Šílené lékařské experimenty: Léčba homosexuality i efektivní likvidace jedem

Znamená nukleární konflikt konec lidského života na planetě Zemi? Otázka, která je momentálně docela aktuální, čekala na odpověď do roku 1952.

experiment

Tehdy se totiž na Marshallových ostrovech rozjel s podporou USA experiment, zvaný Project 4.1. O co šlo? Zmíněné ostrovy se nacházely „po větru“ od atolu, zvaného sympaticky Bikini. Tedy od místa, kde Američané opakovaně testovali exploze jaderných bomb. Celkem jich tam odpálili 23, takže Bikini na radiační mapě světa skutečně zářily. Háček byl v tom, že na Marshallových ostrovech žili lidé. Kteří by, kvůli nedaleké extrémní radiaci a spadu, přinejmenším ocenili varování nebo evakuaci.

Život ve stínu atomových hřibů

Vedoucí Project 4.1 měli jiný nápad. Nikomu z ostrovanů nic nepoví, a budou bezpečně z povzdálí sledovat, jaké dopady na ně radioaktivita má. A tím zodpoví otázku, jak by se nejspíš vedlo té nukleárním výbuchem nezasažené části lidstva.

Výsledky? Prvních 10 let se vlastně nic až tak děsivého nedělo. Mírně se zvýšilo procento potratů a smrtících mutací u nemluvňat, ale jinak to bylo „v cajku“. Až do další dekády, kdy se u populace nic netušících ostrovanů začala rozvíjet nejrůznější nádorová onemocnění. V roce 1974 už třetina obyvatel trpěla různými formami rakoviny. Ideální čas experiment ukončit a dál se o „lidské pokusné králíky“ nestarat.

My z vás naděláme chlapy!

Cítíte se jako žena lapená v mužském těle, ale překáží vám pindík? Přitahují vás sexuálně spíš zástupci opačného pohlaví? Nebo prostě jen nevíte, které z 54 různých pohlaví si zrovna vybrat, když venku prší? Dnes vám LGBTQ komunita celého světa ráda otevře svou duhovou náruč. Nicméně v roce 1971 by pro vás v Jihoafrické republice měli připravené lůžko ve vojenské nemocnici Voortrekkerhoogte. A tady, na oddělení s číslo 22, napravovali sadističtí lékaři to, co se jim na vaší odlišnosti zdálo v nepořádku. Experiment Aversion totiž „léčil“ homosexualitu. Jak to probíhalo? Klasická terapie sázela na omamné drogy, hypnózu a koňské dávky elektrošoků, ideálně aplikovaných přímo do míšního kmene. Že při tom pacienti umírali?

léčebna
My z vás ty pravé muže uděláme. Proti vaší vůli. (foto: 123RF)

To si pište. Ale na „homo-lidech“ nikomu zase tolik nezáleželo. S elektrodami na genitáliích vám tu pouštěli gay nebo lesbické stimulující porno, a prali do vás elektřinu tak dlouho, než jste z toho zvraceli krev a cítili smažená vejce. A ti, kteří se nezdáli být náležitě napraveni a vyléčeni, podstoupili nádavkem chemickou nebo chirurgickou kastraci, aby se jejich „nemoc“ nešířila populací dál.

Nechutnost celého nedobrovolného experimentu umocňovalo i to, jak se výzkumníci o homosexualitě svých subjektů dozvěděli. Zpovědnímu tajemství navzdory jim to naprášili do věci zainteresovaní faráři. Mimochodem, podobný „projekt“ medicínského teroru frčel i v Kanadě.

Nemocnice, kde si dlouho nepoležíte

Když už jednou chcete vybavit agenty svých tajných služeb (a jejich výkonné zabijáky) jedy a otrávenými zbraněmi, potřebujete v první řadě vědět, jak vlastně tyhle hračky fungují. Co přesně udělá s tělem dospělého muže 5 mg kurare? Za jak dlouho se oběť skácí k zemi poté, co do ní vpravíte digitoxin? Kolik musí být ricinu na hrotu kuličky, kterou budete střílet z pera nebo deštníku? A hlavně, jak někoho cizího otrávit, aby nepoznal, že je otrávený. Chce to spoustu pokusů a experimentů, abyste našli ideální rychlý jed bez chuti a zápachu. A přesně tohle byla hlavní náplň „výzkumníků“ z týmu doktorů Mairanovského  Sudoplatova.

Ne, nejsme ve 40. letech minulého století v gestapáckém bunkru. Nacházíme se v Jaseněvo (Yasenevo), na předměstí současné Moskvy. Poslední doložené zprávy o zdejším bunkru pro testování jedů na vězních a politických oponentech pochází z roku 1991, ale výzkumná činnost tu běží nejspíš ještě dnes. A dost možná i podle původního modelu: zbitý a vyčerpaný „vězeň“ – tehdy přivedený z výslechové místnosti nebo dovezený z gulagu – je umístěn do cely, která vypadá jako pokoj nemocnice. A skutečně je tu ošetřován. Netuší ale, že se téhle místnosti říká Kamera. Je pořád pod dozorem. Zvlášť v moment, kdy mu sem přinesou oběd. Třeba dochucený pár krystalky karbylamin-cholin chloridu. Kuchaři z FSB přejí dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejkrvavější vězeňské vzpoury: Kde se zabíjeli navzájem a kde zásahovka uvolňovala kapacitu cel?

Když jste dost bohatí, projde vám všechno. Zabití, vražda, loupež milionů i pedofilie. Příklady ze života