Celebrity vám radí, jak máte žít a co nesmíte dělat, samy se tím ale neřídí! Které známé osobnosti se shodily vlastními výroky? 1. část

Na kontě mají miliony, píše se o nich, některé i vypadají dobře. Celebrity. Sláva také někdy dává filmovým, politickým nebo podnikatelským hvězdám zvláštní pocit, že všemu rozumí a mají lidem okolo radit, jak žít. Bojují tím prý za lepší svět. Samy se ovšem vlastních doporučení drží mnohdy jen zřídka nebo vůbec. Zkrátka káží vodu, ale pijí víno. Které k nim patří?

Celebrity vám radí, jak máte žít, ale samy se tím neřídí!

Paris Hilton je hodně bohatá, ale šedé kůry mozkové se jí asi moc nedostává. V roce 2004 se připojila k dost agresivně laděné kampani, která měla zvýšit volební účast. A to pod heslem „Hlasuj nebo zemři!“. Po krátké době se ukázalo, že Hiltonová není v žádném z amerických států registrovaným voličem. A stejně nezemřela.

Republikán John McCain dával velký palec nahoru, když se prezident Bush mladší rozhodl v roce 2010 stáhnout vojáky z Iráku, kteří tu bojovali proti ISIS. Když to samé navrhl o pár let později Trump v Sýrii, přišlo mu to rázem jako hodně špatný nápad. Kdo se v tom má vyznat?

Boháči by se měli zamyslet

Bernie Sanders je nezávislým senátorem a věčným kandidátem třetí strany na amerického prezidenta. Pánovi už je 77 let. Možná proto mu to někdy spouští pomalu. Jeho zvolání: „Kolik domů a jacht miliardáři vlastně potřebují? Nemůžete si koupit celý svět.“ vyšlo trochu naprázdno. Zrovna si totiž koupil třetí dům, a jachty má pořád jen dvě.

Podobného ražení je i návrh myslitele a libertariána Charlese Kocha, aby se definitivně zrušilo zdravotní pojištění. Jsou to prostě vaše peníze, a zlý stát vám je bere. Například on sám si pojištění neplatí. Aby ne. S 380 miliony dolarů na účtu si totiž za konkrétními zdravotními úkony jezdí na nejlepší kliniky světa.

Jsem pořád stejná. Jen bohatší

Celebrita Jennifer Lopez se pořád cítí být jako ta malá holčička Jenny, která vyrůstala v drsném Bronxu. Místní jí to ale moc nevěří. Takže na její koncert v „domácím bloku“ dorazilo jen pár lidí, i když její agenti rozdali 25 000 lístků zadarmo. Protože i když se hrdě hlásí ke svému původu, ubytovala se před koncertem radši v nejdražším hotelu na Manhattanu.

Papež, který frčí po síti

V pořadí už 266 papež, František, prostě válí.  V roce 2016 vybídl jeptišky církevních řádů, aby raději nemrhaly svým časem na sociálních sítích. Zatímco papežových devět Twitterových účtů je v provozu prakticky nonstop. Asi to nebude jediný paradox ve víře.

Zbraně pro nikoho, kromě mě

Herečka Rosie O’Donnell začala být vtipná teprve poté, co přestala točit komediální seriály. Například v roce 1999, kdy lobbovala za zrušení zbrojních průkazů a zbraní. Pro všechny. Jsme přeci na prahu nového milénia, a kdo má doma zbraň, měl by prý skončit za mřížemi. Jak se ukázalo, pro její vlastní bodyguardy to ovšem neplatí, a divné jí to vůbec nepřijde.

Plastická celebrita vám radí

Nejlepší léta má za sebou i Joan Rivers. S diplomem z anglické literatury se propracovala do Hollywoodu, kde byla v padesátých letech hvězdou. Což je asi ta nejlepší praxe k tomu, aby radila ženám, aby si vážily své přirozené krásy. Sama přitom prodělala přes 700 kosmetických a chirurgických úprav svého zevnějšku.

Chybět tu samozřejmě nesmí ani zpěvačka Madonna. Znáte to: když budete na jejích koncertech kouřit, nebude vystupovat. V době, kdy kouření bylo ještě legální i uvnitř ve většině civilizovaných zemí, to znělo trochu jako provokace. Zvlášť, když si sama na jevišti poté zapálila.

Borec na konec? Velký Bratr Orwell

Je to už trochu historie, ale pořád platná. Autor fenomenálních knih o totalitě, 1984 nebo Farma zvířat, George Orwell, měl z nárůstu komunismu opravdovou hrůzu. Takže dospěl k poznání, že lidské myšlení musí být svobodné, pokud to tedy není zrovna myšlení o socialismu. A tak se dal do spolku s Velkým bratrem, a pro britské tajné služby poctivě donášel na všechny svoje kolegy spisovatele, které třeba náhodou považoval za skryté krypto-komunisty. Bojovat proti totalitě udáváním a špehováním? To je silné kafe.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Celebrity slibovaly, že pokud volby vyhraje Trump, opustí Spojené státy. Kdo z nich skutečně dodržel slib a emigroval?

Filmy, které nepokračují kvůli vysokým honorářům hlavních hvězd. Jsou hollywoodské celebrity nenažrané?