Trailer na Avengers: Endgame okamžitě překonal rekord v počtu shlédnutí! Prozradíme vám, co je klíčem k porážce titána Thanose!

Nejočekávanější trailer roku je tady. První ochutnávka Avengers: Endgame je zatím tajemná, přesto odhaluje určitá fakta. My vám ale prozradíme mnohem víc! Jak mohou Avengers porazit Thanose a zvrátit běh událostí z Infinity War? Na co se máte těšit? Které postavy se vrátí zpět?

Název konečně potvrzen!

Konečně je jasno – první ochutnávkový trailer odhalil dlouho spekulovaný název čtvrtého filmu z řady Avengers. Ze zákulisních zdrojů prosáklo, že se název do poslední chvíle často měnil a byly zvažovány různé varianty. Výraz „Endgame“ zazněl už v Infinity War, a vysloví ho Doctor Strange, když říká Tonymu, že jediná cesta k možnému vítězství je ta, kdy je Thanos porazí. Podtitul čtvrtých Avengers také koresponduje s faktem, že události filmu budou velkým vyvrcholením všech dosavadních filmů Marvelu.

Co přesně trailer odhaluje?

Zveřejněný trailer s sebou nese pochmurnou atmosféru. Začíná pohledem na Tonyho Starka, který pomalu pluje vesmírem v lodi Strážců Galaxie. Nahrává vzkaz pro Pepper, a jeho vyhlídky na přežití nejsou zrovna růžové. Poté, co zůstal s Nebulou na zničeném Titanu, se pokouší vrátit zpět na Zemi. Nebula je na lodi s ním. Jak se Iron Man zachrání? Spekuluje se o tom, že mu pomůže Carol Danvers neboli Captain Marvel, která se objeví ve svém originu 7. března 2019, a poté se připojí k Avengers v dalším boji. Možná se ale Tony Stark zachrání úplně jinak.

Thanos na odpočinku

Poté přichází pohled na Thanosovo brnění, které odpočívá zavěšené před jeho místem odpočinku. Šílený titán v Avengers: Infinity War uspěl – podařilo se mu vymazat polovinu všeho živého v celém vesmíru, a zřejmě si užívá svého vytouženého „míru“. Natasha Romanoff má stejný blond účes jako minule, a rekapituluje tento fakt, přičemž vidíme Bruce Bannera, který hledí na seznam ztracených osob – právě se před ním zobrazuje Scott Lang a Shuri, sestra vládce Wakandy. Následuje krátký pohled na Thora v civilním oblečení, nachází se tedy stále na Zemi.

Ronin likviduje japonskou mafii

Natasha potkává v Japonském městě Clinta Bartona. Hawkeye se v Infinity War neobjevil, nyní se vrací zpět a jeho identitou bude Ronin. Ve filmu bude třeba vysvětlit důvod, proč Barton do děje v minulém filmu nezasáhl. V komiksech přijme identitu Ronina po událostech Občanské války, u Endgame se vedou spekulace, že důvodem bude ztráta jeho rodiny díky Thanosovi a Rukavici Nekonečna.

Ant-Man přichází s řešením

Pak se objevuje Steve Rodgers, který mluví o tom, že každý utrpěl ztrátu. Captain America má opět oholenou tvář, a hlavně fanoušky oblíbený taktický oblek z druhého dílu Kapitána Ameriky. Spolu s Natashou se baví o nějakém plánu, který by mohl vyjít, a evidentně vymýšlí nějaké riskantní krajní řešení. Po pohledu na logo k filmu se na scéně objevuje Scott Lang. Ten se na konci filmu Ant-Man and the Wasp ocitl uvězněný v kvantové říši – profesor Hank Pym, jeho dcera Hope van Dyne a znovunalezená Janet van Dyne se rozpustili díky působení Rukavice Nekonečna. Snaží se dozvonit na Steva Rodgerse, a má s sebou dodávku, která ukrývá kompaktní verzi stroje na změnšení na částice.

