy, dřepy a zase dřepy. Natáčení akčních scén si užila jako úplně novou zkušenost. Role Hattie Shaw jí určitě přinesla pozornost divácké veřejnosti i filmařů a rozšíří její možnosti budoucích nabídek pro natáčení.

S kým herečka randí?

A nakonec ještě pár řádek z jejího soukromí. Od roku 2017 randí s mladým hercem Callumem Turnerem. Předtím s ní chodil třeba Douglas Booth, kolega ze seriálu Great Expectations, kterého poznala na place.

Upřímně, Vanessa Kirby svým mluveným slovem naživo připomíná herečku Charlize Theron. Pro divadelní scénu i film je doslova zrozená. Když připočítáme její sexy look, je jasné, že o Vanesse ještě hodně uslyšíme.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Margot Robbie: sexy kočka z Tarantinova trháku. Pro Playboy fotit nechtěla, ale můžete ji vidět v Praze

Jason Statham. Akční tvrďák původně prodával na ulici falešné parfémy a fotil pro letáky s oblečením. Co se o Kurýrovi nepíše