Unikátní firemní challenge. Chcete přispět na dobrou věc? Máte možnost! Pojďte si zkusit TEPfactor!

Centrum Narovinu a TEPfactor pořádají unikátní akci pro firmy s cílem zajistit potřebnou terénní sanitku pro Ostrov Naděje v Keni. Zapojením do akce pomohou společnosti vybrat peníze na pořízení důležitého vybavení pro Ostrov Rusinga na Viktoriině jezeře a zachránit tak lidské životy.

pomoc dětem v Keni

Obecně prospěšná společnost Centrum Narovinu a zábavní centrum TEPfactor v Chotilsku na Slapech se spojili s cílem zajistit potřebnou terénní sanitku pro ostrov Rusinga v Keni. Zde od roku 2003 Centrum Narovinu vytváří soběstačné a trvale udržitelné komunitní centrum nazvané „Ostrov Naděje“. Cílem projektu je přispívat k řešení problémů života komunity na ostrově. Projekt zahrnuje výstavbu a zajištění provozu centra, v jehož rámci funguje sirotčinec, mateřská školka, základní a střední škola, zdravotní centrum, vzdělávací centrum s knihovnou a farma. Do komunitního centra denně dochází 500 dětí a domov v něm našlo již 90 úplných sirotků.

Zdravotní klinika Ostrova Naděje poskytuje pouze základní péči

Má laboratoř a porodní sál. Její personál zajišťuje péči pacientům s HIV a tuberkulózou, prevenci a vakcinaci. Není zde ale operační sál, ani specializovaní lékaři. „Nejbližší nemocnice, která je schopná zajistit kvalifikovanou lékařskou péči je vzdálená 50 kilometrů. Transport pacientů bez tomu uzpůsobené sanitky je velmi komplikovaný a často bohužel končí tragicky,“ říká Dana  Feminová z Centra Narovinu. „Jsme proto velmi rádi, že jsme společně s TEPfactor připravili plánovanou akci zaměřenou na firmy a doufáme, že se nám s jejich pomocí podaří vybrat potřebné finance na pořízení sanitky,“ dodává.

Zúčastní se desítky týmů. Chcete být přitom?

Pořadatelé plánují, že se akce zúčastní 30 týmů složených z pěti osob a získají tak potřebnou částku na pořízení vozidla (cena speciálně upravené terénní sanitky je cca 450 000 Kč). Startovné pro každý tým je 15 000 Kč. „Získané prostředky půjdou ze 100 % na pořízení sanitky. Za nás samozřejmě do akce vyšleme náš TEPfactor tým a podpoříme tak akci nejen tím, že se challenge bude konat v našich prostorech,“ říká Jan Daneš. TEPfactor firemní challenge se bude konat 21. května 2018. Kromě samotné akce budou na místě pro účastníky připravené také workshopy, semináře a bohatý doprovodný program.

Pomoc v Keni

Centrum Narovinu se zaměřuje na rozvojovou spolupráci s cílem zlepšení vzdělávání, zdravotní péče a celkové životní úrovně v Keni. Mezi další priority patří přispívání k vytváření tolerantní multikulturní společnosti, zvyšování veřejného povědomí o situaci v rozvojových zemích a prevence diskriminace a rasismu v naší společnosti. Centrum Narovinu spolupracuje na kampani Česko proti chudobě. Počátky činnosti Centra Narovinu sahají do roku 1995. V současné době představují hlavní náplň aktivit Centra Narovinu projekty zahraniční rozvojové spolupráce v Keni a globální výchovy v České a Slovenské republice.

 

Co je TEPfactor?

TEPfactor je dobrodružná hra společnosti TEPfactor zaměřená na týmovou spolupráci, adrenalin, dobrodružství, zábavu a výzvu za pět let zocelila už přes 200 tisíc nadšenců a utužila tisíce pracovních a sportovních kolektivů, školních tříd a rodin. Myšlenka otevřít zábavní centrum ve stylu televizní show Pevnost Boyard napadla majitele a zakladatele Tomáše Chrousta před osmi lety. Další tři roky trvalo, než se ujasnilo, jak by měl projekt vypadat a než se sehnaly potřebné peníze. V srpnu 2012 pak bylo otevřeno první centrum TEPfaktor v Chotilsku na Slapech. Koncept s 21 úkoly, barem a pláží se postupně rozrostl také o konferenční centrum a ubytovací prostory a počet úkolů zaměřených na logiku, trpělivost, paměť, zručnost a fyzickou kondici vzrostl na současných 25. Více na http://www.centrumnarovinu.czwww.tepfactor.com.

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TEPfactor jde do světa! Už na jaře otevře zábavní centrum v Dubaji a přibudou další země. Můžete si zpestřit dovolenou!

Novinky ve světě adrenalinového sportu