Hrátky s časem

Jak se dostal Scott Lang ven? To se určitě dozvíme ve filmu, nicméně jeho role zde bude zásadní. Je víceméně potvrzený fakt, že právě možnost vstoupit do kvantové říše bude klíčem k poražení Thanose a zvrácení katastrofy. Jen tohle ale stačit nebude. Vzpomínáte na Tonyho experimentální zařízení BARF na rekonstrukci vzpomínek? Předvedl ho na začátku Captain America: Civil War. Binární zvýšení aberace a regrese umožňuje znovu prožít zážitky z minulosti. Ano, zde je klíč ke všemu. V kombinaci se zařízením, které sestrojil Hank Pym, dokáží naši hrdinové cestovat časem. Tento fakt sice nebyl oficiálně potvrzen, ale před nějakou dobou unikl na internet scénář traileru na Avengers: Endgame, tedy dalšího traileru, který odhaluje akci. Právě zde jsou k vidění Iron Man a Ant-Man, kteří se vrátili zpět do první bitvy o New York. Na scéně se objevuje i Kapitán Amerika ve svém původním obleku a dlouhovlasý Thor.

Vedlejší postavy na scéně

Ještě nemáte dost? Na jeden den natáčení byla povolána i Tilda Swinton. To znamená, že Prastará z filmu Doctor Strange se na chvíli objeví, aby nasměrovala některou z postav, nebo hrdinům přímo pomohla. Údajně má mít společnou scénu s Markem Ruffalem (Bruce Banner), což je zajímavá kombinace. Objevila se také fotka Gwyneth Paltrow v Iron Manovském brnění, takže to vypadá, že se nějak aktivně zapojí i Pepper Pottsová.

Klíč k porážce Thanose

Avengers budou cestovat časem na více míst, a jejich cílem bude nejspíš kompletování Kamenů Nekonečna. Cestování paralelními dimenzemi všemu nasvědčuje. Navíc, další Rukavice Nekonečna je pořád ukryta na Asgardu v Ódinově zbrojnici, tak je otázka, jestli tento fakt filmaři využijí, nebo si hrdinové poradí jinak. Více nám každopádně odhalí až další trailer. Návrat rozplynulých postav je víceméně jasný – údajně se všichni z Infinity War nějak vrátí. Otazníky visely nad charaktery, které umřely jinak, než lusknutím prstů rukavice. Loki i Gamora byli totiž zabiti přímo rukou Thanose. Tom Hiddlestone se ale natáčení účastnil. Není známý ani detail o tom, v který moment se připojí Captain Marvel. Více napoví její sólový film. Jisté je pak to, že tímto snímkem končí smlouvy Iron Manovi, Kapitánovi i Thorovi. Robert Downey Jr., Chris Evans i Chris Hemsworth jsou tak potenciální kandidáti na to Marvel Cinematic Universe opustit. To může znamenat i potenciální smrt někoho z nich, stát se to ale nemusí.

Na skok v budoucnosti?

Chcete perličku na závěr? Avengers: Engame naverbovali na krátké natáčení úplně novou tvář. Je to herečka Kathrine Langford, a její role je neznámá. Údajně ale ztvární dvacetiletou dceru Tonyho a Pepper. Předivo času se ve filmu nejspíš na moment otočí i dopředu a někteří hrdinové nahlédnou do budoucnosti.

Všechny tyto zprávy potvrzují prohlášení studia, že Avengers: Endgame mají být zásadní zlom a doslova přepsat svět Marvelu. Je tedy možné, že dojde k nějakým zásadním změnám v „naší“ realitě. Cestování časem se totiž nemůže obejít bez následků. Máme se opravdu na co těšit. Premiéra Avengers: Endgame je 25. dubna 2019.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

První trailer na Captain Marvel dorazil! Nejmocnější hrdinka Marvelu se představí ve vlastním filmu, než se připojí k Avengers. Co všechno má Marvel v plánu?

Obchod století v zábavním průmyslu! Disney spolknul Marvel i Hvězdné války, teď odkoupil 21st Century Fox! Postaví se Avengers proti X-menům?