Řešte problémy s erekcí včas – jak na prevenci?

Přestože jsou poruchy s erekcí stále tabuizovaným tématem, trpí jimi až třetina všech mužů. Jedním z mýtů, které kolem erektilní dysfunkce kolují je i ten, že je standardní součástí stárnutí. To však není tak úplně pravda. Jak se těmto nepříjemným problémům vyhnout včasnou prevencí a jak je řešit, pokud už nastanou?

štěstí

Zdravá strava a dostatek pohybu

Na prevenci je důležité myslet včas. Pokud čekáte nějaké zázračné řešení nebo pilulku, díky které budete mít vystaráno, trochu vás zklameme.

Stejně jako u všech ostatních civilizačních chorob, také u problémů s erekcí je nejlepší prevencí dodržování zásad zdravého životního stylu.

Kromě vyváženého jídelníčku s dostatkem zeleniny, ovoce a bílkovin byste neměli zapomínat ani na pravidelný pohyb.

Udržováním zdravé váhy a spokojeného organismu můžete předcházet většině onemocnění, ED nevyjímaje.

Chcete si pomoci přece jen trochu více? Zařaďte do svého jídelníčku také vhodné bylinky a doplňky.

Bylinky a doplňky pro lepší erekci

Spoustu bylinek a koření, které s erekcí pomáhá, najdeme v každé kuchyni. Jedná se například o zázvor, rozmarýn nebo obyčejný čaj.

Většinu užitečných látek, jako je například guarana, maca, ginkgo biloba či andělika čínská však najdeme především v potravinových doplňcích.

Jejich největší výhodou je to, že nepůsobí blahodárně pouze na erekci, ale často také na zlepšení kognitivních schopností, organismu dodávají celkově energii (například guarana má až 6x více kofeinu než kávové zrno) a jsou celkově velmi prospěšné.

Po kterých doplňcích sáhnout? Na prvním místě doporučujeme Andrimax, který obsahuje L-arginin (přečtěte si o této aminokyselině více), ale také kofein, čínský citroník, zelený čaj, kotvičník zemní i amazonskou viagru. Jedná se tak o pilulky, která dovede s lidským tělem malé zázraky. Guaranu najdete na příklad v tabletkách V-Active.

Chcete se o bylinkách a dalších možnostech na podporu erekce dozvědět více? Přečtěte si článek Zlepšete svou erekci účinně a zdravě, který se zvláště rostlinnému řešení erektilních problémů věnuje skutečně podrobně.

Nebojte se své potíže řešit s odborníkem

Pokud už jste u sebe začali první příznaky erektilní dysfunkce pozorovat, začněte je řešit včas! A to ideálně s odborníkem. Poradit vám může praktický lékař, urolog nebo v ideálním případě přímo sexuolog.

Problémy s erekcí může vyvolávat mimo jiné i nadbytek stresu či jiné psychické potíže. Nebojte se proto obrátit ani na specialisty v oboru duševního zdraví.

Pokud se chcete problémům s erekcí vyhnout, nezapomeňte si ke každému jídlu dát porci zeleniny, zvýšit pohyb a naopak omezit konzumaci alkoholu a samozřejmě tabákových výrobků.