Gal Gadot: herectví chtěla pověsit na hřebík. Izraelská modelka prošla armádním výcvikem a má kořeny dokonce i v Česku

Celý svět ji zná jako Wonder Woman. Izraelská modelka Gal Gadot už málem herectví vzdala, než dostala vysněnou roli komiksové superhrdinky. Jak vypadá její osobní život a čím dalším na sebe strhla pozornost?

Gal Gadot: „Děkuji za roli Wonder Woman.“ Herečka má kořeny i v Česku

Natáčení je zábavnější než studium

Už od mládí měla tahle kráska pestrý život. Ve svých osmnácti letech se v roce 2004 stala Miss ve svém rodném Izraeli. Tím to začlo. Někdy v té době se Gal Gadot přidala také k armádě, kde vydržela slušné dva roky. Pak se ale rozhodla pro jinou cestu a dala se na studia právničiny v roce 2006. Pak teprve přišel na řadu film. O rok později ji totiž kontaktoval castingový agent, aby se dostavila na zkoušku do role nové Bond girl. Roli v Quantum of Solace nakonec nedostala, ale tahle zkušenost jí kompletně změnila život. Jak to?

Říkala jsem si, panebože, tohle je o tolik větší zábava než právnická škola,“ vysvětluje dnes již herečka Gal Gadot. „Řekla jsem mému agentovi, že to musíme hned zkusit znovu.“ O měsíc později získala účinkování v Izraelské show a za další tři měsíce přišla první velká nabídka. Filmaři sháněli novou dívku do čtvrtého dílu Rychle a zběsile. Tohle bylo zjevně ono!

Rychlá a zběsilá rodina

Právě role Gisele její tvář proslavila napříč kontinenty, protože Rychle a zběsile se zrovna zvedalo z popela. Sama Gal Gadot k tomu říká, že si ji režisér Justin Lin vybral spíše pro její zkušenosti se střelbou a fyzickým tréninkem. V sérii nakonec vydržela  až do šestého dílu z roku 2013, kdy Gisele rychlou partu opustila. „Všichni jsme mezi sebou měli skvělou chemii, a myslím, že je to na plátně vážně znát. Je to vzácné, vidět takhle velké obsazení v jednom filmu.“ Herci z natáčení pro ni prý byli jako druhá rodina.

Zajímavostí je, že Gal Gadot nejezdí na motorce jen v téhle akční sérii. Herečka má jednoduše pro jednostopé stroje slabost. V té době mimochodem jezdila na své Ducati Monster-S2R z roku 2006. Díky natáčení Rychle a zběsile se jí pak dostalo školení od nejlepších expertů, jak „mašinu“ ovládat. S jezděním na motorce byl útrum, když porodila, což sama potvrzuje.

I s herectvím chtěla skončit

V roce 2016 se objevila ve filmech Triple 9 nebo Criminal: v hlavě zločince s Kevinem Costnerem. Ve stejném roce ale do kin vstoupil Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti režiséra Zacka Snydera, kde si Gal Gadot zahrála Wonder Woman, superhrdinku ze stáje DC Comics. A to byl přesně ten okamžik, na který dlouho čekala.

Před čtyřmi lety jsem byla unavená ze všech těch „ne“ a odmítání, kvůli kterým jsem chtěla přestat s hraním,“ řekla Gal Gadot loni při převzetí ceny pro začínající hvězdy na Filmovém Festivalu v Palm Springs. „Vesmír ovšem pracuje tajemným a úžasným způsobem, zavolali mi, že jsem získala tuhle skvělou roli. Zack Snyder měl silnou vizi v tom, jaká by měla Wonder Woman být, a já jsem navždy vděčná, že mi dal příležitost hrát tuhle ikonickou postavu.

Z modelky filmovou hvězdou

Další velkou zkušeností pak bylo pro sexy herečku natáčení vlastního snímku Wonder Woman (2017). Ten se stal celosvětovým trhákem a z Gal Gadot udělal mezinárodní hvězdu. Svoje pohybové nadání a zkušenosti s kontaktním sportem tady při natáčení choreografie uplatnila na maximum. Jak ale sama dodává, v porovnání s jejím tréninkem v armádě to byla hračka.

Trapas, který obletěl svět

Čím se ještě Gal Gadot proslavila napříč světem? Byl to její veřejný tweet z roku 2018, kde světu oznamovala „dobré ráno se svým novým kamarádem Huaweii Mate 10 Pro„. Herečka má totiž dlouhodobou smlouvu s touhle čínskou značkou a propagovala její smartphone. V čem byl problém? Gal trochu zapomněla, že Twitter zobrazuje, že příspěvek postnula ze svého iPhonu

Snažila se to poté urovnat tím, že údajně telefony střídá a má jich několik. Ale to už jí nikdo nevěřil. Tohle se hlavounům v Huaweii nelíbilo, a tak později dorazilo herečky prohlášení, že ji občas s postováním pomáhá někdo z jejího týmu. Ale no tak… A pak věřte influencerům.

V osobním životě se jí daří

Gal Gadot na to sice nevypadá, ale je mámou dvou dětí. Dcery (2011 a 2017) má se svým manželem, izraelským developerem Yaronem Varsano. Špatně se určitě nemají. Manžel pochází z Nizozemska, má židovské předky a jeho majetek dosahuje astronomických výšin. Svatba byla už v roce 2008, takže jsou spolu krásných 11 let. A zatím to nevypadá, že by ho chěla měnit za kohokoli.

Zajímavostí je, že prarodiče Gal Gadot pocházeli z Evropy. Babička opustila starý kontinent v době nacistické invaze a děda byl vězněný v koncentračním táboře, protože je její rodina židovská. Herečka vyrůstala se svou mladší sestrou Danou v Izraeli, a její předkové byli podle rodokmenu němečtí, polští, rakouští a dokonce i čeští Židé.

Gal Gadot: „Děkuji za roli Wonder Woman.“ Herečka má kořeny i v Česku

zdroj: instagram

O práci teď nouzi nemá

Kdy Gal uvidíme příště? Bude to už v létě roku 2020 ve filmu Wonder Woman 1984, kde se vrátí jako hrdinka Diana Prince. Film zase režíruje Patty Jenkins a název napovídá, kdy se bude děj odehrávat. Ten samý rok dorazí i snímek z produkce Netflixu, Red Notice, kde hraje spolu s Dwaynem Johnsonem a Ryanem Reynoldsem. Aby toho nebylo málo, vyhlášený Kenneth Branagh ji obsadil do své „nové“ klasiky Vražda na Nilu od Agathy Christie, kterou navazuje na Vraždu v Orient Expressu z roku 2017. O práci tak herečka nouzi zjevně nemá, a k tomu je navíc tváří značek oblečení i parfémů.

Všechno, co dělám, beru naprosto vážně, a snažím se, abych ze sebe vydala to nejlepší,“ říká Gal Gadot. „Chci být prostě schopná oslovit a inspirovat lidi.“ 

Tak co, inspirovala vás?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vanessa Kirby: “Vedle Toma Cruise bych na běžícím pásu nestála.“ Zažila toho dost. Od šikany v dětství až po roli v Rychle a zběsile

Margot Robbie: sexy kočka z Tarantinova trháku. Pro Playboy fotit nechtěla, ale můžete ji vidět v Praze