TOP 5: Sexy aktivní tenistky. Která je ta vaše?

Které hráčky tenisu jsou pro tuto sezónu ty nejžhavější? Pojďme to prozkoumat!

tenistky

První věc, která každého napadne – vypracovaná těla. Tenistky se věnují nejen kardiu, ale i silovému tréninku, proto je pohled na krásná těla prakticky zaručen. Je to skutečně jen o postavě? Není. Všechny hráčky, které do svého výkonu a kariéry dávají maximum, jsou sexy.

Dřívější stálice

Jména Maria Šarapovová, Anna Kurnikovová, Ana Ivanovic, Johanna Konta, Caroline Wozniacki či Dominika Cibulková vám jistě něco říkají, minimálně některá z nich. Tyto tenistky se stále řadí nejen mezi úspěšné sportovkyně, ale také mezi okouzlující ženy. I přesto, že tyto dámy mají dnes jiné zaměření v životě, stále patří mezi krásné a půvabné tenistky, které ovlivnily antukový svět.

Nejžhavější aktivní tenistky

Seznam by byl jistě dlouhý. Pojďme si zde uvést alespoň pět z nich.

1. Eugenie Bouchard

Eugenie je kanadská hráčka, která byla v roce 2013 vyhlášená nováčkem roku, a to na konci WTA Tour. Zároveň se na Mistrovství světa ve Wimbledonu v roce 2014 stala první hráčkou reprezentující svou rodnou zemi ve dvouhře, kdy za Petrou Kvitovou skončila na druhém místě. Téhož roku se zároveň probojovala do finále French Open a Australian Open.

Eugenie
Eugenii to sluší nejen v tenisovém úboru. (foto: instagram.com/eugenie_bouchard_fanpagex)

Díky své úspěšné sezóně 2014 získala cenu WTA jakožto nejvylepšenější hráčka roku, a dosáhla 5. nejvyššího místa v kariéře. Tímto se stala první tenistkou Kanady, která se pro dvouhru ve světovém žebříčku dostala do TOP 5.

Bohužel pro Eugenii, tento rok plný úspěchů již nepřekonala, zažila poté spíše směsici výher a pádů, kdy zároveň bojovala se svojí formou.

2. Camila Giorgi

Italská tenisová hráčka Camila Giorgi se aktuálně řadí na pozici nejlepší hráčky Itálie. Ve světovém žebříčku se v roce 2018 umístila na čísle 26. Svůj první úspěch zaznamenala v roce 2009, kdy vyhrála svůj první ITF titul. O dva roky později debutovala na Grand Slamu a ve Wimbledonu a zařadila se do žebříčku TOP 100.

tenistky
Kdo fandí Camile? (foto: instagram.com/camila_giorgi_official)

V roce 2014 se dostala do svého první finále na WTA Tour na Katowice Open a na svůj první titul dosáhla nedlouho poté na Rosmalen Open. Jejím největším úspěchem je však získání titulu na National Bank Open v kanadském Montrealu konaném v roce 2021, kdy porazila bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou.

3. Katie Boulter

Britská tenisová hráčka, která má na svém kontě z okruhu ITF Women’s Circuit čtyři tituly ve čtyřhře a šest titulů ve dvouhře. V roce 2018 získala 431. místo ve čtyřhře a o rok později, v roce 2019 dosáhla příčky 82 ve světovém žebříčku. 2020 a 2021 pro ni znamenaly roky proher, letos tomu snad bude jinak.

tenistky
Katie má mnoho předností. (foto: instagram.com/ katiecboulter)

4. Karolína Plíšková

Karolína Plíšková, dnes již oficiálně Hrdličková, česká hráčka, která se pyšní několika významnými tenisovými tituly. Rokem 2006 nastoupila na okruh ITF, kde se později stala profesionální tenistkou. Na tomto okruhu vybojovala celkem šest titulů ve čtyřhře a deset ve dvouhře. Pro zajímavost je dobré zmínit, že většinu titulů získala se svým dvojčetem, Kristýnou Plíškovou. Na dalším okruhu WTA vyhrála úžasných pět titulů ve čtyřhře a šestnáct titulů za dvouhru.

tenistky
Karolíně už bylo třicet, a vůbec to nevadí. (foto: instagram.com/karolinapliskova)

V roce 2017 se stala první českou hráčkou, která své jméno obohatila o titul světové jedničky ve dvouhře žen a od zavedení žebříčku v roce 1975 byla na místě 23. V čele tohoto žebříčku stála celých 8 týdnů.

5. Sabine Lisicki

Německá hráčka s polskými kořeny. Na tenisovou půdu se jako profesionálka dostala rokem 2006. O tři roky později získala svoji první trofej WTA. V roce 2010 si bohužel zranila kotník, což ji vyřadilo z elitních žebříčků. Po návratu v roce 2011 prošla díky divoké kartě ve Wimbledonu až do semifinále, čímž se stala druhou tenistkou v historii, které se takovýto výkon podařil.

tenistka
Ahoj, já jsem Sabine Lisicki. (foto: instagram.com/sabinelisicki)

V roce 2012 se na žebříčku WTA umístila na 12. místě za dvouhru a na 35. místě za čtyřhru. Zároveň mezi lety 2014 a 2018 držela titul za nejrychlejší podání v ženském tenisu. Hodnota jejího podání byla 210,8 km/h.

Za svoji kariéru nasbírala na okruhu WTA Tour čtyři tituly za čtyřhru a čtyři za dvouhru. Na okruhu ITS vyhrála turnaje dva.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Will Smith je málo černý pro roli otce tenisových hvězd Williamsových. Filmaři řeší dilema! Existují kvóty na barvu pleti?

Karolína Plíšková neunesla křivdu a rozmlátila raketou umpire! Pro tenis je to ale jedině dobře