Román Návrat do Valbone o zmizení studentů v Albánii dostane pokračování. Stíny Valbone – pomsta vyjde v roce 2020

Stíny Valbone – pomsta: kniha, která přímo navazuje na úspěšný románový thriller Návrat do Valone od Josefa Urbana. Budeme se bát ještě víc?

Stíny Valbone - pomsta: román o zmizení studentů má pokračování

Úspěšný román Návrat do Valbone, který rozplétá záhadné zmizení tří českých studentů v Albánii, se stal na tuzemském trhu bestsellerem. Josef Urban už přichystal jeho pokračování, které na děj první knihy přímo navazuje. Stíny Valbone – pomsta vyjde ve druhé polovině roku 2020 a sám autor od ní očekává „…především bouřlivé debaty, jestli se v životě takové věci opravdu stávají.“

První kniha předčila očekávání

Ponurý román Návrat do Valone se setkal s velmi kladnými ohlasy ze strany českých čtenářů. Může za to bezpochyby výborné PR, které se knize dostalo, ale také plíživý pocit, jak blízko se nás týkají mrazivé události, které posloužily autorovi jako volná inspirace. Tři studenti, kteří beze stopy zmizeli v roce 2001, byli Češi a vyjeli si za dobrodružstvím na prázdniny. Určitě je nenapadlo, že se už nikdy nevrátí. Josef Urban se na místo vypravil po šestnácti letech a podařilo se mu zjistit znepokojující informace, které přibližují jejich nešťastný osud.

Husí kůže a čtení jedním dechem

Stíny Valbone – pomsta pokračuje přímo tam, kde děj první knihy skončil. Ústřední hrdinka Jana začíná po návratu z Albánie nový život mimo město, na vesnici, kam se odstěhovala. Nepříjemné myšlenky na smrt Josefa se jí stále vrací a těžko zahání pocit, že pro jeho záchranu neudělala maximum. Všechny pochybnosti se ještě znásobí, když najde na sedadle ve svém autě Josefovu fotku, na které je jen pár dní staré datum. Je její přítel stále naživu? Nebo je to jen někdo podobný? Jana musí zjistit pravdu a proto se vydává do Albánie zpět. Nebude to ale žádný hezký výlet, protože místní zločinci neznají soucit a cesta se změní v boj o holý život.

Ztracené studenty uctí pamětní deska

Lenka Tučková, Michal Pavelka a jeho bratr Honza. Případ jejich zmizení z roku 2001 nebyl doposud na české ani albánské straně uzavřen, ale pátrání Josefa Urbana víceméně potvrdilo nepříjemnou a znepokojující realitu. Tři studenti teď dostanou pamětní desku, kterou se snaží zrealizovat Jana Vávrová, nakladatelka prvního dílu. Na nápadu spolupracuje s farním sborem kostela U Jákobova žebříku, jehož byla Lenka Tučková členkou. Právě na kostele, který se nachází v Praze v Kobylisích, by se měla pamětní deska umístit.

Pokud vás první kniha oslovila, máte se na co těšit. Stíny Valbone – pomsta zopakuje svou temnou atmosféru a znovu nás zavede do míst, kde by většina z nás být nechtěla.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Návrat do Valbone: Josef Urban rozplétá šokující záhadu zmizení českých studentů v Albánii

Záhadné technologie z naší historie. Jaké jsou zapomenuté recepty na výrobu zbraní a dalších artefaktů