Celebrity slibovaly, že pokud volby vyhraje Trump, opustí Spojené státy. Kdo z nich skutečně dodržel slib a emigroval?

Hvězd i hvězdiček, které slibovaly, že okamžitě změní adresu a emigrují ze Států, pokud se Donald Trump stane prezidentem, byly tucty. Překvapivě, navzdory plamenným proslovům a výhrůžkám o tom, jak sbalí kufry, zůstávají svorně doma.

Celebrity a jejich sliby. Nikdy jim nevěřte!

Kanada není nafukovací, a navíc je tam hezkých pár měsíců do roka docela zima. A přitom ne tak hezká zima, jako v coloradském luxusním lyžařském středisku pro zbohatlíky v Aspenu, kde si můžete dát horký mošt z avokáda. To je možná ten hlavní důvod, proč se prakticky žádná z celebrit nakonec do Kanady neodstěhovala, i když Donald Trump nakonec ty prezidentské volby přeci jen vyhrál. Kanada totiž stojí za prd, a jen javorový sirup vás neuživí. Počet žádostí Američanů o kanadské státní občanství po volbách dosáhl počtu 7446. Což bylo ve skutečnosti o 13 % méně, než činil dlouholetý průměr. A kladně jich byla vyřízena jen polovina.

Doma je prostě doma

Celebrity, které se bily v prsa, že sbalí kufry a zmizí radši do Vancouveru, nakonec nikam nejely. Protože by stejně nejspíš nikomu nechyběly. Doma nakonec zůstal rapper Snoop Dogg, zpěvák Ne-Yo, herec Bryan Cranston, herečka Lena Dunham nebo živá kostra kdysi slavné herečky Barbra Streisand. Herečka Neve Campbell, která má kanadské kořeny, měla také jasno. Kdyby to v Bílém domě demokratům nevyšlo „Odstěhuje se prostě domů.“ Před dvěma měsíci se nechala slyšet, že je stále hrdou občankou Spojených států, jedné z nejfantastičtějších zemí světa. Pak se v tom vyznejte.

Lidé mě ve Státech potřebují

Pořád je to ale lepší, než přestárlá Whoopi Goldberg. Ta vyhrožovala svou emigrací na Twitteru tak dlouho, až se jí lidé začali ptát, co ještě ve Státech dělá. A trochu se do toho zamotala. Začala psát, že nic takového nikdy netvrdila. Jenže Twitter má zatraceně digitální paměť. Takže to poupravila na tvrzení, že si cestu jinam nemůže dovolit. Po dvou rozvodech a s těmi miliony na účtu to samozřejmě chápeme. Podobně to má i Chelsea Handler. Už prý měla koupený dům ve Španělsku. Ale pak si uvědomila, že má ke společnosti jisté závazky. Lidé ve Státech ji potřebují vidět a slyšet. Šlechetné. A navíc prý neumí španělsky.

Mistr hororu snese hodně

Hororového spisovatele Stephena Kinga máme rádi. I proto nás překvapilo, jak snadno se vyleká. „Jsem vyděšený k smrti, a můj strach mě dohnal do bodu, kdy se vážně chci odstěhovat do Kanady.“ Dobře, ale se strachem přeci člověk musí bojovat a postavit se mu, takhle to z jeho knížek známe, ne? A možná proto upravil své předchozí tvrzení: prohlásil to prý v rozrušení a ve spěchu. Stěhovat se nakonec nehodlá.

V Kalifornii je tráva zelenější

A co úžasná Miley Cyrus? „Moje srdce je rozbité na 100 000 kousků. Jestli vyhraje, stěhuji se pryč. A já neříkám věci, které nemyslím vážně!“ Co myslíte? Ano, zůstala ve Státech. Protože jinde by sotva vzbudila nějaký zájem. Exotů je všude víc než dost. Komik George Lopez si zachoval chladnou hlavu. I když se neodstěhoval, jak sliboval, dokázal to aspoň dobře zdůvodnit. Kalifornie totiž legalizovala marihuanu, což je lék na všechny starosti. Takže problém Ameriky není Trump, ale to, že lidi prostě málo hulej. Kde už jsme to jenom slyšeli?

Neberte vážně celebrity. Nikdy!

Komediální herečka Amy Schumer tvrdila, že už má koupené letenky. Jen si nebyla jistá, jestli to jsou lístky do Španělska nebo do Anglie. Asi neumí číst. Když byly oznámeny výsledky, začala tvrdit něco o hlubokém zármutku. A když jí připomněli její cestovní mánii? „To byl jen vtip,“ odvětila. Vymalováno. Samuel L. Jackson byl významným členem proti-Trumpovského hnutí. Takže měl i záložní plán pro případ neúspěchu. „Vrátím se zpět do Jihoafrické republiky.“ Poté, co mu jeho afričtí fanoušci napsali, že se na něj těší, už radši podobných komentářů zanechal. Lepší je být velká černá ryba v pestrém americkém rybníku, než se ztrácet monochromatických jihoafrických vodách.

Jediná emigrace? Za dovolenou

Do Afriky se podle všeho chystal i komik Eddie Griffin. A své slovo dodržel. Po volbách si naordinoval dva týdny dovolené u Rudého moře v Egyptě. Už je zase dávno zpátky a ve formě. Což je vlastně mnohem víc, než co udělali Raven-Symoné, Omari Hardwick, Amber Rose, Chloë Sevign, Keegan-Michael Key nebo Jon Stewart. Ano, tihle všichni chtěli sbalit kufry a zmizet do Kanady, a měli prý už nakoupené letenky, pokud Trump bude jejich prezidentem. Poněkud ale ustrnuli ve vývoji, a zůstali ve Státech. A na novináře, kteří jim to připomínají, teď hledí velmi nevraživě.

V jednom konkrétním případě nás ale ne-migrace celebrity mrzí. Vzpomínáte si na zpěvačku Cher? Ano, přesně tu, co nejspíš pamatuje, jak vznikalo hnědé uhlí, a dobu, kdy se po Zemi ještě proháněli dinosauři. Tak ta se nechala slyšet, že s Trumpem jako prezidentem nechce sdílet ani stejnou planetu. „Odstěhuji se na Jupiter,“ napsala. Těšili jsme se, že se Cher konečně vrátí na rodnou planetu, ale nestalo se tak. Bohužel. Třeba příště.

Autor: Radomír Dohnal

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Efekt Barbry Streisand: pokud chcete něco na internetu skrýt, nesnažte se to zakázat!

Beyoncé: nejúspěšnější umělkyně všech dob! Čím to, že tahle kočka vydělává stovky milionů dolarů a sbírá jednu cenu za druhou?