Když celebrity skočí na špek a přijdou o miliony. Nicolas Cage, Sylvester Stallone, Jack Nicholson i Sting o tom ví svoje

Abyste se stali slavnými, nemusíte být zrovna ta nejostřejší tužka v penále. A když patříte mezi celebrity, které mají spoustu peněz, vždycky se najde někdo, kdo jich chce trochu pro sebe. Herci a zpěváci tak občas vloží důvěru do někoho, kdo by ji mít neměl. Které hvězdy a hvězdičky někdo připravil o miliony, a ani s tím neměl moc práce?

Když celebrity skočí na špek. Kteří známí herci a zpěváci přisli o miliony

Mezi celebrity patřil i zpěvák Leonard Cohen, jehož hlas se do nás zařezává jako řetězová pila, a proto jsme mu až do jeho skonu v roce 2016 fandili. Pravda, v roce 1988 zrovna nezazářil, a to když nastoupil na zenově-meditační kurz. Své jmění zatím nechal obhospodařovat „kamaráda“. Ten ho připravil o 5 milionů dolarů a totálně jej zadlužil. Když se s duší osvícenou Cohen vrátil, byl doslova očištěný od všech pozemských statků.

Klidně i střechu nad hlavou

Podobně dopadl i Jack Nicholson, když nechal volný účet k nákupu uměleckých děl vyhlášenému „poradci“. O zisk se prý měli podělit. Jenže poradce vybavený peněženkou okouzlujícího herce nakupoval jen pro sebe, což nikomu divné nepřišlo. A taky střelil jeho zánovního Aston Martina.  Nicholson zjistil, že něco nesedí, až když ve vlastním domě načapal realitní makléřku. Poradce se mu chystal prodat střechu nad hlavou. Zpěvák Sting měl také na mále. Jeho finanční poradce si založil více než 100 bankovních účtů, které měly jen jedno společné. Chodili mu na ně umělcovy peníze. Vysával ho patnáct let.

A to se vyplatí…

Investice do budoucna? To se hodí. A nejlepší investice je do nemovitostí, ne? Proto si Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Al Pacino, Neil Simon, Martin Scorsese, David Blaine a Uma Thurman zakoupili každý za 30 milionů luxusní apartmán na Manhattanu. Problém? Prodávající nebyl majitelem, ukazoval jim jen pronajatý byt a falešné smlouvy. Všechny celebrity utáhl na vařené nudli a za svůj podvod si pak vysloužil 7,5 roku vězení. Zabodovala i Anne Hathaway, která investovala 2,4 milionů dolarů do nákupu nemovitostí od církve svaté. Realiťák, zastupující zájmy Vatikánu, byl ale podvodník.

Když účetní jede v drogách

Ano, Jerry Seinfeld nám ukázal, že komedie je všude kolem nás. A někdo musel mít hodně smyslu pro humor, když tomuhle šoumenovi nastrčil do cesty naprosto nemožného účetního. Neustále si nechal od slavného komika posílat obálky s tisícovkami na „vedlejší daňové výdaje“, a všechny je utratil za drogy. Když to Seinfeld po pěti letech zjistil, nebylo mu do smíchu. Všechny ty poplatky a daně totiž končili v kapse šňupajícího účetního.

Kup to, jednou to bude mít velkou cenu,“ nechal si zase jednou dobře poradit Nicolas Cage. Dinosauří lebka jej vyšla draze, a navíc se ukázalo, že byla ukradena z přírodovědného muzea v Mongolsku. Takže ji musel bez náhrady vrátit. Ale chápete tu logiku? Jak by se vůbec mohla 67 milionů let stará kostra stát věkem ještě vzácnější?

Vstupenky prosím!

Lístky na prestižní festivaly mají někdy cenu zlata. Třeba za vstupenku na Zlaté Glóby pořídíte klidně nové auto. Herci Keegan Michael-Key a Sarah Hyland svoje vstupenky dobrovolně odevzdali „záhadnému muži v tmavém oděvu“, který stál před dvoranou filmového paláce. Prostě je ošidil falešný sekuriťák. Nechceme ani vědět, jak se vyrovnávají s pravidelnými kontrolami peněženek.

Zlatý Glóbus dostal třeba kanadský herec Kiefer Sutherland, ale ke zlatému kopýtku už se nedostal. Chtěl si pojistit své jmění tím, že investoval jeden milion dolarů do odvážného schématu: dovozu dojných krav z Mexika do Států, protože na jihu jsou přeci lepší krávy. Až později zjistil, že veterinární zákony v USA něco takového vůbec neumožňují, a jeho finanční poradce někam záhadně zmizel.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity vám radí, jak máte žít a co nesmíte dělat, samy se tím ale neřídí! Které známé osobnosti se shodily vlastními výroky? 1. část

Slavnými přes noc! Kteří známí herci se dostali k filmu náhodou? Dnes jsou z nich hvězdy!