5 senzačních způsobů, jak zabavit děti na dovolené u moře

Chystáte se na rodinnou dovolenou a většinu času strávíte na pláži u moře? Jenže co když to děti nebude už druhý den bavit? Právě pro vás jsme připravili inspirativní tipy na aktivity, které zaručeně nadchnou a zabaví nejenom děti, ale i vás.

děti

Jak zabavit děti na dovolené, aby se nenudily?

Vy byste si na pláži klidně vystačili s knížkou nebo jen tak odpočívali a dívali se na moře, ale děti jsou prostě neustále v pohybu a kolikrát nevědí, čím se zabavit. Až zase uslyšíte „mami/tati, já se nudím“, zkuste navrhnout některou z následujících činností.

1. Prozkoumejte, co roste a žije na pobřeží i v moři

Pláž a moře, to není jako rybník a louka v Česku. Rostou tam jiné rostliny a žijí jiní živočichové. Pobídněte děti, ať důkladně prozkoumají pobřeží. Určitě najdou nádherné mušle, poustevníčky nebo kraby. Spojte to rovnou se šnorchlováním. Ať děti objevují mořské dno. Podmořský svět je tak fascinující a plný barev, že je to určitě zabaví na dlouhou dobu a něčemu se i přiučí.

2. Užijte si legraci a zvyšte fyzickou zdatnost na paddleboardu

Paddleboarding je fantastická sportovní aktivita pro děti i dospělé, během níž si užijete hromadu zábavy a zároveň posílíte celé tělo. Při pádlování na paddleboardu totiž musíte udržet stabilitu a zapojujete celý core systém včetně nohou, zad i paží. Dětem nezapomeňte dát vestu, a to i v případě, že už umějí plavat. A také jim vyberte menší paddleboard, aby ho měly pod kontrolou a při pádlování dokázaly udržet pádlo kolmo a jet rovně.

3. Zahrajte si piškvorky, stačí vám k tomu jen písek a klacík

Co si takhle zahrát partičku piškvorek? Nebudete k tomu potřebovat nic víc než pláž a nějaké dřívko. Děti do písku jednoduše nakreslí mřížku, rozdělíte si kolečka a křížky a začněte hrát. Pár kol určitě zvládnete, a kdyby děti náhodou omrzely piškvorky, zkuste si zahrát třeba dámu. V okolí pláže nechte děti nasbírat kamínky nebo mušle, které skvěle nahradí herní kotoučky.

4. Najděte velké kameny, stavte a malujte

Vezměte si s sebou k moři fixy a nasbírejte s dětmi co největší a ideálně placaté kameny. Mohou na ně kreslit jako na papír a výtvory jim při sebevětším závanu větru nikam neuletí. Z kamenů mohou vytvořit i fenomenální stavby. Ať děti zapojí představivost. Když v písku mezi „kamennou architekturou“ lopatkou vyhloubí koryto a nanosí do něj mořskou vodu, vykouzlí fantastická veledíla.

5. Kreslete pomocí písku a hlíny

Nezapomeňte přibalit na pláž papíry nebo omalovánky. Ať děti v kyblíku smíchají vodu, písek a hlínu. Vznikne jim skvělá barva jako stvořená pro malování. Co na tom, že jste zrovna zapomněli přibalit pastelky a fixy. Vždyť příroda je plná barev.