První trailer na Captain Marvel dorazil! Nejmocnější hrdinka Marvelu se představí ve vlastním filmu, než se připojí k Avengers. Co všechno má Marvel v plánu?

Všichni víme, jak dopadli Avengers: Infinity War. Tragický závěr zůstal otevřený, a Nick Fury v závěru volá na pomoc právě Captain Marvel. Nová hrdinka na scéně je zároveň nejmocnejší Avenger, a bude to právě ona, kdo bude mít klíčovou roli v událostech, způsobených Thanosem a jeho Rukavicí Nekonečna. Kdo je Captain Marvel?

Captain Marvel je první superhrdinkou ze světa Marvelu, která dostala vlastní film. Upoutávka na nás pomalu seznamuje, o co ve snímku vlastně půjde. Předně, Captain Marvel nebude běžný origin. To znamená, že nedostane příběh, ve kterém obyčejný člověk získá superschopnosti. S Carol Danvers se setkáváme v době, kdy už své síly dávno ovládá. Nebudeme tedy svědky klasického zrození hrdiny, jak je tomu běžné, když se představuje nová postava. Odkaz na ni se objevil v samotném závěru Avengers: Infinity War, když se logo Captain Marvel objeví na pageru Nicka Furyho.

Do vesmíru a zpátky na Zemi

Trailer nám ukazuje malou Carol, která vyrůstala na Zemi. Všechny tyto sekvence budou ve filmu představeny ve formě flashbacků, protože hlavní hrdinka si na svůj pobyt na naší planetě z nějakého důvodu nevzpomíná. Po návratu na Zem se jí některé vzpomínky vracejí. Nejspíš se tedy dozvíme důvod jejího odchodu ze Země až formou vzpomínky v pozdější části filmu, stejně jako samotná hrdinka. S Nickem Furym se poprvé setkává v devadesátých letech, když ještě není ředitelem S.H.I.E.L.D.u, a stejně tak se tu ukáže i omlazený agent Coulson, který zemře v prvních Avengers rukou Lokiho. V ukázce se Carol vybavuje její výcvik u amerického letectva a život na Zemi, ale jak sama říká, nedokáže říct, jestli je to pravda.

Nejmocnější ze všech?

Vzpomeňme na Thora, Hulka nebo Wandu a jejich síly. Captain Marvel bude přesto nejsilnějším hrdinou světa Marvelu. Tohle je skutečně velké tvrzení, a vyšlo z úst samotného Kevina Feigeho, ředitele Marvel Studios. Odkud vlastně vzala své schopnosti? Podrobnosti ukáže až samotný film, v předloze je členka US Air Force získá od mimozemšťana jménem Mar-Vell, který patří k dobře známé rase Kree. S těmi jsme se setkali ve Strážcích Galaxie. Snímek se komiksy inspiruje a nekopíruje je do puntíku, je tedy možné, že bude nějaký detail jinak. Mar-Vella ztvární Jude Law, a bude to mentor hlavní hrdinky, který ji povede. Vesmírná válka Kree s národem Skrullů bude potom jednou z náplní filmu, a v traileru se ukazuje i starý známý Ronan, kterého zlikvidovali Star Lord a spol. Proč se hrdinka představuje až nyní a neúčastnila se boje o Zemi s ostatními Avengers už dříve? Pravděpodobně nebyla v té době na naší planetě. Vysvětlení, proč ji Fury povolal až nyní, dorazí spolu s filmem.

Superschopnosti i lidskost v jednom

Captain Marvel je v komisech nezranitelná běžnými prostředky, má nadlidskou sílu, rychle se hojí a umí i létat. Dokáže vnímat kosmické energie, absorbovat je a vystřelovat jako výboje. Roky vystupovala jako Ms. Marvel, později ale přebrala totožnost svého mentora a stala se Captain Marvel. Možná si říkáte, že se Marvel chystá vypustit supermana, který dokáže cokoliv. Filmoví tvůrci jsou si toho vědomi, a tvrdí, že přesně tenhle dojem získat nemáme. Jak to? Carol je obyčejný člověk jako kdokoli jiný, pochybuje a není si jistá sama sebou. Do toho všeho dostává svoje schopnosti, a její síla má spočívat právě v obyčejném lidství, se všemi jeho špatnými vlastnostmi. V jejím těle se střetává emoce postrádající nitro rasy Kree, a lidská podstata. Právě tato rozpolcenost a nedokonalost bude hlavním rysem Captain Marvel.

Herecká posila Marvelu

Toto vykreslení charakteru hlavní hrdinky nakonec přemluvilo Brie Larson kývnout na roli Captain Marvel. Představitelka Carol Danvers si vzala dlouhé měsíce na rozmyšlenou, než se rozhodla podepsat smlouvu. Držitelka Oskara váhala s přijetím role ve velkém hollywoodském blockbusteru, protože jí vyhovuje relativní anonymita. To se samozřejmě s rolí Captain Marvel změní. Dle slov herečky je to právě komplexní vykreslení postavy, díky kterému změnila názor, a navíc veliká výzva, stát se součástí něčeho tak velkého, jako Marvel Universe. Samozřejmě se počítá s jejím ztvárněním hrdinky do budoucna.

Další ukázky pravděpodobně přinesou víc akce a odhalí hrdinku i v akci. Na to si ale musíme ještě počkat, stejně jako na samotný film. Captain Marvel bude mít u nás premiéru 7. března 2019. Necelé dva měsíce poté, 25. dubna 2019, do kin vtrhnou čtvrtí Avengers, samozřejmě už s Carol Danvers na palubě. Těšíte se?

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Recenze – Predátor: Evoluce. Větší, silnější, ale moc mu to nepomohlo. Proč to znovu nevyšlo?

Co všechno už víme o Avengers 4: Kdo se vrátí mezi živé? Kdo se objeví úplně poprvé? Co pro nás Marvel chystá?