Těhotná Britka: netušila, že je v tom. Porod pokládala za kocovinu

Podobný příběh byste asi čekali spíše z Ruska. A nejen proto, že v něm důležitou roli hraje vodka. Dvaadvacetiletá Carla Macphersonová se Swensea v jižním Walesu si krátce předtím, než do Velké Británie vtrhl koronavirus, užívala života plnými doušky. A nejen života. Macphersonová byla dlouhé měsíce doslova a do písmene v lihu. Pila tolik dokonce tolik, že si nevšimla vlastního těhotenství.

těhotná

Řekli jí, že děti mít nemůže

Během nekonečných večírků a mejdanů se Macphersonová nedržela zpátky, ani pokud šlo o sexuální hrátky. Antikoncepci přitom příliš neřešila, injekčně si ji nechala aplikovat jen nepravidelně. Už v patnácti jí totiž lékaři sdělili, že vinou vrozené endometriózy nebude mít nikdy děti, a tak možnost, že by někdy mohla být těhotná, vyloučila.

Když tedy na ní přišly typické ranní nevolnosti, pokládala je jen za ošklivou kocovinu. Stejně jako těhotenské chutě na nezvyklé kombinace jídel. Ani tak to, že je těhotná, nepoznala.

Navzdory nevázanému životnímu stylu si Macphersonová v prosinci 2018 našla stálého přítele, o dva roky staršího elektrikáře Jaidena Mathiase, který ji na většinu mejdanů doprovázel. Mathias je také podle všeho otcem jejího dítěte. Dnes dvouletý Oscar se narodil nečekaně v květnu 2019 a navzdory nezřízenému životnímu stylu matky je, zdá se, zdravý.

Porod z čista jasna

Den před porodem se Macphersonová vypravila do jednoho ze svých oblíbených klubů. Protancovanou noc začala panákem vodky, který postupně zapila osmi vodkami s džusem. Domů se s přítelem vrátila až kolem šesté hodiny ranní. Krátce poté začala pociťovat bolest v oblasti břicha, pokládala ji však za následek alkoholového dýchánku.

Během několika minut však Macphersonová celá zrudla, zalila se potem a začala prožívat nejhorší bolesti svého života. Přítel ji uložil do postele a nadopoval prášky proti bolesti, což ovšem nebyl dobrý nápad. Tyto léky není radno kombinovat s alkoholem. Macphersonová navzdory tomuto nebezpečnému koktejlu léků a vodky neusnula, a ani se jí neulevilo.

Nakonec Macphersonová usoudila, že má pravděpodobně akutní zánět slepého střeva. Když se o několik minut později s pomocí přítele doplazila na toaletu, zjistila, že krvácí. Hned na to se však objevila hlavička novorozence. Macphersonová začala hrozivě křičet, její přítel však zachoval až nečekaně chladnou hlavu a dítě zachytil předtím, než mohlo spadnout do záchodové mísy.

Dítě, které mělo z pekla štěstí

Nezodpovědné matce, která netušila, že je těhotná, se naštěstí narodil zdravý chlapeček, kterého si hned převzali přivolaní záchranáři. Novorozenec vážil úctyhodných 3 770 gramů a nepotřeboval žádnou nadstandardní lékařskou péči.

Na rozdíl od matky, která si i v důsledku intoxikace alkoholem a tišícími prostředky prošla hysterickou epizodou a před zdravotníky málem zkolabovala. Nakonec u ní byly postupně diagnostikovány poporodní deprese a posttraumatický stresový syndrom.

FOTO: thesun.co.uk

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Učitelka v USA svedla patnáctiletého studenta, čeká ji soud

Když se plastika nepovede aneb jak si Němka zhuntovala tělo