Nemoci si nevybírají, ale jsou lidé, kteří už roky nebyli u doktora

O tom, že klasická medicína nebude to pravé ořechové už si štěbetají i vrabci na střeše. Stát se však lesanou nebo lesním mužem a spásat byliny na kraji lesa, to také asi nebude vhodné pro normální život. A co zlatá střední cesta, jak předejít nemoci, našla by se? Ano, a propagují ji i někteří známí Čechové!

nemoci jaroslav dušek

Sami pátrají po možnostech, jak svému tělu pomoci, a stávají se inspirací pro další lidi, kteří se rozhodli přestat pouze spát a konzumovat. Kdy jindy než v době, kdy svět obletěla pandemie, bychom měli začít uvažovat o změně našeho života.

Jaroslav Dušek

Tento herec a moderátor se do povědomí široké veřejnosti dostal především díky své nezapomenutelné roli ve filmu Pelíšky. V současné době působí nejen jako herec, ale i moderátor. Již dlouhá léta se zabývá také alternativními směry, co posouvají lidské vědění o zdraví či našem vědomí, a pořádá tak besedy se zajímavými lidmi, jmenují Duše K.

V rozhovoru pro pořad TopStar nedávno uvedl, že za dobu, co hraje divadlo, nikdy nezrušil představení ze zdravotních důvodů. „Jsem člověk, který od roku 1991 neměl v těle lék. K doktorům nechodím. Dělám půsty, plavu ve studené vodě v řece, cvičím dechová cvičení Wima Hofa, a tím pádem se krásně držím na nohou,“ říká herec.

Je zřejmé, že tato životní cesta není vůbec k zahození. Zejména v době nemoci koronaviru, kdy měl každý z nás možnost přehodnotit své priority a každodenní stereotypy, to je možná cesta, po níž se může vydat každý z nás.

nemoci jaroslav dušek
Některým lidem se nemoci vyhýbají. (foto: commons.wikimedia.org)

MUDr. Jan Vojáček

Další osobností, co možná znáte z médií, je lékař Jan Vojáček. Objevil se například také v talk show Jana Krause. Tento lékař se zabývá funkční medicínou. Na jeho stránkách se můžete dozvědět, že: „Během lékařské praxe jsem pochopil, že pokud chci člověka skutečně uzdravit, musím najít příčiny onemocnění, které jsou často skryté v jeho osobním příběhu.

Právě to mě přivedlo k funkční medicíně.“ Další možnost, jak najít zlatou střední cestu? Rozhodně! Léta praxe tohoto úspěšného lékaře mluví za své. Jen dodáme, že je absolventem Lékařská fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Funkční medicínu studoval i na Functional Medicine University v americké Jižní Karolíně.

jan vojáček
Znáte Jana Vojáčka? (zdroj foto: youtube.com)

Milan Calábek

Další z řad lidí, kteří se snaží po mnoho let hledat odpovědi na své otázky na poli psychologie, výživy a zdraví. Původně byl zaměstnán jako dramaturg a režisér, překládal také divadelní hry pro Národní divadlo v Praze, Divadlo Petra Bezruče v Ostravě a Vinohradské divadlo v Praze. Náhle se mu změnil život, když dokázal „přežít svou smrt.“

Přehodnotil svůj život a své hodnoty, stal se vegetariánem a začal spolupracovat s profesorem Kahudou v Psychoenergetické laboratoři.

Zajímá se o buddhismus, meditoval v tibetských klášterech v Nepálu, je nadšený etnograf a cestovatel. V roce 1990 založil ezoterické centrum MANDALA, kde se sdružovali českoslovenští léčitelé. V roce 1997 pak založil Univerzitu Nové doby, kde se můžete potkat s předními odborníky z duchovní a ezoterické sféry z Česka i zahraničí.

Nejvíce jej zajímá archetypální psychologie, individuální fototerapie, hypnóza, meditace, aurická typologie a léčba změnou modelu skutečnosti. Těžko byste tomuto kladenskému rodákovi při pohledu na jeho fotografie či aktuální videa hádali, že letos v listopadu oslaví osmdesátku. Ten rozhodně ví, jak na nemoci!

Jiří Ledvinka

Mladý člověk, jehož jste možná zaznamenali na videích na YouTube. Právě tam se o jeho „daru od Boha“ dozvíte nejvíce. Sám o sobě na svých stránkách říká, že „mým posláním je pomáhat lidem se uzdravit nejenom po stránce fyzické, ale i duševní.“ Má dar vnitřního slyšení a vedení, a možnost vnímat a pracovat s energiemi.

Dále se pak zabývá harmonizací duše i těla člověka, duchovnímu poradenství, přednáškové činnosti, odvádění duší zemřelých a zprostředkování přímého kontaktu s vlastním nitrem. Pokud hledáte odpovědi na své otázky, zřejmě je to další z cest, kterou se je možno vydat.

Pandemie nám přinesla spoustu otázek ohledně běžného života. Možná i vy jste se rozhodli, že na svém životě něco změníte: stravu, návyky, pohled na to, co opravdu potřebujeme. Třeba vám tyto české osobnosti budou inspirací pro další a spokojenější cestu životem. Tak vyzrajte na všechny nemoci!

FOTO: 123RF

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Češi jako národ filmových kritiků? Kdo dnes nedává hvězdičky filmům, jako by nebyl. Proč máme potřebu věnovat kritice tolik energie?

Češi ji milovali pro roli v „Hříšném tanci“. Víme, proč zmizela, jaká nepředstavitelná tragédie změnila její život?