Beyoncé: nejúspěšnější umělkyně všech dob! Čím to, že tahle kočka vydělává stovky milionů dolarů a sbírá jednu cenu za druhou?

Poslední roky se pravidelně objevuje v žebříčku nejvíce vydělávajících zpěvaček, a to vždy v první trojce, spolu s Katy Perry a Taylor Shift. Beyoncé je nejen kráska k pokoukání, ale především světová celebrita a hudební i taneční ikona! Jak dobyla hudební svět? Kolik vydělává? S manželem teď navíc šokují fanoušky s nabídkou koncertů zdarma na 30 let. Jaký je v tom háček?

Beyoncé

Stěží se najde někdo, kdo by jméno Beyoncé neznal. Jedna z nejslavnějších zpěvaček současnosti a také nejúspěšnější umělkyně všech dob. Objevuje se v médiích nejen v souvislosti s hudbou a prodanými alby. Její sexy fotky lákají nemalé hejno fanoušků (i fanynek). Určuje trendy, je uznávanou módní ikonou a je vždycky vděčným cílem všech fotografů a novinářů, ať se ocitne kdekoli. Nemalou pozornost si vysloužila v posledních letech i díky manželovi, kterým je rapper Jay-Z. Lidé prostě hvězdné páry „žerou“. Ale díky manželovi svou našláplou kariéru rozhodně neudělala. Stojí za ní krása, talent i dost dřiny. Posuďte sami…

Beyoncé

Zdroj: Instagram

Začátky a úspěch Destiny’s Child

Proslavila se poprvé díky hudební skupině Destiny’s Child, která se ve své době stala jednou z nejpopulárnějších dívčích kapel vůbec. Možná si na ně pamatujete. Všechny byly kočky. Skupina vznikla už v roce 1990, Beyoncé bylo v té době teprve 19, a už byla vůdčí tváří kapely. Ta pokračovala pod labelem Columbia Records až do roku 2005. Tehdy se holky rozhodly, že si každá půjde vlastní cestou a budou se věnovat už jen svým projektům. Za svoje působení však stihly Destiny’s Child prodat před 50 milionů nahrávek, přičemž třetina z toho patří Spojeným státům, kde byla skupina nejpopulárnější.

Imagine od Lennona jí přinesla první vítězství

Vzhled sice hraje u každé zpěvačky jistou roli a, co si budeme povídat, Beyoncé dostala v tomhle směru od přírody slušně naděleno, ale měla i notnou dávku talentu a už od dětství vážně dost „dřela“. Ke zpěvu se dostala už jako malá, kdy se účastnila pěveckých i tanečních soutěží. V Houstonu v Texasu, kde se mimochodem 4. září 1981 narodila, navštěvovala taneční hodiny baletu a jazzu. Už v sedmi se zúčastnila první pěvecké soutěže. Tehdy zazpívala píseň Imagine od Johna Lennona a ta jí vynesla první místo. Následovaly další soutěže a další prvenství. Pěvecké i taneční. Mimochodem její umělecké jméno není jen přezdívka, protože se skutečně jmenuje Beyoncé Gisele Knowles-Carter.

5 cen Grammy! První sólové album byla pecka

Ale zpět k hudbě. První sólové album vyšlo Beyoncé v roce 2003. Dangerously in Love jí vyneslo nakonec pět cen Grammy. Notoricky známé jsou hity Crazy In Love nebo Baby Boy, které útočily na hitparády stále znovu a znovu. Chvílemi také „fušovala“ do herectví. Zahrála si v několika filmech, jako třeba Austin Powers: Goldmember nebo remake snímku Růžový panter. Její největším úspěchem byl a je ovšem zpěv. Nahrála zatím sedm studiových alb, přičemž to poslední z minulého roku dohromady se svým manželem Jay-Z. Je až neuvěřitelné, že k dnešku vyhrála 22 cen Grammy a získala 63 nominací, což se zatím žádné jiné zpěvačce nepovedlo. Během své kariéry už stihla prodat přes 100 milionů hudebních nosičů. I o zlomku z toho by se našim zpěvákům a zpěvačkám mohlo jen zdát. Číslo je skutečně rekordní, a Beyoncé tak katapultovalo mezi nejúspěšnější umělce všech dob.

Beyoncé a Jay-Z: kráska a rapper

Od zpěvu a tance se tahle kráska stala uznávanou osobností, která má nemalý vliv a dokonce určuje trendy. Jen na instagramu ji sleduje 123 milionů fanoušků. Showbyznys se navíc rád zajímá o její manželství. Beyoncé a Jay-Z spolu začali chodit v roce 2000, a hned vydávali i společné singly, což mělo vždy úspěch. Vzali se tajně v roce 2008. Dnes spolu mají celkem tři děti. V roce 2012 přišla na svět dcera Blue Ivy, a v roce 2017 to byla dvojčata Rumi a Sir Carter. Příjmení mají po otci, protože Jay-Z se jmenuje vlastním jménem Shawn Carter. Zpěvačka tvrdí, že jí mateřství otevřelo oči, není ale tajemstvím, že má každé dítě k dispozici dvě chůvy, které dělají všechny náročnější činnosti. Zkrátka celebrity… Zajímavostí je, že historicky nejsledovanějšími fotkami se staly právě ty z jejího těhotenství. Tvary prostě táhnou.

Beyoncé

Zdroj: Instagram

Na koncert zadarmo? Stačí být měsíc vegan

Ptáte se, co dělá Beyoncé aktuálně? Vydala se evidentně cestou veganství. Jestli se chcete podívat na její koncerty a zadarmo, je tu možnost. S manželem nabízejí fanouškům možnost vyhrát lístky zdarma na jejich koncerty na příštích 30 let, pokud se alespoň na měsíc stanou vegany. (Zdroj: agentura Reuters)

Nabídku zveřejnila minulý týden na svém Instagramu s tím, že je na podporu projektu Greenprint. Jeho cílem je přimět lidi, aby přispěli k ochraně životního prostředí tím, že přejdou na rostlinou stravu. Jeden fanoušek tak dostane dva lístky na veškerá turné obou celebrit v nadcházejících 30 letech. No, to možná za měsíc odříkání stojí, nebo? Napadá vás, jestli oni sami se řídí tím, co kážou? Je to tak, že Beyoncé údajně přislíbila, že bude jíst rostlinou stravu k snídani a každé pondělí se bude stravovat bezmasými jídly. Jay-Z se zase zavázal, že alespoň dvě jeho jídla denně budou rostlinná. Uvidíme, jestli se nejedná jen o plané řeči a s čím pár přijde příště.

Soukromí zahalené tajemstvím

Přestože spolu Beyoncé a Jay-Z vystupují na koncertech a objevují se i na veřejnosti, jejich osobní život zůstává tajemstvím. Jejich spojená jména jsou zkrátka dobře vydělávající značkou, a tu je potřeba střežit. V případě obou se to vyplatí – Jay-Z je s odhadovaným jměním téměř 600 milionů dolarů třetí nejbohatší rapper na světě, a Beyoncé není nijak pozadu. Poslední léta vydělává každoročně kolem 100 milionů dolarů.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nejvíc sexy herečka na světě je prý Scarlett Johansson. A také vydělala za minulý rok slušný balík! Kdo jí měl v posteli a s kým randí?

Americký sen Mily Kunis. Kdysi neměla vůbec nic, teď je na vrcholu slávy! Kdy jí bylo nejhůř komu dnes ukazuje své sexy pozadí?