Co všechno už víme o Avengers 4: Kdo se vrátí mezi živé? Kdo se objeví úplně poprvé? Co pro nás Marvel chystá?

Čtvrtí Avengers dorazí do kin už příští rok. Thanos nadělal na Zemi i ve vesmíru pěknou paseku a aktuálně je více než polovina hrdinů po smrti. Tento stav ale není konečný, jak potvrzují i pokračování Spider-Mana a Strážců Galaxie. Co všechno už víme o nejočekávanějším filmu roku 2019?

Avengers 4: Kdo se vrátí mezi živé? A kdo se objeví úplně poprvé?

Jak všichni víme, Avengers: Infinity War a čtvrtí, zatím bezejmenní Avengers, byli natáčeni ihned po sobě. Vyvrcholení války s Thanosem je už dotočené, prošlo postprodukcí a vtrhne do kin hned příští rok, přesněji 2. května 2019. Marvel prozatím úspěšně tají veškeré podrobnosti, dokonce není znám ani celý název filmu. Objevila se sice zpráva, že snímek ponese jméno Avengers: End Game, ale to byla mystifikace, za kterou mohl kameraman Trent Opaloch, který si takto snímek poznamenal do své filmografie. Že by takto Marvel pojmenoval film je opravdu nepravděpodobné a sám kameraman to také okamžitě popřel.

Několik faktů ale známe. Nikoho asi nepřekvapí, že se postavy „rozpuštěné“ lusknutím Rukavicí Nekonečna vrátí. Potvrzení jsou zatím jen ti hrdinové, kteří jsou zobrazeni na úvodním artworku. Zásadní roli v tom všem ale bude hrát Captain Marvel, nová hrdinka, která vletí do kin těsně před čtvrtými Avengers, 7. března 2019.

Nejmocnější člen Avengers?

Carol Danvers získá své nadpřirozené schopnosti od mimozemšťana z rasy Kree, jménem Mar-vell. Tato bojová pilotka americké armády se tak stane v podstatě nejsilnějším Avengerem. Vlivem záření absorbuje část genetické podstaty mimozemšťana a získá tak nadlidskou sílu, dokáže létat, je nezranitelná běžnými prostředky a rychle se uzdravuje. V předloze navíc dokáže absorbovat energii a vysílat ji zpět v podobě výbojů. V potitulkové scéně Infinity War vidíme její logo na pageru Nicka Furyho, který ji evidentně volá do akce jako poslední záchranu.

Proč Fury nepovolal Captain Marvel dřív? Proč se tak mocná hrdinka neúčastnila boje o zemi už při napadení Lokim a později Ultronem? V Marvelu určitě nejsou tak pitomí, aby to neuměli zdůvodnit. Sólový film Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech. Carol Danvers tedy přijde ke svým schopnostem v době, kdy fungoval SHIELD, veřejnost ještě neznala Iron Mana a Kapitán Amerika ležel v kostce ledu. A agent Coulson byl naživu. Dá se předpokládat, že v době bojů Avengers o záchranu lidstva byla Carol někde mimo naši planetu, možná uvězněna. Jsou to jen dohady, ale s velkou pravděpodobností to tak dopadne.

Hulk v neoprenu

Na odhaleném artworku ze čtvrtých Avengers, který je v úvodu článku, můžeme vidět spoustu nových prvků. Kapitán Amerika je znovu oholen a jeho nová šupinová zbroj nese na rameni opět symbol Avengers. Dá se tedy předpokládat, že tým hrdinů bude zase oficiální. Znovu se objeví ostrostřelec Hawkeye, stejně jako Ant-Man, který se právě zmenšuje/zvětšuje v kinech ve svém druhém samostatném filmu. V pozadí se vznáší Captain Marvel, ale nejvíce asi zaujme oblečený Hulk. Každý další film přináší změnu, takže stejně jako se dokola mění Starkova zbroj, i zelený běs potřeboval upgrade. Dá se předpokládat, že se jedná o nějakou speciální látku, která se roztáhne a nepopraská, když se Bruce Banner změní na Hulka. Alespoň při opačném procesu nezůstane nahý.

Když je nové kladivo, bude i nový štít?

A teď jeden postřeh pro bystré fanoušky, který se jinde nedozvíte. Také vás štvalo, že neměl Kapitán v Infinity War svůj štít? Hi-tech vybavení od krále Wakandy je možná fajn, ale tohle nikdo z nás vidět nechce. Jedno malé pomrknutí se objevilo ve Spider-Man: Homecoming. To se odehrává v době po Občanské válce, na konci které nechal Steve Rodgers svůj štít Tony Starkovi. Když Happy stěhuje Stark Tower, do telefonu říká, co všechno musí ještě nechat naložit do letadla…

Avengers 4: Dostane Kapitán Amerika nový štít?

zdroj: ProChlapy.cz

Kam dál?

Co bude po Avengers 4 zatím Marvel tají. Potvrzený je druhý Spider-Man: Far from Home, kdy se Peter Parker vydá na školní trip do Evropy. Natáčení už běží a jednou ze zastávek je mimochodem i Liberec u nás v ČR. Premiéra bude po Avengers, 4. července 2019, tedy přesně za rok. Potvrzení jsou také třetí Stážci Galaxie, kteří se objeví v roce 2020. Jak prozradil režisér všech tří snímků James Gunn, bude to poslední film, kdy se se Strážci setkáme v podobě, na kterou jsme zvyklí.

Šéf Marvelu Kevin Feige teď v nedávném rozhovoru potvrdil, že se počítá i s pokračováním Doctora Strange. Ten je ale zatím ve hvězdách. Kam bude Marvel směřovat dál se zatím neví, každopádně se všechno ukáže po premiéře čtvrtých Avengers, kteří budou stejně jako Infinity War asi nejočekávanějším snímkem příštího roku. Marvel se svými hrdiny zkrátka přepisuje dějiny filmu.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Filmové novinky: The Rock zachraňuje Mrakodrap, Stallone (opět) utíká z vězení a napínavý thriller Serenity. Co musíte vidět?

Filmové novinky: oprášené vraždění zabijáka Mika Mayerse, tanec s lukem Robina Hooda a návrat žlutého transformera!